Zapraszam :)Składniki :100 g biszkoptów100 g herbatników petit beurre 2 tabliczki czekolady Milka 5 łyżek śmietany kremówki 30 %138 g migdałów mielonych2 cukry wanilinowe Dr. Oetkera Sposób przygotowania 1. Herbatniki i biszkopty zmielić . 2.Czekoladę rozpuścić nad parą wodną z cukrem wanilinowym. 3. Do letniej czekolady dodać śmietankę i wymieszać. 4.Do zmielonych herbatników i biszkoptów dodać migdały oraz masę czekoladową
Sama słodycz i szczypta chiliDzisiejszy przepis dedykuję wszystkim tym, którym nie znudziły się jeszcze zupy dyniowe. W moim wydaniu to już kolejna zupa z wykorzystaniem dyni. Aż trudno uwierzyć, że
Przysmaki KarolkiSkładniki:Spód:150g masła250g mąki pszennej (użyłam tortowej)50g cukru2 łyżeczki cukru wanilinowego2 łyżki kwaśnej śmietany 18% lub 12%Masa krówkowa:50g masła200g jasnego brązowego cukru170ml śmietanki kremówki 30%Nadzienie:3 bananysok z 1 cytryny2-3 łyżki ciemnego dżemu (użyłam powideł śliwkowych)2 łyżki posiekanych orzechów włoskich Ciasto:1. Formę na tatrę o średnicy 25cm wysmarować masłem
Mała Cukierenkawersja będzie smaczna. Sernik jest bez żelatyny i usztywniaczy. Bardzo polecam… Składniki:Spód:200g ciasteczek amarettini100g miękkiego masła (w temperaturze pokojowej) Masa serowa:350g białej czekolady130g śmietany kremówki 36%600g twarogu, zmielonego-kremowego jak na sernik (użyłam sera z Wielunia „Mój ulubiony” i ser proszę wyciągnąć z lodówki na samym początku przygotowań do przepisu)1/4 łyżeczki aromatu waniliowegoSos
Mała Cukierenkaszkl mąki tortowej 1 szkl cukru3 łyżki kakao gorzkiego 1 cukier wanilinowy Dr . Oetkera 2 łyżeczki proszku do pieczenia 6 jajekMasa śmietanowa :1,5 l kremówki 30 % łaciatej 1 szkl cukru pudru1 cukier wanilinowy2 wafelki Knoppers 4 kostki czekolady Milka 6 łyżeczek żelatyny 100 ml przegotowanej wodyWykonanie ;Jajka ubić z cukrem
Sama słodycz i szczypta chiliRoulade-waffles without bakingSkładniki.2 wafle1 szklanka przecieru jabłkowego25 dag sera ricotta200 ml kremówki0,5 owocu kaki3 kawałki imbiru kandyzowanego1 łyżki cukru pudru3 łyżeczki żelatynyWykonanie.Wafle
Kulinarny karnet ChristopheraSkładniki / Ingredients: 600 ml śmietany kremówki 30 lub 36% / 600 ml heavy cream 30 or 36%60 g cukru waniliowego / 60 g vanilla sugar 1 laska wanilii / 1 vanilla pod60 g żelatyna / 60 g gelatinolej do wysmarowania foremek / oil for the lubrication of molds250 g świeżych lub mrożonych malin / 250 g fresh or frozen raspberriessok z 1/2 cytryny / juice
Projekty ze smakiemPodawać z listkami mięty, likierem orzechowym, lodami, frużeliną bądź w tradycyjnej wersji bez dodatków.Polecam polewę z gorzkiej czekolady Wawel 90%. Świetnie łączy się z naszym sernikiem.Zagotowuję śmietanę kremówkę i zdejmuję z palnika. Wrzucam kilka kostek czekolady i energicznie mieszam. Po chwili polewa jest gotowa :). Dla fanów sernika bez skórki z wierzchu polecam w połowie pieczenia nałożyć
Eat ShrimpsNic tak nie poprawia nastroju, jak ulubiony deser. W tym wypadku są to domowe lody czekoladowe z nadzieniem z orzeszków ziemnych i miodu. Niesamowicie pyszne i
Oryginalny smakCzarny makaron (barwiony sepią, czyli barwnikiem z mątwy) doskonale smakuje w połączeniu z rybami i owocami morza. Dzisiaj przygotowałam go z sosem śmietanowym i filetem z
Oryginalny smakPrzepyszny, gęsty sos karmelowy, niezastąpiony dodatek do lodów, deserów i różnego rodzaju ciast. Co tu dużo pisać… Spróbujcie, moim zdaniem jest idealny Składniki:1 szklanka
Oryginalny smakPyszne cytrynowe, orzeźwiające ciasto z masą cytrynową i bitą śmietaną . Ciasto pochodzi ze zbiorów Siostry Anastazji , ja jednak je lekko zmodyfikowałam dając zamiast ananasów brzoskwinie i
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaBabka kokosowo - kakaowaMięciutka i puszysta babka , która za sprawą śmietany zachowuje długo świeżość a dzięki dodatkom wiórek kokosowych i kakaa przyjemny smak. Przepis znaleziony na garnku
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaSkładniki:5 jajek (oddzielnie białka i żółtka)3 łyżki cukruSok z 1 cytryny100 g masła300 g masy krówkowej180 g mąki pszennej100 g skrobi ziemniaczanej2 łyżeczki proszku
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniacukru 1 opakowanie płatków migdałowych (100g)Białka ubić z cukrem i wyłożyć na jedną blachę z rozsmarowanym ciastem, a następnie beze posypać płatkami migdałowymi.Masa:800 ml kremówki (30%)3 łyżki cukru pudruUbić i podzielić na dwie części. Do każdej dodać 2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w wodzie. 2 galaretki wiśniowe ( przygotować według przepisu na opakowaniu)Słoik drylowanych wiśniZłożenie
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia