ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:376/1378)

Trufle czekoladowe. 205

Trufle te powstały z pozostałego ze świątecznych tortów biszkopta. Mocno czekoladowe w 3 smakach. 100g gorzkiej czekolady (najlepiej 70%) 3 łyżki masła ok 12o ml śmietany kremówki szczypta soli Pokruszony suchy biszkopt ( najlepiej z domowego wypieku) Dodatkowo: kieliszek wódki , winiaku lub brandy , kakao skórka otarta z 2 pomarańczy kawa espresso ok 50 ml + kawa sypka w proszku (nie w granulkach

Malinowa Kawiarenka
Likier Karmelowo-Pomarańczowy 144

Wczoraj był przepis na ciasteczka pomarańczowe , a dziś coś pasującego do nich :) Rozgrzewającego , słodkiego ... Warto się podelektować w zimowe chłodne wieczory. Składniki : 1,5 szklanki cukru 400 ml śmietany kremówki 150 ml świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy 250 ml wódki Wykonanie : Cukier wrzucić do rondla (najlepiej o grubym dnie) rozpuścić na karmel Gdy tylko się rozpuści wlać śmietanę i gotować

Malinowa Kawiarenka
Torcik Bezowo- Kawowy. 157

wspomnienie tego smaku  ... Składniki : Blaty bezowe : 5 białek 1 i 1/3 szklanki przesianego cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej , również przesianej łyżka soku z cytryny. Masa : 200 g kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru łyżeczka kawy rozpuszczalnej rozpuszczona w łyżce gorącej wody i schłodzona Wykonanie :: Blaty : Białka ubić na sztywno , dodać cukier puder i ubijać nadal

Malinowa Kawiarenka
Wiśniowy "murzynek" w pajęczynie ... 190

niej mąkę ziemniaczaną. Wiśnie zagotować z pozostałą wodą  , cukrem i sokiem z cytryny, wlać wodę z mąką i chwilkę pogotować powstały kisiel. Galaretka wiśniowa 300 ml śmietany kremówki Galaretkę rozpuścić  w połowie podanej na opakowaniu wody , wystudzić . Śmietanę ubić , dodać tężejącą galaretkę sok wiśniowy  lub nalewka wiśniowa do nasączenia ciasta. Ciasto przekroić na dwie części , nasączyć sokiem

Malinowa Kawiarenka
Sernik z musem truskawkowym 253

składniki i taką masą wysypać spód foremki. Masa serowa : 1 kg sera na sernik 3/4 szklanki cukru pudru 4 jajka 1,5 op budyniu  śmietankowego 300 ml śmietany kremówki 100 g rozpuszczonego i wystudzonego masła kilka kropli aromatu śmietankowego. Ser połączyć kolejno ze wszystkimi składnikami na jednolitą masę Ponad to : ok 70 dkg truskawek 4 łyżki cukru pudru

Malinowa Kawiarenka
Domowe lody orzechowe 92

Przepis akurat na orzechowe ale smaki można zrobić z nich przeróżne.Zamiast ekstraktów polecam też owoce , orzechy.     Składniki : *  3 żółtka * 100 g cukru * 250 ml śmietanki kremówki * 250 ml mleka * 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii * 2 łyżeczki ekstraktu z orzechów laskowych Przygotowanie : Zagotować mleko z ekstraktami i ostudzić. Zmiksować żółtka z cukrem. Dodać zimne mleko. Otrzymaną masę

Magiczne Życie Marty
Ulubieńcy miesiąca WRZESIEŃ 78

odpowiedni.            SKŁADNIK   Ulubionym owocem był granat. Wykorzystany do każdego śniadania. Do muesli , do płatków , do jogurtu. Ale i do słodkich deserów z kremówką

Magiczne Życie Marty
Czekolada na gorąco z bitą śmietaną 102

słodkie popołudnie. Czekolada poprawia nastrój. Czekolada jest dobra na wszystko. Od czasu do czasu można sobie na coś pysznego i kalorycznego pozwolić! Składniki : * 2 tabliczki mlecznej czekolady * mała śmietana kremówka * szklanka mleka * bita śmietana i wiórki czekoladowe do ozdoby szklanek Przygotowanie : W garnuszku podgrzać mleko ze śmietanką, dodać pokruszoną czekoladę.Gdy wszystko się połączy, przelać do szklanek, uzupełnić bitą śmietaną

