ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:366/1378)

Zakręcony kawowo-czekoladowy deser 150

zaczyna coraz bardziej rozpieszczać, słonka coraz więcej więc nie zostaje nic innego jak wziąć jeden pucharek i rozgościć się na tarsie:) Składniki na 4 pucharki: 250 ml śmietany kremówki 30 fix do śmietany 200 g słonecznika mała puszka masy krówkowej tabliczka czekolady 2 łyżki kawy rozpuszczalnej Wykonanie: W niewielkiej ilości wody rozpuszcamy kawę i czekam aż ostygnie. Śmietanę ubijamy

ciastkarnia na kruchym spodzie
Prosty deser truskawkowo - morelowy 123

raczej żadnych wartości odżywczych nie miał. Chociaż co zabawniejsze to on ma dużo lepsze wyniki od moich, co za sprawiedliwość.  Składniki na 4 pucharki: 250 ml śmietany kremówki 2 łyżeczki cukru pudru 4 morele  7 dużych truskawek 3 suszone morele Wykonanie: Śmietanę ubić na sztywno i dodać na koniec cukru pudru. Morele w osobnym pojemniku miksujemy blenderem

ciastkarnia na kruchym spodzie
Mus czekoladowy na niedzielne popołudnie 144

naszym łupem padł tym razem mus czekoladowy. Pyszny lekki, nic więcej nie trzeba mówić:) Polecam:) Składniki na 3 pucharki  tabliczka gorzkiej czekolady 70 albo 80% 300 ml śmietany kremówki 30% lub więcej łyżeczka cukru pudru Wykonanie: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i zostawiamy do ostygnięcia. W tym samym czasie ubijamy śmietanę na sztywno i dodajemy trochę cukru pudru. Część

ciastkarnia na kruchym spodzie
sernik jogurtowy z brzoskwiniami 195

proszek. Masło rozpuszczamy na piecu i wlewamy je do pokruszonych herbatników. Mieszamy składniki i przekładamy je do formy. Dokładnie przyciskamy aby masa herbatnikowa stworzyła jednolity spód. W osobnym naczyniu kremówkę ubijamy  z cukrem i delikatnie dodajemy na zmianę twaróg i jogurt naturalny. Gdy wszystkie składniki będą wymieszane w osobnym naczyniu rozpuszczamy żelatynę w niewielkiej ilości wody i delikatnie dodawać

ciastkarnia na kruchym spodzie
Potrójnie czekoladowe walentynkowe serce 187

tabliczka  gorzkiej czekolady 225 g masła 3 jajka 250 g cukru pudru szczypta soli  masa: tabliczka białej czekolady 2 łyżeczki żelatyny serek philadelphia 1,5 szklanki śmietany kremówki 30% poleca: półtabliczki  czekolady deserowej 50 g masła Wykonanie: Ciasto: Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej razem z masłem i cukrem aż powstanie jednolita masa. Białka ubijamy mikserem

ciastkarnia na kruchym spodzie
Deser migdałowo- czekoladowy 204

cotte i dzięki temu uzyskałam migdałowy jedwabisty deser. ( jest on dużo rzadszy od mojego ukochanego włoskiego deseru ale równie smaczny) Składniki na cztery porcje łyżeczka żelatyny 250 ml śmietany kremówki 80 g cukru pudru 250 ml mleka aromat migdałowy garść płatków migdałowych pół tabliczki czekolady deserowej Wykonanie: Do rondelka wlewamy mleko i śmietanę, dodajemy cukier i podgrzewamy do momentu

ciastkarnia na kruchym spodzie
deser truskawkowy 165

mówić o jakimkolwiek funkcjonowaniu, jedynie kierunek prysznic, lodówka, klimatyzacja. O by w tym roku lato było mniej zwariowane.  Składniki na dwa pucharki: 250 g truskawek 250 ml śmietany kremówki 2 łyżeczki cukru pudru łyżeczka żelatyny Wykonanie: Truskawki myjemy, obieramy z szypułek, odkładamy kilka do dekoracji. Miksujemy je blenderem na mus. Śmietanę ubijamy na sztywno mikserem. Pod koniec ubijania dodajemy

ciastkarnia na kruchym spodzie
Tagliatelle z kurczakiem w sosie kurkowo-śmietanowym. 235

