Puszyste i kremowe puree z ziemniaków ze świeżą gałką muszkatołową

Puszyste i kremowe puree z ziemniaków ze świeżą gałką muszkatołową

Puszyste i kremowe puree z ziemniaków ze świeżą gałką muszkatołową

Przepis na : obiad

  Puree ziemniaczane- pyszne, kremowe i obłędnie pachnące, idealne do obiadu, lub jako podstawa zapiekanki ziemniaczanej. Trzy sekrety dobrego puree ziemniaczanego? - używaj tłuczka do ziemniaków a nie blendera - zawsze  wybieraj młode ziemniaki, białe są bardziej sypkie, żółte bardziej zwarte - używaj tylko świeżo startej gałki muszkatołowej, to jest ten sekretny składnik nadający ten smak! SKŁADNIKI NA PUREE ZIEMNIACZANE - ugotowane ziemniaki około 1 kg - mleko lub śmietana (im tłuściejszy produ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SMYKWKUCHNI

Autor

SMYKWKUCHNISMYKWKUCHNI

Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/

kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zapiekanki, zapiekanka, zapiekanka z ziemniakami

Inne przepisy z SMYKWKUCHNI

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.