ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:379/1378)

Tort Bezowy 370

Składniki: 2 lub 3 spody bezowe 400g serka mascarpone 200ml śmietany kremówki 400g świeżych malin cukier puder Przygotowanie:  Serek maskarpone mieszamy z ubitą na sztywno śmietaną. Dodajemy 4 łyżki cukru pudru (można dodać więcej według uznania). Gotowe spody smarujemy przygotowaną masą i przekładamy świeżymi malinami (można użyć też innych owoców leśnych). Smacznego

cookpl
Tort bezowy z kremem cytrynowym (Lemon Cream Meringue Cake) 166

całkowitego ostygnięcia pieca. Teraz krem cytrynowy - najlepszy :) 150 g curdu cytrynowego z nutką pomarańczy Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 → przepis znajdziecie klikając tutaj :) 150 g serka mascarpone, 250 ml śmietanki kremówki 30%, dodatkowe 3 łyżki curdu, Serek mascarpone wymieszać z curdem. W osobnej misce ubić śmietankę, dodać curd z mascarpone i delikatnie wymieszać łyżką. Na pierwszy blat wykładamy krem

Delicious Titbits
Piersi kurczaka w kremowym sosie z białymi szparagami 216

Post Piersi kurczaka w kremowym sosie z białymi szparagami pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Sos z kurek ( kurkowy ) 11574

Post Sos z kurek ( kurkowy ) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Schab z kurkami (w sosie kurkowym) 183

Post Schab z kurkami (w sosie kurkowym) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Śmietankowa tarta z kiwi z ciasteczkowym (herbatnikowym) spodem 165

Post Śmietankowa tarta z kiwi z ciasteczkowym (herbatnikowym) spodem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Indyk w sosie kurkowym 246

Post Indyk w sosie kurkowym pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Ciasto Shrek 368

Post Ciasto Shrek pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Śmietanowiec z kolorową galaretką. Galaretkowiec 1055

Post Śmietanowiec z kolorową galaretką pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Kopiec kreta w innej odsłonie 324

pieczenia, 1 szklanka cukru, 3 łyżki kakao Szczypta soli, 10 g Masła, bułka tarta do wysmarowania i obsypania formy  Inne składniki: Wiśnie w syropie, 2 duże opakowania śmietany kremówki, Galaretka, Dżem wiśniowy. Przygotowanie: Ubijamy białka z odrobiną soli (wówczas  jest szybciej), dodajemy żółtka, mieszamy i dodajemy resztę suchych składników. Dokładnie mieszamy. Przelewamy do formy wysmarowanej masłem i obsypanej

cookpl
Rolada z truskawkami 365

słoneczne dni zagościły u mnie w domu. Składniki: 3 jajka pół szkl. cukru pół, szkl. mąki  3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 ml śmietanka kremówka cukier waniliowy 200 g truskawek Przygotowanie: Oddzielamy białka od żółtka. Białka ubijamy dodając stopniowo cukier. Do ubitego białka kolejno dodajemy (wciąż mieszając) żółtka i przesiane mąki. na końcu dodajemy proszek

cookpl
Ptysie 338

razu postanowiliśmy upiec je następnego dnia. Składniki: Jedna szklanka wody (250 ml) 125 g masła lub margaryny do pieczenia 1 szklanka mąki pszennej 4 jajka 400 ml śmietany kremówki  Przygotowanie: W garnku gotujemy wodę z masłem lub margaryną. Gdy woda zagotuje się wsypujemy mąkę pszenną cały czas energicznie mieszając. Gotowe ciasto poznamy po jego szklistym wyglądzie

cookpl
Tarta czekoladowa z ricottą 135

rozgrzanym do 170 stopni piekarniku przez 25-30 minut. Po upieczeniu wyjmujemy z pieca i zostawiamy do ostygnięcia, następnie wyjmujemy tartę z tortownicy. Polewa: W kąpieli wodnej mieszamy kremówkę z cukrem i dodajemy połamaną czekoladę. Cały czas mieszamy aby uniknąć przypalenia czekolady. Ogrzewamy do momentu rozpuszczenia czekolady i pozostawiamy do ostygnięcia i wlewamy do formy z ciasta, aż po brzeg

Pudełko rozmaitości
Creme brulee 123

jest prostym do wykonania deserem o delikatnej strukturze kremu przykrytego skorupką ze skarmelizowanego cukru. Kto nie próbował koniecznie musi spróbować- polecam. /przepis ze stronki mojewypieki.com/ Składniki: 300 ml śmietany kremówki 36% 1 laska wanilii 4 żółtka 3 łyżki drobnego cukru do wypieków  3 łyżki cukru do skarmelizowania (można użyć cukru brązowego) Strąk wanilii kroimy wzdłuż na pół

Pudełko rozmaitości
Potrójnie czekoladowy deser 171

taka porcja na raz jest troszkę przy duża. Z drugiej strony, to kwestia gustu :) Składniki: 60g czekolady gorzkiej 60g czekolady mlecznej 60g czekolady białej 3 opakowania po 200ml śmietany kremówki 9 łyżeczek żelatyny wrzątek  Wykonanie: Gorzką czekoladę łamiemy na kawałki i umieszczamy w rondlu. Dodajemy łyżkę śmietany. W większym garnku zagotowujemy odrobinę wody. Ustawiamy nad nią rondel i rozpuszczamy

Czerwona Porzeczka