Słońce za oknem miło świeci, ptaki śpiewają, czuć już wiosenną atmosferę. Smacznym początkiem wiosny może być również ciasto o wdzięcznej nazwie "Kostka alpejska ". Jest to wypiek, który cieszy się ogromną popularnością. I nie ma się co dziwić. Połączenie ciasta kakaowego i masy kajmakowej to zawsze duet doskonały. Kostka alpejska to wypiek przy którym trzeba się nieco napracować, ale zarazem jest wart swojego wysiłku. Zniknie ze stołu w mgnieniu oka. Polecam! Składniki: ciasto 100 g cukru pudru 90 g mąki 15 ...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.