ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:341/1378)

Pomysł na prezent - owocowy koszyk. 171

Idea. Koszyk-ciasto Foremka 25X12 cm Składniki. 7białek 1 żółtko 1/2 szkl. cukru 1 laska wanilii 1 szklanka mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 l śmietany kremówki owoce świeże Wykonanie. Białka ubić, dodać cukier i żółtko, ubijać do rozpuszczenia cukru. Dodać ziarenka wanilii. Wsypać przesianą mąkę z proszkiem. Przelać do foremki i piec w temp.180-190stop.,40minut

Kulinarny karnet Christophera
Przysmak Calypso na lodzie. 182

Orange dessert on ice. Składniki. 1 pomarańcza 100ml śmietany kremówki 2 żółtka 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 1 łyżeczka soku z cytryny listki mięty skórka pomarańczowa Wykonanie. Pomarańczę przekroić na połówki. Wykroić miąższ i przetrzeć przez sitko, aby otrzymać sok. Wydrążone połówki wstawić do zamrażarki. Listki mięty umyć, posiekać. Żelatynę rozpuścić w soku pomarańczy. Żółtka utrzeć z cukrem

Kulinarny karnet Christophera
Naleśnikowe roladki z twarogiem i truskawkami. 243

Składniki na ciasto naleśnikowe zmiksować i odstawić na 30minut. Na patelnię naleśnikarkę ,24 cm, nalać ciasto i smażyć cienkie naleśniki, przewracając na drugą stronę. Wychodzi 5-6 naleśników. Ubić kremówkę z cukrem pudrem.Twaróg zmiksować i połączyć z rozpuszczoną w gorącym mleku żelatyną. ubitą śmietaną i pokrojonymi truskawkami. Tężejącą masę wyłożyć na naleśniki . Zwinąć w rulon i odstawić do lodówki

Kulinarny karnet Christophera
Truskawkowy souvenir na Dzień Matki. 354

coraz lepszy i słodszy…. Truskawkowy souvenir na Dzień Matki. Składniki. 500 g truskawek 1 cytryna 125 ml nalewki z wiśni 150 g cukru pudru 12 łyżeczek żelatyny 500 g kremówki 36% 24 szt. biszkoptów 50 g czekolady 1 łyżka masła Wykonanie. Tortownicę,20 cm,wyłożyć papierem. Z biszkoptów ułożyć brzeg tortu, Truskawki umyć, usunąć szypułki. Połowę truskawek zmiksować. Drugą połowę

Kulinarny karnet Christophera
Wiejskie dziewczę w welonie. 229

Bondepige med slor. Składniki. 150g chleba czerstwego 1 łyżeczka masła 1 łyżka cukru 1 szklanka musu jabłkowego 100ml śmietany kremówki Wykonanie. Najlepszy jest chleb żytni. Chleb zetrzeć na tarce. W garnczku lub na patelni stopić masło, dodać tarty chleb i cukier. Smażyć, mieszając ,aż się zrumieni. Ostudzić. Na krótko przed podaniem nałożyć na dno naczynia warstwę smażonego chlebka. Możemy użyć

Kulinarny karnet Christophera
Filet z dorsza w ogórkowym ryżu. 191

cucumber rice. Składniki. 100 g ryżu długoziarnistego 350 ml bulionu drobiowego 1 ogórek średni 350 g filetów z dorsza 2 łyżki koperku 100 ml śmietany kremówki 1 łyżka soku z cytryny 1 żółtko 1 pomidor sól, pieprz Wykonanie.   Ryż opłukać, osączyć i gotować w bulionie przez 1o minut na dużej patelni. Ogórki przekroić wzdłuż, usunąć pestki i miąższ

Kulinarny karnet Christophera
Polędwiczki i baldachy czarnego bzu w cieście i sosem mango. 215

polędwiczka wieprzowa 4 baldachy bzu czarnego sól, pieprz Ciasto. 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki mleka 1 jajko sól olej do smażenia Sos z mango. 1 mango 100ml śmietany kremówki 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz Wykonanie. Polędwiczkę pokroić w plastry 1-1,5 cm i lekko rozpłaszczyć, posypać solą i pieprzem. Składniki ciasta zmiksować. Śmietanę ubić, dodać

Kulinarny karnet Christophera
Zraz zawijany z mielonego. 233

śmietany 18% sól pieprz świeżo zmielony majeranek maggi 4 plastry szynki wędzonej 1 ogórek kiszony 1 cebula Sos. 3 dag grzyby suszone 1 kostka bulion grzybowy 100 ml. śmietana kremówka 36% pieprz mąka ziemniaczana Wykonanie. Sos. Grzyby zalać wodą, zagotować, odstawić do ostygnięcia, przecedzić, wywar pozostawić, grzyby posiekać i dodać z powrotem  do wywaru. Mięso. Cebulę pokroić w drobną

