Przepyszna zapiekanka naleśnikowa a'la bolognese. Bez glutenu i laktozy. Świetna odmiana dla makaronu z sosem bolońskim czy lasagne. Z przepisu wychodzą ok. 4 naleśniki, więc zawsze można ich zrobić więcej zależnie od wielkości naczynia w jakim chcemy je zrobić. Składniki: Naleśniki: 1 szkl. mąki Teff 1 jajko 3/4 szkl. wody 2 łyżki mleka bez laktozy Szczypta
Czarnawisienkachoć od niedawna można dostać je w coraz większej liczbie sklepów, w tym w popularnym dyskoncie:). Ja bardzo je lubię i często kupuję. Dziś prezentuję je w smacznej, ziemniaczanej zapiekance. 500g boczniaków 1 kg ziemniaków 1/2 puszki kukurydzy 2 cebule 2 ząbki czosnku 200 ml śmietany 18% 2 jajka 100g mozzarelli 1 pęczek natki pietruszki sól
Szefowa kuchnipuree kwaśną śmietanę, więc także zachęcam do takiego urozmaicenia przepisu – wtedy ziemniaczki mają bardziej wyrazisty smak. Ziemniaki puree możecie podawać do kotletów, pieczonych mięs czy gulaszy. Zobacz też: Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym Ziemniaki z boczkiem i brukselką Placuszki z marchewki i ziemniaków Przepis na ziemniaki puree Drukuj przepis Porcji: 2-3 Czas gotowania: 30 minut Składniki
Kuchnia Bazyliispotkać pod różnymi postaciami - forma sakiewki, okrągłego ciastka wypełnionego farszem i przykrytego warstwą ciasta, lub farsz zapiekany w naczyniu i jedynie przykryty ciastem - takiego właśnie pie, czy po prostu zapiekankę pod ciastem francuskim przygotowałam dziś. W zależności od tego jak pie jest przygotowany może stanowić przekąskę, idealną do zabrania np. na wycieczkę czy piknik, szybki lunch, czy danie główne
Codzienne Gotowaniekurczaka 1 szklanka białego ryżu 1/2 brokuła 10 dkg żółtego sera dodatkowo: sól, pieprz przyprawa uniwersalna słodka papryka, zioła prowansalskie 2 jajka 1/2 kubeczka jogurtu naturalnego … Czytaj dalej Zapiekanka na ryżowym spodzie
czarrna od kuchnistopni. Piec przez około 25-30 minut lub do czasu aż mięso nie będzie surowe, a boczek przyrumieniony. Podawać natychmiast z sosem z whisky, duszoną czerwoną kapustą i zapiekanką ziemniaczaną z brukwią. Smacznego
Codzienne Gotowaniepiekarnika niesamowicie pachnące danie, do którego wystarczy podać garść sałaty. I obiad gotowy. Pomysł na szybki obiad Jeśli szukacie pomysłu na prosty, szybki obiad, to trafiliście idealnie. Ziemniaków do zapiekanki nie trzeba nawet obierać, wystarczy je wyszorować i pokroić w grube plastry. Żeby wzbogacić smak, możecie do nich dorzucić pokrojoną marchewkę, pietruszkę lub selera – panuje absolutna dowolność. Byłoby super
Niedzielny kucharzPolecam i życzę Wam miłego dnia W przepisie wykorzystałam przyprawy od Smaki Natury. Przyprawy są pozbawione glutaminianu sodu, nadają danią wyjątkowy smak, mają szerokie zastosowanie (idealne do sosów, makaronów, zapiekanek itd). Warto odwiedzić stronę Smaki Natury Uwaga! Dla czytelników bloga 10% rabatu na zakupy w sklepie. Pamiętajcie o wpisaniu kodu „slodkie okruszki” Składniki: 8-10 pieczarek w zależności
Słodkie okruszkipotrawy je się z ogromną przyjemnością. Mix warzyw z czosnkowymi grzankami i kabanosem jest po części łatwiejszą i zdrowszą (bo bez śmietany i z dużą ilością warzyw) wersją popularnej zapiekanki. U mnie to danie gości bardzo często i to w najróżniejszych odsłonach. Wystarczy, że sięgnę po inną mieszankę warzyw na patelnię Hortex. A wybór jest naprawdę duży Spróbujcie, polecam
Słodkie okruszkiPomysł na nietypowy i smaczny obiad? Sprawdź zapiekankę z makaronem i kurczakiem. Składniki: 60 dag pieczarek 2 piersi z kurczaka 2 sosy pieczarkowe 1 duży jogurt naturalny lub śmietana 25 dag sera żółtego duży makaron rurki przyprawa do gyrosa cebula Makaron ugotować. Mięso pokroić w kostkę, przyprawić przyprawą do gyrosa, podsmażyć na patelni. Następnie pieczarki i cebulę pokroić
Jak u mamyMakaron dodajemy praktycznie do większości dan przez nas spożywanych, zupa z makaronem nadaje jej głębi i staje się bardziej sycąca. Coraz częściej na polskich stołach znajdują
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!cała kolekcję szybkich, prostych dań z ogólnie dostępnych składników, bardzo często obliczonymi tak, by pozostała dodatkowa porcja, idealna do zamrożenia na następna okazję. Na pewno skorzystam z pomysłów na zapiekanki, wegetariańskie i mięsne bolognese, owsiane cookies, czy chińskie kluski z kurczakiem. A dodatkowo kilka (naście) dobrych rad w kwestii planowania zakupów i całotygodniowego menu dla rodziny: czy na pewno warto
Lejdi of the houseramach akcji kulinarnej „Zapiekanki” ogłoszonej na Durszlak.pl, proponuję Wam prosty przepis na marchewkę zapiekaną pod aksamitną warstwą sosu beszamelowego. Jego kremowa tekstura to podstawa wielu francuskich dań.Tak przyrządzona marchewka może stanowić dodatek do mięs i ryb, jak również stanowić samodzielne danie wegetariańskie. Przygotowanie: 15 min Gotowanie i pieczenie : 50 min Dla 6 osób : ● 600 g marchewki
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaWypróbowałam ten przepis i muszę przyznać, że jest całkiem fajny. Można go wykorzystać na obiad niedzielny, zastępując zwykłe gotowane ziemniaki czymś bardziej
zielonacukinkaubij na sztywną pianę. Krok 3 Wyciągnij cieciorkę z pieca i podkręć temperaturę do 230 st. Wyłóż łyżką pianę z białek na posmarowaną olejem tackę lub naczynie do zapiekanka, formując 2 chmurki. W środku każdej z nich zrób wgłębienie na żółtko, które dodasz później. Dołek musi być dość spory, bo pod wpływem temperatury białko się trochę skurczy i zabraknie miejsca
Niedzielny kucharz