zapiekanki - 10403 przepisów (strona:353/694)

Domowy sos czosnkowy 103

wszystko solą, pieprzem i roztartymi ziołami prowansalskimi (zioła można pominąć jeśli ktoś nie lubi). Wszystko jeszcze raz dokładnie wymieszałam i przełożyłam do sosjerki. Taki sos można podawać do pizzy, zapiekanek, frytek, pieczonych ziemniaczków, kotlecików, placków ziemniaczanych lub innych potraw, według upodobań. Z podanych składników wychodzi taka porcja sosu jak jest pokazane na zdjęciu. Jest to sosjerka standardowej wielkości. Sos należy

Waniliowe Improwizacje
Wiosenne (spiżarniane) porządki, czyli zupa krem z ziemniaków i pora z lubczykiem 101

Przekonaj się, że warto odkrywać i poznawać potencjał każdego, choćby najbardziej niepozornego produktu (lub jego części!) :) Wykorzystanie wywaru rybnego... W tym przepisie bazą zupy jest wywar rybny. Niedawno przygotowując zapiekankę ziemniaczaną z łososiem  postanowiłam wykorzystać tłustą rybią skórę, która zazwyczaj jest wyrzucana. Skóry gotowałam z wodą i odrobiną soli - tak powstał wywar o wyrazistym rybim aromacie. Zamroziłam

Gary Bez dna
Jeśli nie mięso, to co? 105

wykorzystane jako dodatek do dań mięsnych, ale mogą także mięso zastąpić – boczniaki możemy usmażyć w panierce, z pieczarek lub mieszanek grzybów przygotować farsz do makaronu, warzyw lub zapiekanki. "Mięso" Robi Jest to czeski produkt składający się z dobrze przyswajalnego białka roślinnego, który nie zawiera tłuszczów, cholesterolu ani konserwantów. W sklepach sprzedawany jest w postaci gotowych

Z notatnika dietetyka
Jak nie marnować jedzenia po świętach? 104

dań, w których możemy wykorzystać to, co nam zostało po świętach, czyli wrzucamy do garnka wszystko, co się nawinie 😄 Takie potrawy to m.in. pizza, pasty na kanapki, sałatki, pasztety, zapiekanki, fritatta, leczo czy gulasz. 5. Podziel się z innymi Czasami wystarczy po prostu rozejrzeć się wokół, aby zobaczyć, że może w naszej okolicy jest ktoś, z kim warto podzielić się

Z notatnika dietetyka
Kuchnia zero waste, czyli jak gotować, żeby nie marnować? 98

zrobić z ugotowanym kalafiorem z wczorajszego obiadu? Nie wyrzucaj! Zawsze znajdzie się sposób na to, żeby wykorzystać to, co zostało. Ryż możesz wykorzystać do przygotowania sałatki, kalafiora dodać do zapiekanki, a czerstwy chleb możesz reanimować w piekarniku. W Internecie znajdziesz dużo przepisów, które umożliwią Ci wykorzystanie tego, co zostało. Polecam spróbować wprowadzić te kilka zasad - oszczędność środowiska i portfela

Z notatnika dietetyka
Makaron z tuńczykiem i pomidorami 239

dania na bazie makaronu, dlatego zawsze mam kilka paczek penne, świderek lub kokardek w kuchennych szafkach. Z makaronu można przygotować nie tylko pyszne propozycje na obiad, ale też najróżniejsze zapiekanki na przyjęcia lub proste sałatki. Mam nadzieję, że spodoba się Wam mój prosty przepis na makaron z tuńczykiem i pomidorami. Polecam Wam również przepis na łazanki z kiszoną i białą

Słodkie okruszki
Lasagne Bazyliszek 133

grzyby na kapustę. 9.   Pozostał nam do zrobienia sos, rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i stopniowo wlewamy mleko, doprawiamy pieprzem oraz gałką i solą. 10.    Sosem polewamy zapiekankę i posypujemy startym żółty serem. 11.    Zapiekamy 20 minut w 180°C. 12.    Przed podaniem można posypać szczypiorkiem posiekanym. 13.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Śledzie gajowego – Przysmak gajowego 155

Śledzie najlepiej smakują na drugi dzień. śledzie gajowego, przysmak gajowego Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Ryba po grecku z ogórkiem kiszonym i cebulą Śledzie w sosie koperkowym Zapiekanka z ryżem, brokułem i kurczakiem Placek po zbójnicku – przepis Artykuł Śledzie gajowego – Przysmak gajowego pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Ryba po grecku z ogórkiem kiszonym i cebulą 119

całą noc. Ryba najsmaczniejsza jest na drugi dzień kiedy smaki się połączą. Podajemy na zimno. ryba po grecku Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Dorsz pieczony z koperkiem Zapiekanka z ryżem, brokułem i kurczakiem Śledzie pod pierzynką – przepis Sałatka z selerem naciowym, kurczakiem i ananasem Artykuł Ryba po grecku z ogórkiem kiszonym i cebulą pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Najpopularniejsze przepisy 2019 roku (Le ricette più popolari del 2019) 125

salsa di senape) Pieczone frytki z cukinii (Bastoncini di zucchine al forno) Tarta na francuskim cieście z cukinią, papryką i fetą (Torta di sfoglia con zucchine, peperoni e feta) Zapiekanka makaronowa ratatouille (Pasta al forno ratatouille) Gnocchi zapiekane z groszkiem, szynką speck i beszamelem (Gratin di gnocchi con piselli, speck e besciamella) Smacznego! Buon appetito

La grande e la piccola cuoca
Śledzie pod pierzynką – przepis 316

przykrywamy startym jajkiem. Ostatnią warstwę sałatki stanowi ser żółty. Gotową sałatkę możemy udekorować natką pietruszki. Śledzie pod pierzynką Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Śledzie w sosie koperkowym Zapiekanka z ryżem, brokułem i kurczakiem Dorsz pieczony z koperkiem Sałatka warstwowa gyros – Ksiega-smaku.pl Artykuł Śledzie pod pierzynką – przepis pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Przepisy na Sylwestra 144

Parówki w szlafroczkach Muffinki z kabanosami       Imprezowe babeczki       Śledzie w sosie tatarskim     Pikantne serowe paluchy       Domowe zapiekanki z serem, pieczarkami i sosem czosnkowym    Jajka z farszem orzechowo - serowym z chili      Kurczak w galarecie     Jajka faszerowane - najprostsze      Koreczki

My simple kitchen
Przepisy na Sylwestra 127

Strogonow   drobiowy 27.  Rogaliki 3 składnikowe z marmoladą 28.  Wafle z masą mleczno   - kakaową 29.  Kruche ciasteczka   z dżemem 30.  Zapiekanka z tortellini, kurczakiem   w gyrosie, szpinakiem i brokułem 31.  Sałatka z brokułem, boczkiem, pestkami dyni i słonecznika 32.  Schab pieczony z chilli i czosnkiem 33.  świderki z ciasta

kruche babeczki
Domowy sos czosnkowy 134

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sos czosnkowy to mój ulubiony dodatek do wszelkiego rodzaju dań. Tak naprawdę mogłabym go jeść z wszystkim. Dodaję do do mięs, zapiekanek, pizzy, ale również do zapiekanych warzyw, frytek, zapiekanych ziemniaków, do dań na zimno i na ciepło. Możliwości jest mnóstwo, ponieważ smak domowego sosu czosnkowego jest bardzo uniwersalny i ponadczasowy. Robię sos czosnkowy za każdym razem

To Musisz Wiedzieć