ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:347/1378)

Gęsta zupa z kukurydzą czyli chowder kukurydziany 173

Lubię zupy. I lubię kukurydzę. Ta zupa jest pyszna. Całkiem ostra dzięki dodaniu ostrej papryczki jalapenho i czosnku i pieprzu cayenne. Jeżeli nie lubicie ostrego radzę

Stare Gary
Zapiekanka ziemniaczana ze szpinakiem 223

niewielki wkład pracy jest baaardzo smaczna :)Polecam!* ziemniaki- 1/2kg* szpinak- 1/2 kg* cebula- 1 szt* czosnek- 2 ząbki* ser feta (u mnie kozia)- 200g* jajka- 3 szt* kremówka- 250ml* ser (u mnie kozi)- kilka plastrów* przyprawy: sól, pieprz, tymianek, szczypiorekWcześniej, w osolonej wodzie gotujemy ziemniaki (mają być półmiękkie).Pokroić cebulę i podsmażyć na oliwie, dodać czosnek pokrojony w plaseterki

Kraina Miodem Płynąca
Wystrzałowa galaretka z % 150

smak.Słodki i delikatnie cierpki, o ciekawym i zaskakującym smaku deser, deser na który warto się skusić!2 porcje:* galaretka wiśniowa- 1 szt.** szampan- 150 ml* woda- 250 ml* kremówka, kandyzowana wiśnia, czekolada- opcjonalnieGalaretkę wiśniową* rozpuścić w 250 ml gorącej wody.Gdy ostygnie dolać wino i delikatnie wymieszać (by nie stracić bąbelków).Rozlać do pucharków i zostawić do zastygnięcia.Podawać

Kraina Miodem Płynąca
ŚWIĄTECZNE CIASTECZKA MIGDAŁOWE 310

piec ich w nocy.. w dniu można zajadać jeszcze ciepłe, bez wyrzutów sumienia :-)Gotowe ciasteczka można polukrowć lukrem przygotowanym z pudru trzcinowego, kilku kropli aromatu migdałowego i słodkiej kremówki, lub oprószyć tylko mielonym ksylitolem.Smacznego

Smaczne Zdrowe
Świąteczny piernik z marcepanem 205

przyprawy piernikowej1 łyżeczka cynamonu2 łyżeczki sody oczyszczonej250 ml (1 szklanka) mleka2 jajka300 g mąki pszennej Przełożenie:kilka łyżek dżemu pomarańczowego i powideł śliwkowych masa marcepanowaPolewa:ok 80 ml śmietanki kremówki 30% - 36%100 g gorzkiej czekolady Przygotowanie:W szerokim, niskim garnku na małym ogniu roztapiamy masło, dodajemy cukier i mieszamy. Lekko studzimy. Dodajemy miód, powidła śliwkowe, przyprawę piernikową i cynamon

Mia Cucina Sofieta
Zupa krem z dyni z gorgonzolą i orzechami włoskimi 208

gorgonzola i posypać orzechami włoskimipokruszony ser bardzo łatwo rozpuści się w gorącej zupie.Istnieje też inna opcja podania kremu z gorgonzolą.W małym garnuszku podgrzać 2-3 łyżki śmietany kremówki,dodać pokruszony ser,mieszając do rozpuszenia,nastepnie dodać do zupy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik z jabłkami i mango oraz kruszonką 184

Jeden z tych serników,które mozna jeść bez końca.Cudownie aromatyczny,masa serowa bajeczna,ani za ciężka ani za zwięzła,rozpływająca się w ustach.Na serze ułożona

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Masełko dyniowe 116

dodatku zawiera mnóstwo cennych składników odżywczych.Sprzyja także smukłej sylwetce,bo jest niskokaloryczna.Właśnie teraz dynie są najsmaczniejsze,najsłodsze i przepięknie wybarwione.Nadają się na zupy,puree,nadzienia,ciasta,kremy,długo by wymieniać do czego nadają się dynie.W pełni sezonu dyniowego najlepiej jednorazowo upiec wiecej dynii w piekarniku,bo przez kilka dni świetnie przechowuje się w lodówce i zużywać porcjami

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Marchewkowe Cappuccino - Möhren-Cappuccino 146

zupę lekką ale niestety ma krótki żywot.Jeśli chcesz uzyskać spektakularny efekt wielkiej białej czapy,podniesie to niestety w znaczący sposób kaloryczność kremu,bo należałoby wymieszać mleko ze śmietanką kremówką.Smak zupy podniesie również pianka sporządzona z mleczka kokosowego.Można wykorzystać także gotowe mleczko smakowe ,jesli nie przerazi Cię skład podany na opakowaniu: midałowe lub orzechowe.Mleczko o aromacie orzechów laskowych

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Przepis na trifle biszkoptowo-truskawkowy 301

Jest kilka angielskich deserów które lubię i chyba na pierwszym miejscu jest tradycyjny deser zwany „trifle” czyli kombinacja biszkoptu, galaretki, budyniu, bitej śmietany i

UgotujmyTo.pl
Ciasto 3 bit 517

W ostatni weekend zrobiłam proste do przygotowania i nieprzyzwoicie słodkie ciasto 3 bit. Jest tak słodkie, że można zwariować, ale nie można sobie odmówić kawałka ;)! Na

UgotujmyTo.pl
Sernik limonkowo-miętowy mojito 162

sernika + 250 g mascarpone)3 jajka200 g drobnego cukru3 limonki (otarta skórka i sok)1 łyżka mąki pszennej25 g liści świeżej mięty, drobno posiekanych30 ml rumu200 ml śmietanki kremówki 1. Ciastka rozdrobnić w blenderze lub wałkiem (zobacz np. tutaj) i wymieszać z roztopionym masłem a następnie wyłożyć na spód tortownicy o średnicy 25 cm (w oryginalnym przepisie rozmiar tortownicy

UgotujmyTo.pl
Tort bezowy dacquoise 415

smakiem Tort bezowy dacquoiseSkładniki:6 białek w temperaturze pokojowej250 g drobnego cukru (1,5 szklanki)2 łyżki cukru trzcinowego1 łyżeczka białego octu winnegoszczypta soli250 g mascarpone400 ml śmietany kremówki 30%1 łyżka cukru pudru120 g masy karmelowej (krówkowej) z puszkipół szklanki orzechów włoskich10 daktylikakao i cukier puder – do posypania1. Białka ubijamy z dodatkiem szczypty soli, do ubitych dodajemy łyżeczkę octu

UgotujmyTo.pl
Leniwe pierogi dyniowe 189

Od dawna już miałam ochotę ta takie leniwe dyniowo-szpinakowe połączenie! Nie wiem tylko czy nazwać je pierogami czy kluskami? U mnie w domu mówiło się

UgotujmyTo.pl
Tartaletki gruszkowo-orzechowe 149

Jeśli lubicie gruszki i orzechy to te tartaletki są idealne dla Was. Ja dodałam do tego zestawu ser pleśniowy, który idealnie łączy słodką gruszkę i chrupiące

UgotujmyTo.pl