ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:354/1378)

Sernik prawie Wiedeński 174

Podawać z listkami mięty, likierem orzechowym, lodami, frużeliną bądź w tradycyjnej wersji bez dodatków.Polecam polewę z gorzkiej czekolady Wawel 90%. Świetnie łączy się z naszym sernikiem.Zagotowuję śmietanę kremówkę i zdejmuję z palnika. Wrzucam kilka kostek czekolady i energicznie mieszam. Po chwili polewa jest gotowa :). Dla fanów sernika bez skórki z wierzchu polecam w połowie pieczenia nałożyć

Eat Shrimps
Lody czekoladowe z nadzieniem orzechowo-miodowym 138

Nic tak nie poprawia nastroju, jak ulubiony deser. W tym wypadku są to domowe lody czekoladowe z nadzieniem z orzeszków ziemnych i miodu. Niesamowicie pyszne i

Oryginalny smak
Czarny makaron z łososiem (tagliatelle al nero di seppia con salmone) 181

Czarny makaron (barwiony sepią, czyli barwnikiem z mątwy) doskonale smakuje w połączeniu z rybami i owocami morza. Dzisiaj przygotowałam go z sosem śmietanowym i filetem z

Oryginalny smak
Sos karmelowy 150

Przepyszny, gęsty sos karmelowy, niezastąpiony dodatek do lodów, deserów i różnego rodzaju ciast. Co tu dużo pisać… Spróbujcie, moim zdaniem jest idealny Składniki:1 szklanka

Oryginalny smak
Cytrynowiec 389

Pyszne cytrynowe, orzeźwiające ciasto z masą cytrynową i bitą śmietaną . Ciasto pochodzi ze zbiorów Siostry Anastazji , ja jednak je lekko zmodyfikowałam dając zamiast ananasów brzoskwinie i

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Babka chmurka 158

Babka kokosowo - kakaowaMięciutka i puszysta babka , która za sprawą śmietany zachowuje długo świeżość a dzięki dodatkom wiórek kokosowych i kakaa przyjemny smak. Przepis znaleziony na garnku

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Kajmakowa babka z prażonymi migdałami 170

Składniki:5 jajek (oddzielnie białka i żółtka)3 łyżki cukruSok z 1 cytryny100 g masła300 g masy krówkowej180 g mąki pszennej100 g skrobi ziemniaczanej2 łyżeczki proszku

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Wiśniowe westchnienie 376

cukru 1 opakowanie płatków migdałowych (100g)Białka ubić z cukrem i wyłożyć na jedną blachę z rozsmarowanym ciastem, a następnie beze posypać płatkami migdałowymi.Masa:800 ml kremówki (30%)3 łyżki cukru pudruUbić i podzielić na dwie części. Do każdej dodać 2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w wodzie. 2 galaretki wiśniowe ( przygotować według przepisu na opakowaniu)Słoik drylowanych wiśniZłożenie

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Piernik staropolski ETAP II i III 148

ETAP II 4-5 dni przed świętami -  Ciasto dzielimy na 3 równe części, rozwałkowujemy na kształt blaszki na papierze do pieczenia (ciasto ma mieć

charlotte gotuje
Pyszne Ciasto Imbirowo Czekoladowe 354

ciasto po wyjęciu jest lekko niedopieczone. Jednak nic mylnego. Ostawiacie do ostygnięcia i ciasto nabiera odpowiedniej konsystencji. Polewa czekoladowa: 140 g ciemnej czekolady (min. 50% kakao) 150 ml śmietany kremówki 48% 25 g masła 3 łyżki wina korzennego Czekoladę, śmietanę, masło i wino umieszczamy w misce. Miskę wkładamy do garnka z wrzącą wodą. Mieszając doprowadzamy do rozpuszczenia się składników. Odstawiamy

Made By Mom And Son
Ciasto biszkoptowe z musem wiśniowym 195

łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka octuszczypta soliMUS:850 g wiśni3 łyżki cukru pudru2 galaretki wiśniowe1/4 szklanki wodyPONCZ:1/4 szklanki gorącej wodyłyżeczka cukrułyżka soku z cytrynyBITA ŚMIETANA:650 ml śmietanki kremówki 30% lub 36%2 łyżki cukru pudru1,5 łyżeczki żelatyny3 łyżki gorącej wody+ kilka borówek amerykańskich do dekoracji.WYKONANIE:Na samym początku najlepiej przygotować mus wiśniowy. Wiśnie należy wypestkować i zmiksować

Serce zamknięte w formie pyszności
Babeczki mocno czekoladowe 191

 Składniki:2 szklanki mąki5 łyżek cukru5 łyżek kakao2 łyżeczki cukru waniliowego1,5 łyżeczki proszku do pieczenia0,5 łyżeczki sody oczyszczonej0,5 szklanki śmietany kremówki0,5

Ciastkozercy
Sernik z pigwą 177

Cheesecake with quince Składniki.0,8 kg sers twarogowego6 jaj1 szkl. cukru pudru300 ml kremówki3 łyżki mąki ziemniaczanej1 łyżeczka skórki otartej z cytryny1 garść rodzynek12

Kulinarny karnet Christophera
Kopiec kreta 7889

KOSTKA MARGARYNY 1,5 SZKL CUKRU 1 CUKIER WANILIOWY 5 JAJEK 2 KOPIASTE SZKL MĄKI 1,5 ŁYŻECZKI PROSZKU 1/2 SZKL WODY 3 ŁYŻKI MASA : 0,5 L KREMÓWKI 30 % 4 ŁYŻKI CUKRU 2 CUKRY WANILIOWE 2 GALARETKI AGRESTOWE 1 SZKL PRZEGOTOWANEJ WODY 5/6 BANANÓW 1/2 TABLICZKI GORZKIEJ CZEKOLADY Sposób przygotowania 1 Margarynę , wodę , cukier , cukier waniliowy i kakao rozpuścić

Sama słodycz i szczypta chili
Rolada 330

ROLADA ŚMIETANOWO - GALARETKOWA  Składniki SKŁADNIKI NA BISZKOPT KAKAOWY;**************************************************5 JAJEK1 SZKL. CUKRU2 ŁYŻKI KAKAO2 ŁYŻKI OLEJU1 ŁYŻECZKA PROSZKU1 SZKL. MĄKIMASA ŚMIETANOWA;******************************0,5 L KREMÓWKI 30 %3 ŁYŻKI CUKRU 1 CUKIER WANILIOWY1 GALARETKA NIEBIESKA 1 GALARETKA ŻÓŁTA1 GALARETKA POMARAŃCZOWA Sposób przygotowania 1.Białka oddzielić od żółtek, 2.Białka ubić z cukrem , dodać żółtka , olej , delikatnie wymieszać , dodać mąkę

Sama słodycz i szczypta chili