ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:371/1378)

Spaghetti carbonara 169

nakazuje, danie jest niedrogie, więc jeśli nie macie jeszcze planów na dzisiejszy obiad, to zapraszam do wypróbowania.   Składniki na 4 porcje: 400 g makaronu spaghetti 200 ml śmietanki kremówki 100 g wędzonego boczku 3 żółtka 50 g tartego parmezanu lub grana padano 1 ząbek czosnku 1 cebula oliwa do smażenia Sposób przygotowania: Makaron ugotować al dente. Boczek posiekać

Obiad za dychę
Kruche ciasto na tartę - przepis II. 263

popełniłam błąd i choć tarta powstała i jest całkiem smaczna to jednak nie jest to o co mi chodziło :) A tam... napiszę Wam co zrobiłam: Zamierzałam, rozpuścić w śmietanie kremówce czekoladę i wylać ją na ciasto - banalnie proste - pod warunkiem, że zachowa się proporcje. Czyli na 100 ml śmietanki - 100 g czekolady lub więcej. Ja rozpędziłam się i zagotowałam

Miksturownik
Sernik marmurkowy bez pieczenia 2411

mnie President * 100 g fruktozy (dopisek: teraz używam ksylitolu) * ok. 200 g  jogurtu - użyłam Danone, ale lepszy by był tak jak w przepisie - grecki * 200 g  śmietanki kremówki * 3-4 łyżeczki żelatyny - dałam 3, ale mogłoby być więcej * 100 g  stopionej białej czekolady * 100 g  stopionej gorzkiej czekolady  Użyłam tortownicy o śr. 21 cm. Pokruszyłam ciastka

Zdrowa Kuchnia Sowy
Jogurtowiec z truskawkami 203

mieszanych * 40 g masła * 3 kostki gorzkiej czekolady Masa: * 500 g truskawek lub 2 niedojrzałe banany i reszta truskawek * ok. 300 g jogurtu naturalnego lub bałkańskiego * 200 ml śmietany kremówki * 2-3 łyżki fruktozy (w zależności od słodkości truskawek) * 2 łyżki żelatyny - ja używam tej do rozpuszczenia w zimnej wodzie * kilka truskawek do przybrania i galaretka truskawkowa, ale może inna

Zdrowa Kuchnia Sowy
Brak tytułu 126

niespodzianką na ten wyjątkowy dzień. Tort przełożyłam Masą śmietanową malinową Dr Oetker.  Szczerze polecam ten produkt, łatwy, szybki sposób na naprawdę pyszny krem. Proszek wystarczy zmiksować ze śmietanką kremówką - i gotowe. Smak letnich słodkich malin

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 147

żółtek wlewać gorące mleko, ciągle ubijając. Całość podgrzewać na wolnym ogniu, nie przerywając ucierania. Uważ ać, żeby mleko nie zawrzało. Gdy masa zgęstnieje - powinna być jak lekko ubita kremówka - odstawić, ostudzi ć i wstawić na  1 godzinę do zamrażarki. Ananasa zmiksowa ć blenderem. Dodać do lekko juz zmro ż onej masy. Wstawić do zamrażarki na kolejną godzinę, po godzinie

kolorowotorcikowo
CLAFOUTIS z czereśniami 121

czyli owoce w cieście. Składniki: 500-600 g czereśni lub innych owoców 100 g mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka 0,5 szkl. cukru 200 ml kremówki 70 ml mleka szczypta soli płatki migdałowe nr KRESTO Przygotowanie: Owoce wypestkować, ułożyć w kokilkach. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać śmietankę, mleko, mąkę z proszkiem i solą

kolorowotorcikowo
Krem koperkowy 163

Szybka zupka? Czemu nie. Polecam krem koperkowy. Składniki: 1 litr wody 4 większe ziemniaki duży pęczek koperku 1 cebulka 100 ml kwaśnej śmietany 100 ml śmietany kremówki  pieprz 1,5 kostki rosołowej drobiowej Wodę zagotować. Ziemniaki pokroić w drobną kostkę - wrzucić do wody. Dodać cebulkę przekrojoną na pół. Gotować aż ziemniaki zmiękną. Koperek posiekać, nie musi być bardzo drobno

