wersji z czerwoną porzeczką, ale pianka z czarną porzeczką też jest przepyszna :) SKŁADNIKI (na 4 porcje) 400g porzeczek (około 2 szklanek obranych owoców) 1/2l śmietany kremówki 4 łyżki cukru pudru 1/2 szklanki mleka 5 łyżeczek żelatyny PRZYGOTOWANIE Żelatynę rozpuszczamy w gorącym mleku i odstawiamy do ostudzenia. Porzeczki (kilka zostawiamy do ozdobienia) miksujemy z 2 łyżkami cukru
Moje Kuchenne Rewelacjemój syn zarezerwował sobie go tylko dla siebie :) Podać więcej przykładów? Składniki: 2 i 1/2 łyżeczki żelatyny 1 i 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki śmietanki kremówki 36% 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka zielonej herbaty Matcha Skworcu sok z połowy limonki Dodatkowo: kilka plasterków limonki w syropie ETERNO kilka listków świeżej melisy Wykonanie: Żelatynę namoczyłam w kilku łyżkach mleka
Blondynka Gotujewiem czy utrzymam ręce przy sobie:) Składniki: ciasto: 0,5 kostki masła 25 dag mąki 3 łyżki miodu łyżeczka sody oczyszczonej jajko Masa: 250 ml śmietany kremówki fix do śmietany lub łyżeczka żelatyny szklanka bakalii 2 łyżki miodu rum do dekoracji lukier aromat pomarańczowy Wykonanie: Na stolnice wysypujemy mąkę z sodą oczyszczoną. Na szczycie stożka robimy dziurę
ciastkarnia na kruchym spodzieciachem. Składniki: Rolada: (można użyć gotową) 3 jajka pół szklanki mąki pół szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia masa makowa, dżemem lub konfitura masa: 500ml śmietany kremówki 30% 2 galaretki owocowe 2 łyżeczki cukru pudru owoce opcjonalnie Wykonanie: Białka ubijamy na sztywno i dodajemy stopniowo cukier i żółtka. Na koniec delikatnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem
ciastkarnia na kruchym spodziemąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia szklanka maślanki 4 łyżki kakao 30 ml barwnika spożywczego kolor czerwony masa: serek mascarpone 2 łyżeczki cukru pudru 500 ml śmietany kremówki Wykonanie: Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, kakao i barwnikiem spożywczym. Masło miksujemy z cukrem. Dodajemy maślankę i miksujemy je razem. Dodajemy po jednym jajku. Gdy masa jest gotowa dodajemy sypkie składniki
ciastkarnia na kruchym spodziezaczyna coraz bardziej rozpieszczać, słonka coraz więcej więc nie zostaje nic innego jak wziąć jeden pucharek i rozgościć się na tarsie:) Składniki na 4 pucharki: 250 ml śmietany kremówki 30 fix do śmietany 200 g słonecznika mała puszka masy krówkowej tabliczka czekolady 2 łyżki kawy rozpuszczalnej Wykonanie: W niewielkiej ilości wody rozpuszcamy kawę i czekam aż ostygnie. Śmietanę ubijamy
ciastkarnia na kruchym spodzieraczej żadnych wartości odżywczych nie miał. Chociaż co zabawniejsze to on ma dużo lepsze wyniki od moich, co za sprawiedliwość. Składniki na 4 pucharki: 250 ml śmietany kremówki 2 łyżeczki cukru pudru 4 morele 7 dużych truskawek 3 suszone morele Wykonanie: Śmietanę ubić na sztywno i dodać na koniec cukru pudru. Morele w osobnym pojemniku miksujemy blenderem
ciastkarnia na kruchym spodzienaszym łupem padł tym razem mus czekoladowy. Pyszny lekki, nic więcej nie trzeba mówić:) Polecam:) Składniki na 3 pucharki tabliczka gorzkiej czekolady 70 albo 80% 300 ml śmietany kremówki 30% lub więcej łyżeczka cukru pudru Wykonanie: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i zostawiamy do ostygnięcia. W tym samym czasie ubijamy śmietanę na sztywno i dodajemy trochę cukru pudru. Część
ciastkarnia na kruchym spodzieproszek. Masło rozpuszczamy na piecu i wlewamy je do pokruszonych herbatników. Mieszamy składniki i przekładamy je do formy. Dokładnie przyciskamy aby masa herbatnikowa stworzyła jednolity spód. W osobnym naczyniu kremówkę ubijamy z cukrem i delikatnie dodajemy na zmianę twaróg i jogurt naturalny. Gdy wszystkie składniki będą wymieszane w osobnym naczyniu rozpuszczamy żelatynę w niewielkiej ilości wody i delikatnie dodawać
ciastkarnia na kruchym spodzietabliczka gorzkiej czekolady 225 g masła 3 jajka 250 g cukru pudru szczypta soli masa: tabliczka białej czekolady 2 łyżeczki żelatyny serek philadelphia 1,5 szklanki śmietany kremówki 30% poleca: półtabliczki czekolady deserowej 50 g masła Wykonanie: Ciasto: Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej razem z masłem i cukrem aż powstanie jednolita masa. Białka ubijamy mikserem
ciastkarnia na kruchym spodziecotte i dzięki temu uzyskałam migdałowy jedwabisty deser. ( jest on dużo rzadszy od mojego ukochanego włoskiego deseru ale równie smaczny) Składniki na cztery porcje łyżeczka żelatyny 250 ml śmietany kremówki 80 g cukru pudru 250 ml mleka aromat migdałowy garść płatków migdałowych pół tabliczki czekolady deserowej Wykonanie: Do rondelka wlewamy mleko i śmietanę, dodajemy cukier i podgrzewamy do momentu
ciastkarnia na kruchym spodziemówić o jakimkolwiek funkcjonowaniu, jedynie kierunek prysznic, lodówka, klimatyzacja. O by w tym roku lato było mniej zwariowane. Składniki na dwa pucharki: 250 g truskawek 250 ml śmietany kremówki 2 łyżeczki cukru pudru łyżeczka żelatyny Wykonanie: Truskawki myjemy, obieramy z szypułek, odkładamy kilka do dekoracji. Miksujemy je blenderem na mus. Śmietanę ubijamy na sztywno mikserem. Pod koniec ubijania dodajemy
ciastkarnia na kruchym spodzieSkładniki (dla dwóch osób): ok. 200g makaronu tagliatelle 100g kurek 100g śmietany kremówki (1 opakowanie) 1 cebula 1 łyżka masła (ja użyłam klarowanego) garść świeżej posiekanej pietruszki sól, świeżo mielony pieprz 1. Na dużej patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy posiekaną cebulę. Gdy cebula się zeszkli, wrzucamy kurki i smażymy, aż puszczą soki. 2.Dodajemy kurczaka, sól i świeżo mielony pieprz
My Culinary Art