Przepis na : obiad
Puree ziemniaczane- pyszne, kremowe i obłędnie pachnące, idealne do obiadu, lub jako podstawa zapiekanki ziemniaczanej. Trzy sekrety dobrego puree ziemniaczanego? - używaj tłuczka do ziemniaków a nie blendera - zawsze wybieraj młode ziemniaki, białe są bardziej sypkie, żółte bardziej zwarte - używaj tylko świeżo startej gałki muszkatołowej, to jest ten sekretny składnik nadający ten smak! SKŁADNIKI NA PUREE ZIEMNIACZANE - ugotowane ziemniaki około 1 kg - mleko lub śmietana (im tłuściejszy produ... czytaj dalej...
Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/
kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)