ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:372/1378)

Czekoladki kokosowe a'la bounty 176

silikonowe do lodu).   Wstawiamy na chwilę do zamrażalnika, aby czekolada zastygła. Czynność powtarzamy, tak aby nie było prześwitów (2-3 warstwy czekolady spokojnie wystarczą). Nadzienie: w rondelku zagotować kremówkę. Dodać do niej wiórki kokosowe. Mieszać do czasu, aż śmietana ich nie wchłonie. Ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem. Dodać do kokosu. Wymieszać na jednolitą masę. Nadzienie nakładać do foremek

Fabryka pomysłów
Owocowy deser z bitą śmietaną 166

organizmie. Powstaje dosłownie chwilę, a owoce do niego możecie dobrać wg własnego uznania – ja wykorzystałam kiwi, pomarańcz i ciemne winogrona. Jest to też sposób na wykorzystanie zalegającej w lodówce kremówki. Składniki na 2 porcje: Pół pomarańczy 1 kiwi 8-10 winogron ciemnych Polewa/sos czekoladowy/ rozpuszczona czekolada 200 ml śmietanki 30 lub 36 % 6-7 herbatników Łyżka cukru pudru Przygotowanie: Herbatniki

Fabryka pomysłów
Likier krówkowy :) 184

Składniki: 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 1 puszka masy krówkowej 500 ml śmietany kremówki 30% 500 ml wódki Wykonanie: Przygotowujemy kawę w 1/3 szklanki wody. Przekładamy masę krówkową do miski, wlewamy kawę, następnie miksujemy, dodajemy śmietanę i wódkę, jeszcze trochę miksujemy aż składniki się połączą. Przelewamy do butelek i odstawiamy do lodówki na 4 dni.  Polecam, pyszności! :) Przepis pochodzi

Czerwona Porzeczka
Krówka 188

budyniu o smaku toffi bez cukru (40 g) 3/4 szklanki cukru 4 jajka 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżki kakao szczypta soli Masa śmietanowa:   500 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: pół puszki masy kajmakowej orzechy ziemne prażone (bez soli)   Wykonanie: Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Do żółtek wsypujemy proszek do pieczenia

Czerwona Porzeczka
Shrek ;) 185

łyżki budyniu waniliowego (proszek) 2 opakowania cukru waniliowego szczypta soli Masa budyniowa 900 ml zielonego soku Pysio 3 budynie waniliowe bez cukru Masa śmietanowa 500 ml śmietany kremówki 2 galaretki agrestowe Dodatkowo: podwójna paczka ciastek delicji galaretka agrestowa Wykonanie: Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Do piany stopniowo dodajemy oba cukry i miksujemy

Czerwona Porzeczka
Tort Bezowy 387

Składniki: 2 lub 3 spody bezowe 400g serka mascarpone 200ml śmietany kremówki 400g świeżych malin cukier puder Przygotowanie:  Serek maskarpone mieszamy z ubitą na sztywno śmietaną. Dodajemy 4 łyżki cukru pudru (można dodać więcej według uznania). Gotowe spody smarujemy przygotowaną masą i przekładamy świeżymi malinami (można użyć też innych owoców leśnych). Smacznego

cookpl
Tort bezowy z kremem cytrynowym (Lemon Cream Meringue Cake) 180

całkowitego ostygnięcia pieca. Teraz krem cytrynowy - najlepszy :) 150 g curdu cytrynowego z nutką pomarańczy Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 → przepis znajdziecie klikając tutaj :) 150 g serka mascarpone, 250 ml śmietanki kremówki 30%, dodatkowe 3 łyżki curdu, Serek mascarpone wymieszać z curdem. W osobnej misce ubić śmietankę, dodać curd z mascarpone i delikatnie wymieszać łyżką. Na pierwszy blat wykładamy krem

Delicious Titbits
Piersi kurczaka w kremowym sosie z białymi szparagami 241

Post Piersi kurczaka w kremowym sosie z białymi szparagami pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Sos z kurek ( kurkowy ) 11591

Post Sos z kurek ( kurkowy ) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Schab z kurkami (w sosie kurkowym) 201

Post Schab z kurkami (w sosie kurkowym) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Śmietankowa tarta z kiwi z ciasteczkowym (herbatnikowym) spodem 195

Post Śmietankowa tarta z kiwi z ciasteczkowym (herbatnikowym) spodem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Indyk w sosie kurkowym 265

Post Indyk w sosie kurkowym pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Ciasto Shrek 392

Post Ciasto Shrek pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Śmietanowiec z kolorową galaretką. Galaretkowiec 1074

Post Śmietanowiec z kolorową galaretką pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Kopiec kreta w innej odsłonie 339

pieczenia, 1 szklanka cukru, 3 łyżki kakao Szczypta soli, 10 g Masła, bułka tarta do wysmarowania i obsypania formy  Inne składniki: Wiśnie w syropie, 2 duże opakowania śmietany kremówki, Galaretka, Dżem wiśniowy. Przygotowanie: Ubijamy białka z odrobiną soli (wówczas  jest szybciej), dodajemy żółtka, mieszamy i dodajemy resztę suchych składników. Dokładnie mieszamy. Przelewamy do formy wysmarowanej masłem i obsypanej

cookpl

Proponowane wyszukiwania