ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:359/1378)

Trifle z truskawkami po włosku 228

pucharków ułożyć po łyżce truskawek. Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier puder oraz nasiona z 1/2 laski wanilii. Na owoce ułożyć po 2 łyżki ubitej kremówki. Nałożyć po kawałku ciasta, skropić likierem, nałożyć kolejną porcję truskawek, przykryć warstwą śmietanki. Ułożyć kolejny kawałek ciasta, skropić likierem, przykryć pozostałymi owocami i resztą śmietanki. Posypać startą czekoladą

Z miłości do słodkości
Pomarańcze nadziewane musem 163

pomarańcze 1 łyżka soku z cytryny 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego 1/2 szklanki cukru (lub mniej jeśli pomarańcze są słodkie) 2 białka 2 łyżki cukru pudru 1/2 szklanki śmietany kremówki kandyzowana skórka z pomarańczy PRZYGOTOWANIE  Z pomarańczy odkrawamy wierzchołki i wybieramy ostrożnie miąższ, tak, by nie uszkodzić skórki. Miksujemy go razem z uzyskanym sokiem. W rondlu łączymy zmiksowane  pomarańcze

Moje Kuchenne Rewelacje
Tiramisu z truskawkami 174

PRZYGOTOWANIE Biszkopty kruszymy i wrzucamy na dno pucharków.  Skrapiamy kawą rozpuszczoną w 4 łyżkach wody. Kremówkę ubijamy z serkiem i cukrem na sztywno. Połowę masy kładziemy do pucharków. Na to część pokrojonych truskawek. Potem drugą warstwę.  Dekorujemy pozostałymi truskawkami i listkami mięty.  Posypujemy startą białą czekoladą - u mnie z ziarnami kakaowymi. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki

Moje Kuchenne Rewelacje
Tagliatelle ze szpinakiem i mascarpone 156

Rewelacyjny makaron z kremowym sosem ze szpinaku i serka mascarpone SKŁADNIKI    400g makaronu tagliatelle       300g świeżego szpinaku 200g serka mascarpone 100g śmietany kremówki 4 ząbki czosnku 1/2 gałki muszkatołowej 1 łyżeczka oliwy 2 łyżeczki masła sól, pieprz parmezan lub inny twardy ser  do posypania PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie w/g wskazówek

Moje Kuchenne Rewelacje
Bezowy deser z borówkami i mascarpone 213

mascarpone i owocami - tu borówki amerykańskie, ale mogą być wykorzystane inne owoce - maliny, jeżyny - albo truskawki :) SKŁADNIKI (na 4 porcje) 250g borówek - tu amerykańska 50g bezy 200g śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru 1/2 łyżeczki cukru waniliowego 125g serka mascarpone 1/2 łyżeczki soku z cyrtyny listki mięty do dekoracji

Moje Kuchenne Rewelacje
Zielone szparagi na cieście francuskim 171

wierzchu układamy szparagi. Śmietanę kremówkę mieszamy z surowym jajkiem -doprawiamy solą i pieprzem i łączymy  ze startym serem. Uzyskaną masą zalewamy szparagi. Pieczemy przez około 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni z termoobiegiem, aż tarta ładnie się zarumieni

Moje Kuchenne Rewelacje
Śmietankowy sernik na zimno z truskawkami 201

Sezon truskawkowy w pełni - zapraszam więc na pyszny sernik na zimno  z owocami , które lubię najbardziej :) SKŁADNIKI    300g truskawek 1 galaretka truskawkowa 250 ml śmietany kremówki 100g cukru pudru 1 op. cukru waniliowego 100ml mleka 15g (3 łyżki) żelatyny 450g twarogu śmietankowego okrągłe biszkopty - ok 15 sztuk na tortownicę 23 cm 1/3 szklanki wody  2 łyżeczki

Moje Kuchenne Rewelacje
Pianka porzeczkowa 224

wersji z czerwoną porzeczką, ale pianka z czarną porzeczką też jest przepyszna :) SKŁADNIKI  (na 4 porcje)   400g porzeczek (około 2 szklanek obranych owoców)   1/2l śmietany kremówki 4 łyżki cukru pudru 1/2 szklanki mleka 5 łyżeczek żelatyny PRZYGOTOWANIE Żelatynę rozpuszczamy w gorącym mleku i odstawiamy do ostudzenia. Porzeczki (kilka zostawiamy do ozdobienia) miksujemy z 2 łyżkami cukru

Moje Kuchenne Rewelacje
Panna Cotta z Zieloną Herbatą i Limonką 159

mój syn zarezerwował sobie go tylko dla siebie :) Podać więcej przykładów?   Składniki: 2 i 1/2 łyżeczki żelatyny 1 i 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki śmietanki kremówki 36% 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka zielonej herbaty Matcha Skworcu sok z połowy limonki Dodatkowo: kilka plasterków limonki w syropie ETERNO  kilka listków świeżej melisy Wykonanie: Żelatynę namoczyłam w kilku łyżkach mleka

Blondynka Gotuje
ciastka niespodzianki na jesienną chandre 183

wiem czy utrzymam ręce przy sobie:) Składniki:  ciasto: 0,5 kostki masła 25 dag mąki 3 łyżki miodu łyżeczka sody oczyszczonej jajko Masa: 250 ml śmietany kremówki fix  do śmietany lub łyżeczka żelatyny szklanka bakalii 2 łyżki miodu rum do dekoracji lukier aromat pomarańczowy Wykonanie: Na stolnice wysypujemy mąkę z sodą oczyszczoną. Na szczycie stożka robimy dziurę

ciastkarnia na kruchym spodzie
Bombowy Dzień Kobiet czyli Ptasia Bomba na stole 144

ciachem.      Składniki: Rolada: (można użyć gotową) 3 jajka pół szklanki mąki pół szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia masa makowa, dżemem lub konfitura masa: 500ml śmietany kremówki 30% 2 galaretki owocowe 2 łyżeczki cukru pudru owoce opcjonalnie Wykonanie: Białka ubijamy na sztywno i dodajemy stopniowo cukier i żółtka. Na koniec delikatnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem

ciastkarnia na kruchym spodzie
Red velvet 152

mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia szklanka maślanki 4 łyżki kakao 30 ml barwnika spożywczego kolor czerwony masa: serek mascarpone 2 łyżeczki cukru pudru 500 ml śmietany kremówki Wykonanie: Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, kakao i barwnikiem spożywczym. Masło miksujemy z cukrem. Dodajemy maślankę i miksujemy je razem. Dodajemy po jednym jajku. Gdy masa jest gotowa dodajemy sypkie składniki

ciastkarnia na kruchym spodzie
Zakręcony kawowo-czekoladowy deser 164

zaczyna coraz bardziej rozpieszczać, słonka coraz więcej więc nie zostaje nic innego jak wziąć jeden pucharek i rozgościć się na tarsie:) Składniki na 4 pucharki: 250 ml śmietany kremówki 30 fix do śmietany 200 g słonecznika mała puszka masy krówkowej tabliczka czekolady 2 łyżki kawy rozpuszczalnej Wykonanie: W niewielkiej ilości wody rozpuszcamy kawę i czekam aż ostygnie. Śmietanę ubijamy

ciastkarnia na kruchym spodzie

Proponowane wyszukiwania