Magiczne Życie Marty
Red Velvet Cupcake na Światowy Dzień Pieczenia 103

połączoną z solą, proszkiem do pieczenia i kakao oraz jogurtem i mlekiem. Połączyć z odrobiną czerwonego barwnika. Piec 20 minut w 180 stopniach.  Polewa czekoladowa : * 100 ml śmietanki kremówki * tabliczka mlecznej czekolady  * winogrona do ozdoby Przygotowanie : Czekoladę drobno posiekać, śmietankę zagotować. Dobrze wymieszać z czekoladą, przestudzić i lekko ubić. Wylać na przestudzone babeczki. Odłożyć na kratkę do pieczenia

Magiczne Życie Marty
Jagodowy deser z kremem ciasteczkowym 110

serka homogenizowanego waniliowego * kilka kulek czerwonego winogrona  Przygotowanie : Galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku, rozmieszać i przelać do wysokiej szklanki. Schłodzić. Drugą galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku, połączyć z kremówką, wylać na galaretkę. Schłodzić. Ciastka posiekać drobno, połączyć z serkiem. Krem lekko ubić, wyłożyć do pucharków. Winogrona przekroić na pół, ułożyć dekoracyjnie na krem. Można dodać po jednym ciastku oraz

Magiczne Życie Marty
Lody truskawka - wanilia 149

śmietanki, ale można różnie łączyć smaki. Ktoś zainteresowany?  Składniki : * szklanka truskawek * 5 łyżek śmietanki * łyżeczka cukru waniliowego Przygotowanie : Truskawki rozgnieść widelcem, posypać cukrem. Odstawić żeby puściły sok. Kremówkę lekko ubić, truskawki zmiksować i połączyć ze śmietanką. Tak przygotowaną masą napełnić foremki do lodów, zamrozić. Foremki kupiłam w Pepco, myślę że są jeszcze dostępne, kosztują 4,99zł

Magiczne Życie Marty
Najlepsze domowe lody waniliowe. Bez mieszania, bez maszynki! 188

LODY! Lody, lody dla ochłody ;-). Można wyjść gdzieś na miasto, do lodziarni i wydać ok. 3 zł za gałkę, ale można też wydać 3 zł na 300 ml śmietany kremówki, wrócić do domu, wyciągnąć z lodówki 2 jajka, odmierzyć cukier, złapać mikser w dłoń i zrobić samodzielnie pyszne, kremowe lody! Bez maszynki, bez mieszania co godzinę! Tak - to jest możliwe

Pora coś zjeść
Zaproszenie na Małopolski Festiwal Smaku! 120

również zobaczyć liczne warsztaty kulinarne i pokazy gotowania. Będzie pysznie, więc nie może Was tam zabraknąć! Smaki Małopolski zawitają też do Wadowic , kojarzonych z rozsławioną kilka lat temu kremówką. Warto wiedzieć, że w tych okolicach świetnie smakują też okrągłe, drożdżowe przysmaki - bugle zembrzyckie.  Również Oświęcim wypełnią aromaty produktów regionalnych i tradycyjnych. Wśród nich prym wiedzie królewska ryba - karp zatorski

Pora coś zjeść
Pizza makaronowa z serem pleśniowym 301

Post Pizza makaronowa z serem pleśniowym pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
CZEKOLADOWY POT DE CREME WG CLAIRE ROBINSON. 174

dość. Dlatego podaję z kwaskowatą wiśniową konfiturą, aby przełamać tę oszałamiającą słodycz. CZEKOLADOWY POT DE CREME WG CLAIRE ROBINSON /źródło: Kuchnia + / na 2 porcje miarka = 235 ml półtorej miarki kremówki dwa duże żółtka 1/4 miarki cukru 100g czekolady deserowej kwaskowata konfitura wiśniowa Śmietankę i cukier podgrzewam razem, ale nie dopuszczam do zagotowania, zestawiam z palnika. Czekoladę rozdrabniam (może być

W kuchni Karmel-itki