ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:337/1378)

Tarta bananowa 120

ciasto: 30 dag mąki 10 dag masła 2 jajka 10 dag cukru pudru nadzienie: 4 banany 1/3 szklanki kremówki 15 dag masła 15 dag cukru wierzch: 5 dag mąki 5 dag cukru łyżeczka cukru waniliowego lub szczypta cynamonu ciasto: Z mąki, cukru, masła i jajek zagnieć ciasto. Włóż ciasto na pół godziny do zamrażarki. Następnie rozwałkuj ciasto i przełóż

Humanistka w kuchni
Waniliowa panna cotta 191

śmietany kremówki  250 ml pełnego mleka 80 g cukru 2 łyżeczki żelatyny    ½ cukru wanilinowego Żelatynę zalewamy 2 łyżkami wody i odstawiamy do napęcznienia. Do garnka wlewamy mleko, śmietanę, dodajemy cukier i cukier wanilinowy. Podgrzewamy aż rozpuści się cukier. Zagotowujemy i zdejmujemy z ognia. Dodajemy żelatynę, mieszamy. Filiżanki przykrywamy złotkiem i chowamy do lodówki, na kilka godzin (najlepiej

Humanistka w kuchni
Eklerki z bitą śmietaną 307

jaja 50 g masła 1/2 szklanki wody 75 g mąki pszennej 1 łyżeczka cukru 1 żółtko do posmarowania eklerki 250 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru 1 tabliczka czekolady deserowej szczypta soli Mąkę wymieszać z solą i cukrem. W garnku o grubym dnie roztopić masło z wodą. Podgrzewać do momentu aż się zagotuje. Zdjąć z ognia i dodać mąkę

Humanistka w kuchni
Rodzynki w czekoladzie 97

czekoladzie , zachwyciły one moją mamę i poprosiła teraz o rodzynki w czekoladzie :) Składniki: 200 g rodzynek Jumbo Gold, 150 g gorzkiej czekolady, 1/2 szklanki rumu, 2 łyżki mleka lub kremówki. Przygotowanie: Rodzynki zalewamy rumem i odstawiamy do namoczenia się. Moczymy co najmniej 12 godzin. Następnie układamy je na ręczniku papierowym i odsączamy. Czekoladą łamiemy na kawałki i wrzucamy do rondelka

Aga w kuchni
Tort gruszkowy 472

cukru + 3 łyżki cukru + 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka cynamonu 4 białka 12 żółtek 100 g mąki pszennej 4 łyżki żelatyny 500 ml mleka 500 g śmietany kremówki 36% cukier puder Wykonanie: Białka ubić na sztywną pianę z 1/2 szklanki cukru. Ubijając dodawać 4 żółtka (dodawać pojedynczo). Połączyć delikatnie ciasto  z mąką. Tortownicę 24 cm wyłożyć

O kuchni z uczuciem
Murzynek Siostry Anastazji 18300

biszkopt 250 g margaryny 1 szklanka cukru 3 łyżki kakao 1/2 szklanki wody 2 szklanki mąki 5 jajek 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Na masę 500 ml śmietany kremówki 36% 5 łyżek cukru pudru 2 galaretki cytrynowe 1/2 szklanki wody   WYKONANIE Jajka powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C, dno blaszki wyłożyć papierem

Passions hobbies life
Zimowa kawa korzenna 894

humor w takie dni.  Składniki: szklanka ciepłej wody 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 100 ml mleka 50 g gorzkiej czekolady 70% 3 łyżki przyprawy do piernika 100 ml śmietany kremówki 30% 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżeczki cukru pudru łyżeczka cynamonu Wykonanie: Do garnka wsypujemy kawę i przyprawę do piernika i zalewamy je ciepłą wodę i następnie gotujemy. Po chwili wrzucamy

ciastkarnia na kruchym spodzie
Krówka 333

nieskomplikowane. Od samego patrzenia na to ciasto  ślinka leci... Składniki; 7 jajek, 1 szklanka cukru, 1 szklanka maki, 6 łyżek oleju, 2 łyżeczki proszku do pieczenia śmietana kremówka 30% 500 ml, puszka z masą krówkową, 2 śmietanowe fixe 2 łyżki kakao Wykonanie; Ubijamy na puch jajka z cukrem. Dodajemy i delikatnie mieszamy mąkę, proszek do pieczenia i olej. Możemy

