ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:355/1378)

Piernik staropolski ETAP II i III 145

ETAP II 4-5 dni przed świętami -  Ciasto dzielimy na 3 równe części, rozwałkowujemy na kształt blaszki na papierze do pieczenia (ciasto ma mieć

charlotte gotuje
Pyszne Ciasto Imbirowo Czekoladowe 347

ciasto po wyjęciu jest lekko niedopieczone. Jednak nic mylnego. Ostawiacie do ostygnięcia i ciasto nabiera odpowiedniej konsystencji. Polewa czekoladowa: 140 g ciemnej czekolady (min. 50% kakao) 150 ml śmietany kremówki 48% 25 g masła 3 łyżki wina korzennego Czekoladę, śmietanę, masło i wino umieszczamy w misce. Miskę wkładamy do garnka z wrzącą wodą. Mieszając doprowadzamy do rozpuszczenia się składników. Odstawiamy

Made By Mom And Son
Ciasto biszkoptowe z musem wiśniowym 189

łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka octuszczypta soliMUS:850 g wiśni3 łyżki cukru pudru2 galaretki wiśniowe1/4 szklanki wodyPONCZ:1/4 szklanki gorącej wodyłyżeczka cukrułyżka soku z cytrynyBITA ŚMIETANA:650 ml śmietanki kremówki 30% lub 36%2 łyżki cukru pudru1,5 łyżeczki żelatyny3 łyżki gorącej wody+ kilka borówek amerykańskich do dekoracji.WYKONANIE:Na samym początku najlepiej przygotować mus wiśniowy. Wiśnie należy wypestkować i zmiksować

Serce zamknięte w formie pyszności
Babeczki mocno czekoladowe 183

 Składniki:2 szklanki mąki5 łyżek cukru5 łyżek kakao2 łyżeczki cukru waniliowego1,5 łyżeczki proszku do pieczenia0,5 łyżeczki sody oczyszczonej0,5 szklanki śmietany kremówki0,5

Ciastkozercy
Sernik z pigwą 175

Cheesecake with quince Składniki.0,8 kg sers twarogowego6 jaj1 szkl. cukru pudru300 ml kremówki3 łyżki mąki ziemniaczanej1 łyżeczka skórki otartej z cytryny1 garść rodzynek12

Kulinarny karnet Christophera
Kopiec kreta 7886

KOSTKA MARGARYNY 1,5 SZKL CUKRU 1 CUKIER WANILIOWY 5 JAJEK 2 KOPIASTE SZKL MĄKI 1,5 ŁYŻECZKI PROSZKU 1/2 SZKL WODY 3 ŁYŻKI MASA : 0,5 L KREMÓWKI 30 % 4 ŁYŻKI CUKRU 2 CUKRY WANILIOWE 2 GALARETKI AGRESTOWE 1 SZKL PRZEGOTOWANEJ WODY 5/6 BANANÓW 1/2 TABLICZKI GORZKIEJ CZEKOLADY Sposób przygotowania 1 Margarynę , wodę , cukier , cukier waniliowy i kakao rozpuścić

Sama słodycz i szczypta chili
Rolada 324

ROLADA ŚMIETANOWO - GALARETKOWA  Składniki SKŁADNIKI NA BISZKOPT KAKAOWY;**************************************************5 JAJEK1 SZKL. CUKRU2 ŁYŻKI KAKAO2 ŁYŻKI OLEJU1 ŁYŻECZKA PROSZKU1 SZKL. MĄKIMASA ŚMIETANOWA;******************************0,5 L KREMÓWKI 30 %3 ŁYŻKI CUKRU 1 CUKIER WANILIOWY1 GALARETKA NIEBIESKA 1 GALARETKA ŻÓŁTA1 GALARETKA POMARAŃCZOWA Sposób przygotowania 1.Białka oddzielić od żółtek, 2.Białka ubić z cukrem , dodać żółtka , olej , delikatnie wymieszać , dodać mąkę

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasteczka Oreo 124

mąki 125 gr masła 80 gr cukru pudru 6 dag kakao 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku 2 jajka 2 białe czekolady 1 cukier waniliowy 2 łyżki śmietany kremówki Sposób przygotowania 1. Mąkę przesiać z proszkiem , dodać cukier waniliowy , cukier puder, kakao,masło i jajka, zagnieść ciasto , zawinąć w folię i włożyć na 1 godzinę do lodówki. 2. Blaszkę wyłożyć