Kulinarny karnet Christophera
Gruszki na okrągło 222

goździki Ciasto. 15 dag mąki pszennej 50 g cukru pudru 40 g kakao 15 dag masła zimnego 2 żółtka Masa czekoladowa. 10 dag czekolady gorzkiej 200 ml śmietany kremówki 1 jajko 1 łyżka rumu Wykonanie. W rondlu zagotować wino, cukier,  przyprawy i podgrzewać  5 minut. Umyte, obrane gruszki pokroić w ćwiartki , wyciąć gniazda nasienne i włożyć do wina

Kulinarny karnet Christophera
Grillowany łosoś z puree ziemniaczano brokułowym i pianką wasabi 298

brokuła 1 łyżka masła 1 łyżka śmietana 18% sól 100 ml śmietana 36% pasta wasabi 1 łyżeczka sok z cytryny sól biały pieprz pestki granatu Wykonanie Pianka wasabi. Śmietanę kremówkę, wymieszać z pastą wasabi, dodać sok z cytryny, sól i pieprz, przelać do syfonu kucharskiego, nabić jednym nabojem i wstawić na 1 godzinę do lodówki. Jeżeli nie posiadamy syfonu, schłodzoną

Kulinarny karnet Christophera
Grillowana nektarynka z wiejską szynką i pianką wasabi 217

plastry wiejskiej szynki 1 łyżeczka curry masło Pianka wasabi. 100 ml śmietana 36% pasta wasabi 1 łyżeczka sok z cytryny sól biały pieprz pestki granatu Wykonanie Pinka wasabi. Śmietanę kremówkę, wymieszać z pastą wasabi, dodać sok z cytryny, sól i pieprz, przelać do syfonu kucharskiego, nabić jednym nabojem i wstawić na 1 godzinę do lodówki. Jeżeli nie posiadamy syfonu, schłodzoną

Kulinarny karnet Christophera
Sernik z konfiturą jagodową na spodzie z kruszonych ciastek (bez glutenu) 304

masło 150 g tłusty twaróg mielony 750 g cukier puder 1 szklanka skórka cytryny 2 łyżeczki ekstrakt waniliowy 2 łyżeczki jajka 3 szt kurze lub 10 przepiórczych śmietana kremówka 3/4 szklanki sok cytrynowy konfitura jagodowa, z czarnej porzeczki lub inna 50 ml 200 ml Przygotowanie: Rozgrzać piekarnik do 160 stopni C. Wyłożyć formę (tortownicę) papierem do pieczenia. Pokruszyć herbatniki, rozdrobnić

głodny alergik
Ciasto marchewkowe 588

jajka 1.5 szkl brązowego cukru 1.5 szkl oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 szkl mąki 2 szkl startej na grubych oczkach marchewki Składniki na masę: 250 ml śmietany kremówki 2 serki mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru Wykonanie: Jajka, cukier i oliwę- miksujemy w misce. Dodajemy proszek do pieczenia- nie przestajac miksować dodajemy partiami mąkę. Na koniec do miski

Smaki Edyty
Piersi kurczaka w białym winie 262

skworcu.com.pl Składniki: 4 filety z piersi kurczaka 3-4 łyżki oliwy z oliwek, lub zalewy oliwnej z suszonych pomidorów 6 ząbków czosnku 1 szklanka wytrawnego wina 2/3 szk śmietany kremówki 1/2 szk suszonych pomidorów w oliwie garść świeżej bazylii pęczek zielonej pietruszki Posiekać suszone pomidory, natkę pietruszki, bazylię i czosnek. Pierś kurczaka umyć, osuszyć, oprószyć pieprzem i solą. Obsmażyć

Apetyczna babeczka
Rogale z farszem makowym 182

mleka lukier i skórka pomarańczowa do posypania z wierzchu Farsz makowy : 40 dag gotowej masy makowej  lub … 2 szklanki maku 2 szklanki cukru 2 łyżki masła szklanka śmietany kremówki 1 laski wanilii 3 łyżki skórki pomarańczowej 3 łyżki rodzynek  3 łyżki drobno posiekanych daktyli    Sprawdzone bakalie www.owocowyraj.eu Do przesianej, wygrzanej mąki dodajemy rozkruszone drożdże, żółtka

Apetyczna babeczka