Anioły w kuchni
Kurczak w sosie kaszubskim z kaszą gryczaną 937

piersi z kurczaka 1 mała cebula 1 łyżka masła klarowanego 1 słoik sosu kaszubskiego z borowikami i śmietaną Nasza Chata sól, biały pieprz do smaku 100 ml śmietany kremówki 100 ml bulionu drobiowego 1 szkl kaszy gryczanej niepalonej bio Fresano 2 szkl wody 1 łyżeczka soli Przygotowanie: Piersi umyć, osuszyć i pokroić w paski. Doprawić solą, białym pieprzem i wymieszać

Ala piecze i gotuje
Śniadaniowy twarożek śródziemnomorski 237

smaruj z rana pyszne kanapki! :) Polecam gorąco i zapraszam do polubienia Kuchni ProZdrowotnej :) Na 260g serka Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 250g twarogu półtłustego typu klinek 3 łyżki śmietany kremówki 30 % tł 1,5 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1/3 łyżeczki pieprzu czarnego 1/2 łyżeczki bazylii suszonej 1 łyżeczka oregano suszonego 1/2 łyżeczki soli himalajskiej 15 kaparów ze słoiczka 10 pokrojonych listków

Kuchnia PROzdrowotna
Lody! Lody! Lody z czekoladą! 129

różnymi dodatkami- dzisiaj w wersji z czekoladą...   Lody filadelfijskie z czekoladą (baza) 250 + 60 ml mleka 3 łyżki miodu** 4 łyżki mąki kukuydzianej 500 ml śmietanki kremówki 50 ml likieru kawowego np. Baileys 300g serka waniliowego szczypta soli Mleko zagotowałam z miodem i szczyptą soli, następnie wlałam do niego mieszaninę mleka z mąką kukurydzianą. Ugotowałam jak budyń

Zapiski Młodej Żony
Miodownik 384

łyżki cukru 2 żółtka 500ml mleka 2 krople aromatu migdałowego 2 krople aromatu waniliowego 200g masła polewa czekoladowa: 3 łyżki masła 4 łyżki cukru 4 łyżki kakao 50ml śmietanki kremówki Ciasto: Masło roztopić w rondelku, dodać cukier, miód i kakao. Podgrzewać, aż do rozpuszczenia cukru, zdjąć z ognia i ostudzić. Do większej miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, wbić

Zapiski Młodej Żony
OWOCOWIEC BISZKOPTOWY NA MĄCE ORKISZOWEJ 161

Bazując na bardzo delikatnym i lubianym przez nas   truskawkowcu    zmieniłam w nim m.in.owoce, pominęłam ciastka, dodatek kremówki ( w skrócie: uprościłam i odchudziłam poprzednią wersję). To ciasto jest bardzo dietetyczne, bardzo owocowe i baaardzo smaczne. Dodatkowo błyskawicznie się je przygotowuje. Można je degustować już po dobrym schłodzeniu, jednak pełnię smaku i idealną konsystencję uzyskuje dopiero na drugi dzień

Smaczne Zdrowe
Szybki deser bananowy 16023

jesteś wybitnym smakoszem deserów bananowych, przygotuj także krem bananowy . Składniki: * 500ml mleka 2% * 1 opakowanie budyniu waniliowego * 2 łyżki cukru ( do budyniu ) * 2 średniej wielkości banany * 250 ml śmietanki kremówki 30% * 2 łyżki cukru pudru * 50 g gorzkiej czekolady  Wykonanie: Odlać pół szklanki mleka, resztę zagotować z cukrem. W pozostawionym mleku rozrobić proszek budyniowy - wlać na gotujące się mleko

kolorowotorcikowo
Babka orzechowa z rodzynkami 137

pieczenia 250 g margaryny 0,5 szkl wody gazowanej 50 g rodzynek korynckich bio fresano 150 g mielonych orzechów włoskich Polewa 100 g czekolady mlecznej 2 łyżki śmietany kremówki 3 łyżki pokrojonych orzechów włoskich Przygotowanie: Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sitko i wymieszać z mielonymi orzechami. Miękką margarynę utrzeć z cukrami do białości. Wbijać po jednym jajku

Ala piecze i gotuje