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto z Grześkami 316

CUKREM , DODAĆ OLEJ , MĄKĘ I PROSZEK . DELIKATNIE WYMIESZAĆ. PIEC W TEMPERATURZE 180 STOPNI NA ZŁOTY KOLOR. PO UPIECZENIU I OSTUDZENIU BISZKOPT PRZECIĄĆ NA PÓŁ. MASA ; *********************** 250 ML ŚMIETANY KREMÓWKI 2 GALARETKI CZERWONE 0,5 L WODY GALARETKI ROZPUŚCIĆ W PRZEGOTOWANEJ WODZIE , ODSTAWIĆ DO LEKKIEGO STĘŻENIA . ŚMIETANĘ UBIĆ DODAĆ TĘŻEJĄCĄ GALARETKĘ . DELIKATNIE WYMIESZAĆ.CIASTO Z GRZEŚKÓW : *************************** 6 BIAŁEK 2 ŁYŻKI CUKRU

Sama słodycz i szczypta chili
Murzynkowa rozkosz 103

szkl mąki 1 szkl cukru 1 łyżeczka proszku 2 łyżeczki kakao 5 jajek 1 łyżka oleju 1 łyżka wody 1 cukier waniliowy Masa ; 0,5 l śmietany kremówki 30 % 2 galaretki malinowe 3 łyżeczki żelatyny 3 galaretki czerwone 16 murzynków Blaszka 30/30 Wykonanie; Jajka ubić z cukrem na gęsty kogel mogel, dodać kakao , olej , cukier waniliowy i mąkę z proszkiem

Sama słodycz i szczypta chili
PRZEDSZKOLAK MARZĄCY O ZMARSZCZKACH I LECZNICZA MOC BOKSERA. 118

danie mi wymarzonego brata toczyła się na wielu płaszczyznach. Lata wizyt u lekarzy, pobytów w szpitalach, naszej (matki i córki) rozłąki, smutne odwiedziny w oddalonej klinice, wynagradzane najpyszniejszymi kremówkami pod słońcem (cud i wielkie szczęście, że wtedy mogłyśmy je jeść)!Moja mama już wtedy znała mnie dobrze. Wiedziała, że na nasz ból, spowodowany brakiem kolejnego członka naszej rodziny, jest tylko

Wypisz Wymaluj
Tort czarno-biały z pumpernikla 129

Black and white cake with pumpernickelSkładniki.40 dag pumpernikla5 jaj8 łyżek cukruKrem.2 cytryny8 łyżek cukru3 łyżeczki mąki ziemniaczanej1/3 szkl. wody500 ml śmietany kremówkiPoncz.3/4 szklanki soku

Kulinarny karnet Christophera
CIASTO PIASTOWSKIE CZYLI SZARLOTKA NA ORKISZOWYM BISZKOPCIE, Z BITĄ ŚMIETANĄ 421

cytrynoweObydwie galaretki rozpuścić w 0,5l gorącej wody, odstawić do wystudzenia.Przestudzone, prawie tężejące już galaretki mieszamy z musem jabłkowym (najlepiej schłodzonym, wówczas szybciej nam zgęstnieje).Składniki masy śmietanowej:- 700ml kremówki 30%- 2-3 łyżeczki mielonego ksylitolu lub pudru- 3 op.śmietan-fix- 1 kostka gorzkiej czekoladyNa wystudzonym biszkopcie wykładamy warstwę tężejącej masy jabłkowej, wyrównujemy.Na jabłka wykładamy warstwę śmietany ubitej

Smaczne Zdrowe
STROGANOW 257

pieczarek- 2 papryki czerwone- 2 średnie cebule- 2 łyżki mąki pszennej- 0.5l bulionu- 2 łyżki koncentratu pomidorowego lub puszka pomidorów bez skórki we własnej zalewie- 1/3 szklanki śmietany kremówki- oliwa lub olej do smażenia- 1 łyżeczka ostrej papryki- 1 łyżeczka słodkiej papryki- sól- pieprz- majeranek- łyżeczka octu winnegoWykonanie:Wołowinę kroimy w plastry grubości 1 cm, a następnie w paski

Walijskie Pichcenie