Składniki (dla dwóch osób): ok. 200g makaronu tagliatelle 100g kurek 100g śmietany kremówki (1 opakowanie) 1 cebula 1 łyżka masła (ja użyłam klarowanego) garść świeżej posiekanej pietruszki sól, świeżo mielony pieprz 1. Na dużej patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy posiekaną cebulę. Gdy cebula się zeszkli, wrzucamy kurki i smażymy, aż puszczą soki.  2.Dodajemy kurczaka, sól i świeżo mielony pieprz

My Culinary Art
Klasyczne babeczki 150

minuty). 3. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni (bez termoobiegu). Papilotki wkładamy do formy muffinkowej i napełniamy je do 2/3 wysokości. Pieczemy 20-25 minut. Możemy ozdobić bitą śmietaną (śmietanka kremówka, śmietan-fix, cukier wanilinowy - wszystko razem ubijamy na sztywną pianę). Gotowe ! :) Wskazówka: Żeby uzyskać kakaowe babeczki, wystarczy dodać 2 łyżki kakao pod koniec miksowania

My Culinary Art
Barszcz ukraiński - przepis Magdy Gessler 321

białej fasoli 2 łyżki soku z cytryny 5-6 ziaren ziela angielskiego 2 liście laurowe 4-8 łyżek kwasu z buraków 4 łyżki przecieru pomidorowego (ja nie dodałam) śmietanka kremówka sól, pieprz cukier (1-2 łyżeczki) + do podania (opcjonalnie): jajko na twardo 1. Fasolę moczymy przez noc, następnie gotujemy do miękkości i odsączamy. Mięso i grzyby zalewamy zimną wodą, dodajemy

My Culinary Art
Srata-tata, czyli tarta stracciatella 326

120g drobnego cukru 2 łyżki kakao szczypta soli 100g zimnego masła 1 zimne jajko Masa: 200g białej czekolady 10g żelatyny odrobina zimnej wody 250ml słodzonego mleka skondensowanego 125ml śmietany kremówki kilka kostek mlecznej i gorzkiej czekolady 1. Na początek przygotujemy spód. Wszystkie suche składniki dokładnie ze sobą mieszamy, następnie dodajemy pokrojone w drobną kosteczkę masło. Ucieramy, po czym dodajemy jajko

My Culinary Art
Lody z zielonej herbaty Matcha (抹茶) 120

niewielkim ogniu cały czas mieszając, żeby odparował nadmiar wody. Gdy zacznie gęstnieć, szybko wkładamy garnek do zimnej wody i mieszamy aż do ostygnięcia. Dodajemy matchę i dokładnie mieszamy. 3. Kremówkę ubijamy na sztywno. Delikatnie łączymy z matchową masą. Przelewamy do naczynia do mrożenia i wstawiamy do zamrażarki na ok. 4 godziny. Lody należy raz na pół godziny wyjąć i dokładnie

Tajskie smaki
Kurczak w aksamitnym sosie ze szparagami i boczkiem 170

przygotowaniu i niezwykle smaczne. Świetnym dodatkiem do niego będą młode ziemniaki lub biały ryż. Składniki: 4 piersi z kurczaka Około 100gram wędzonego boczku Pęczek białych szparagów 250ml śmietany kremówki 100ml gorącej wody Olej do smażenia Sól, pieprz Piersi z kurczaka myjemy pod bieżącą wodą. Na wypukłej stronie wykonujemy kilka równoległych podłużnych nacięć. Doprawiamy piersi solą, pieprzem i słodką papryką. Boczek

Kolizje Smaków
Muffinki bananowe 208

bardzo smaczne! Ja robiłam babeczki od rana, a zanim przyszli gości połowa zdążyła zniknąć w tajemniczych okolicznościach. Szczerze polecam zwłaszcza na przyjęcia z udziałem mluchów :) Składniki: 1 szklanka śmietany kremówki 150g czekolady ( 1,5 tabliczki) 100g masła (1/2 kostki) 1/2   szklanki cukru 3 jajka 3 banany 2/3 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru pudru

Kolizje Smaków
Babka piaskowa 165

zajadać. Wychodzi niemalże zawsze, a smak.. hmm mniam! Czas przygotowania: 10 minut + 65 minut pieczenia Ilość porcji: Cała foremka Składniki: Szklanka mąki ziemniaczanej Szklanka mąki pszennej Szklanka śmietanki kremówki Szklanka cukru pudru 200g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka Kilka kropki esencji waniliowej Tłuszcz i bułka tarta do posypania formy  Polewa: tabliczka gorzkiej czekolady oraz garść

Kolizje Smaków