Dziś mam dla Was przepis na kolejny! Tym razem ciasto serowe połączyłam ze słodkim serowym nadzieniem i brzoskwiniami – wyszło genialnie! Ciasto swoją konsystencją przypomina coś pomiędzy sernikiem a zapiekanką – koniecznie spróbujcie! Pycha! SKŁADNIKI: CIASTO: * masło – 250 g * ser biały półtłusty – 250 g * maka pszenna – 250 g * cukier – 3 łyżki * sól -1 szczypta NADZIENIE: * ser biały półtłusty
Ostra na SłodkoHaneczką wystarczył nam na dwa posiłki) można zamówić z robionym przez właścicielkę własnoręcznie sosem z czosnku niedźwiedziego. Szczerze polecam, niebo w gębie, tak samo jak serwowane tam niby zwykłe zapiekanki, ale okraszone świeżym szczypiorkiem i pomidorkami koktajlowymi nabierają zupełnie innego charakteru. Podobne rarytasy zaserwowano nam kilka lat temu w Berehah Górnych, gdzie w małej przyczepie do hamburgerów właścicielka dodawała sałatę
Gotuj z RumcajsemSałatka ogórkowo - pieczarkowa, pasteryzowana to pyszna sałatka zimowa. Idealna do hamburgerów, zapiekanek i dań obiadowych. W smaku jest słodko winna, leciutko kwaskowa, bardzo smaczna. Polecam. SKŁADNIKI : 3 kg ogórków 1 kg cebuli 1 kg papryki 1 kg małych pieczarek 2 marchewki na słoik - liść laurowy, ziele, pieprz w ziarnkach ZALEWA I : 9 szklanek wody 1 szklanka
Kulinarne Fantazje MarioliBardzo lubię kurki. Latem wykorzystuję je do wielu potraw – począwszy od jajecznicy, przez zupę, tarty, zapiekanki, makarony, po właśnie pesto, które stworzyłam na potrzeby urozmaicenia smaku kaszotto. Danie tak posmakowało, że robiłam je dwa razy w jednym tygodniu. A jak przygotować kaszotto? (na 2 porcje) Składniki 1 szklanka kaszy pęczak wymieszana z kaszą orkiszową 1/2 szklanki makaronu vermicelli
Raj dla Podniebieniajeszcze na marginesie – tą zapiekanke przygotowałam kilka miesiecy temu, kiedy nie było jeszcze takich upałów Składniki: 1 kg szpinaku (ja wzięłam świeży i porcja zapiekanki była ogromna) 2 pęczki koperku 250 g twarożku 4 jajka 2 łyżki mąki 150 g sera owczego 150 g goudy 150 g żółtego sera o dużej zawartości tłuszczu sól, pieprz Przygotowanie: Zacznijcie od umycia
Szybko Tanio Smaczniewarzywnym sosie bolońskim pod grubą warstwą sera. Czy może być coś lepszego? Miałam w czeluściach zamrażarki tortellini, które bardzo potrzebowały już zużycia więc wykombinowałam danie, które podbiło podniebienia domowników. Zapiekanki zawsze się sprawdzają a ta wyszła wyjątkowo smakowita. I wiadomo, im więcej sera tym lepiej, zapraszam po przepis. Scroll down for recipe in English Tortellini zapiekane w sosie bolońskim
karmelowypóki trwa na nie sezon. Pomysłów na pomidory jest mnóstwo. Ja najbardziej lubię je jedzone bez żadnych dodatków, ale doskonale pasują również do lekkich, letnich sałatek, zup, czy też zapiekanek. Przepisów z pomidorami na tym blogu pojawiło się mnóstwo. Dziś wybrałam dla Was te, które wyszukiwaliście najczęściej, które również dla mnie są na samym szczycie listy Pomidorowego Top Mam nadzieję
365 dni dookoła kuchnipolewamy passatą i kładziemy mozzarellę. Tak przygotowane danie wkładamy do nagrzanego piekarnika (temperatura ok. 180 stopni). Zapiekać około 30 minut. Wyciągnąć i ostudzić. Podawać jak nabierze bardziej zwartej konsystencji* *Zapiekanka dobrze smakuje na drugi dzień , dlatego spokojnie możemy ją przygotować wcześniej i podgrzać przed samym serwowaniem. Artykuł Parmigiana z cukinii pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEzgrabny makaronik w ksztacie ziarenek ryżu. Ten sam makaron w kuchni włoskiej znany jest pod nazwą orzo. W kuchni śródziemnomorskiej wykorzystywany jest do przyrządzania sałatek, pilawu, nadziewania warzyw i zapiekanek, ponieważ świetnie wchłania sos, nie zmienia kształtu i nie zlepia się. Zapraszam na makaronową sałatkę grecką, z pomidorkami koktajlowymi, ogórkiem, czarnymi oliwkami, kaparami z dodatkiem pysznego sosu jogurtowego z fetą
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Witam serdecznie Tym razem podzielę się przepisem na kalafior zapiekany z serem, tak przygotowany kalafior jest bardzo smaczny, więc polecam wypróbować przepis. Do przygotowania zapiekanki będziemy potrzebowali: użyłam naczynia 22cm x 22cm 1 duży kalafior 3 łyżki śmietany 12% lub 18% 2 łyżki masła (około 30 g) roztopionego i przestudzonego 3 jajka około 150 g sera żółtego 1/2 pęczka nataki
Uwaga Babcia GotujeBardzo prosta w przyrządzeniu zapiekanka o klasycznym smaku - zawiera ona po prostu: mięso, ziemniaki i kalafior. Dopełnieniem dania jest parmezan nadający jej wyjątkowego smaku. Składniki na 1 porcję: kilka różyczek kalafiora 100 g mięsa mielonego 1 ziemniak 1/2 małej cebuli 1 ząbek czosnku pieprz przyprawa do mięsa mielonego słodka lub ostra papryka płaska łyżeczka startego parmezanu Przygotowanie: Mięso mielone przesmaż
Alutka-Gotujeciasto układam przekrojone w paski plastry szynki, pomidory w plastrach, posiekane suszone pomidory z posiekaną bazylią, zasypujemy wszystko mozzarellą i pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut. Smacznego Artykuł Zapiekanki na cieście francuskim pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plstworzyć coś niebanalnego na drugie danie obiadowe. Pomysł narodził się podczas pieczenia szarlotki sypanej. Wymyśliłam, by ciasta nie słodzić i przełożyć cukinią zamiast jabłek. Efekt niesamowity!!! Placek czy zapiekanka (nazwa do wyboru) smakuje niesamowicie. Uwielbiam i będę Cię przyrządzać częściej! 😍 Polecam! Składniki na formę o wymiarach 14 × 20 cm: Ciasto: 1 1/4 szklanki mąki orkiszowej, 3/4 szklanki mąki owsianej
Jeść, by żyć w zdrowiuPyszny domowy pasztet z cukinii i ziemniaków . To taka warzywna zapiekanka z tartą cukinią, ziemniakami oraz cebulą i kilkoma dodatkami, które sprawiają, że pasztecik wychodzi super smaczny i aromatyczny. Jeśli lubisz pieczone warzywa, to spodoba Ci się również mój przepis na pasztet z soczewicy lub pasztet jaglany z warzywami
AniaGotuje.pl