kolorowotorcikowo
Tarta z gruszkami 133

ciasta uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą, odstawić na 30 minut do lodówki. Nadzienie: 10-12 twardych   średnich gruszek 50 g masła 1/3 szkl. cukru 50 ml śmietanki kremówki Gruszki obrać, przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne. Masło rozgrzać w wysokiej patelni, dodać cukier i śmietankę. Do gotującego się płynu wrzucić gruszki, dusić pod przykryciem 20 minut. Ciasto wyjąć

kolorowotorcikowo
Jeżynowy deser z bezami ( Bałagan w Eton ) 101

Składniki: 300 ml śmietanki kremówki  1 szklanka jeżyn 1,5 szklanki pokruszonych bez Wykonanie: Śmietankę mocno schłodzić. Zimną ubić na sztywno. Owoce rozgnieść widelcem. Dodać do śmietanki.  Wsypać pokruszone bezy - delikatnie połączyć. Nie dokładnie. Deser przełożyć do wysokich szklanek lub pucharków. Udekorować owocem. Smacznego

kolorowotorcikowo
Kruchy torcik z musem czekoladowym i powidłami 173

fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Mus czekoladowy: 150 g czekolady mlecznej 150 g czekolady gorzkiej 330 ml śmietanki kremówki powidła śliwkowe - słoiczek 200 ml Wykonanie: Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

kolorowotorcikowo
Tarta serowa z truskawkami 227

dodać pianę z białek, delikatnie wymieszać. Masę serową wyłożyć na podpieczony kruchy spód.  Piec w 175 stopniach C przez 30 minut. Dodatkowo: * 70 g czekolady deserowej * 1/4 szklanki kremówki * 300 g truskawek * cukier puder Śmietankę zagotować. Do gorącej śmietanki dodać połamaną czekoladę - mieszać, aż czekolada się rozpuści. Truskawki umyć, osuszyć. Na jeszcze nie do końca ostygniętą tartę wylać czekoladę

kolorowotorcikowo
MAKOWIEC NA KRUCHYM ORKISZOWYM SPODZIE Z KRUSZONKĄ 505

góra-dół (jak z termoobiegiem to krócej). Do pieczenia używam zawsze ciemnych blaszek- to skraca czas pieczenia. Po przestudzeniu wierzch można delikatnie polukrować. Lukier przygotować z mielonego cukru trzcinowego, kremówki i kilku kropel olejku migdałowego. Przepyszny, bardzo wilgotny i długo pozostaje świeży! Smacznego

Smaczne Zdrowe
SERNIK Z ODROBINĄ KOKOSU 223

masła Składniki na masę Twarogową: -1kg sera -8 jaj -80g wiórków kokosowych -1 szklanka ksylitolu (lub cukru) -2 budynie śmietankowe w proszku bez cukru -450g śmietany kremówki -1/3 szklanki likieru Amaretto Wszystkie składniki zagnieść na ciasto kruche, podzielić na dwie części i włożyć do lodówki na ok 2 godziny. Po tym czasie jedną część rozwałkować

Smaczne Zdrowe
PĄCZKI Z POWIDŁAMI CIOTKI BRONKI 210

usmażeniu pączki odsączać na ręczniku papierowym i jeszcze najlepiej ciepłe polukrować ,ewentualnie zimne obsypać pudrem. Lukier:  Przygotowujemy standardowo cukier puder, kilka kropli olejku migdałowego(można użyć innego) oraz kremówka. Wszystkie składniki wymieszać do rozpuszczenia(dolewając do cukru śmietanę) i lukrować jeszcze ciepłe pączki. Smacznego

Smaczne Zdrowe