ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:340/1378)

Migdałowy sernik 427

żółtek. Żółtka ubić do białości z cukrem i cukrem waniliowym oraz szczyptą soli. Dodać ser i dalej ubijać na wolnych obrotach. W oddzielnych naczyniach ubić na sztywno kremówkę z cukrem pudrem oraz pianę z białek ze szczyptą soli Masę serową połączyć z mąką ziemniaczaną, budyniem, proszkiem do pieczenia oraz płatkami migdałów. Całość wymieszać delikatnie z  bitą śmietaną oraz

kgwjanczewo
Tagliatelle w kremowym sosie kurkowym 164

kremowym sosem kurkowym Składniki: 350 g kurek, 250 g świeżego tagliatelle, 2 szalotki, 2 ząbki czosnku, 1/2 pęczka natki pietruszki, 150 g szpinaku baby, 100 ml śmietanki  kremówki 30%, 3 czubate łyżki gęstej śmietany 18%, 2 łyżki masła, sól i pieprz do smaku. Przygotowanie: Szalotki pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozpuścić masło i wrzucić szalotki. Smażyć do zeszklenia

Pełna Lodówka
Deser truskawkowy 209

Truskawki oczyszczone z szypułek rozgnieść i włożyć do rondelka. Zagotować wraz z cukrem i sokiem z cytryny. Zdjąć z palnika wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać. Warstwa śmietanowa: 250g śmietany kremówki 36% 250g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru (lub wg własnego smaku). Schłodzoną śmietanę ubić mikserem  na sztywno.  Dodać cukier i serek mascarpone i jeszcze chwilkę ubijać

O kuchni z uczuciem
Waniliowa panna cotta z sosem malinowym 441

Można również panna cottę podać w pucharkach lub szklaneczkach. Fajny efekt dekoracyjny uzyskacie wlewając śmietankę do szklaneczki ustawionej pod kątem :) SKŁADNIKI: Na 4 porcje. Panna cotta : 500 ml śmietany kremówki 30 - 36% 1 laska wanilii 70 g cukru 6 g żelatyny Sos malinowy: 450 g malin (mogą być mrożone) cukier (do smaku) sok z cytryny (do smaku

W kuchni Katie
Delikatne ciasto pod bezą 1926

łyżki wody 1 łyżka oleju     Galaretka : 2 paczki mrożonych malin - najpier rozmrozić 4 malinowe galaretki (rozpuszczone w 1,5l wody)     Bita śmietana; 1l śmietany kremówki 30/36% schłodzonej 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego  5 śmietan-fix'ów     Beza : 5 białek w temperaturze pokojowej 100g cukru pudru 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej

Garnkowe fanaberie
Kalafior w sosie serowym 150

sieci o tutaj . Sos serowy smakuje znakomicie i na pewno wykorzystam go w innych kombinacjach. składniki pół opakowania makaronu ( ok.250g) mały kalafior 100 g mascarpone 100 ml śmietany kremówki 100 g  sera cheddar szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz   Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Kalafior gotujemy do momentu, aż zmięknie, odcedzamy.  Na patelni podgrzewamy śmietankę, dodajemy

Cukier&Puder
Miętowy torcik 156

landrynek miętowych 1/4 szklanki wody 1 budyń śmietankowy 1,5 szklanki mleka 2 łyżki cukru 150 g masła Masa śmietankowa: 1 galaretka agrestowa 0,5 litra śmietany kremówki 1 śmietan-fix Dodatkowo: 2 paczki herbatników czekolada do starcia Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier, żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia

Salonik smaków
Pożywna zapiekanka z kurczakiem i ziemniaczanym puree 369

Składniki, 3-4 osoby; 700 g ziemniaków 2 piersi z kurczaka 3 marchewki 3 łyżki śmietanki kremówki 30% szczypta gałki muszkatołowej 0,5 puszki groszku 1 cebula ser do posypania sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Ziemniaki obrać (żeby przyśpieszyć gotowanie pociąć w kostkę), ugotować, odstawić do ostudzenia. Ustawić piekarnik na 200 stopni. Marchewkę obrać, pokroić w kosteczkę, wrzucić

cooklife
Kurczak z mozzarellą, suszonymi pomidorami i bazylią 188

przesmażenia mąki, dodać odrobinę dodatkowego masła). Na patelnię wlać bulion. Całość delikatnie wymieszać i podgrzać, aż sos zacznie gęstnieć. Sos doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać śmietanę kremówkę, wymieszać. Odstawić z ognia. Każdą z piersi kurczaka, (za pomocą ostrego noża) delikatnie naciąć wzdłuż dłuższego boku, tak aby powstała głęboka kieszeń. Odłożyć na bok. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę

Świat Domowej Kuchni
Łosoś à la MasterChef 271

garnuszku o grubym dnie. Dodajemy koper i podsmażamy ok. 5 min. Następnie dodajemy pieczarki oraz sok z cytryny i smażymy do momentu odparowania wody, którą puściły pieczarki. Dodajemy kremówkę, gotujemy minutę i zdejmujemy z ognia. Doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy do ostudzenia. Przygotowujemy ciasto. Mąkę przesiewamy na stolnicę lub blat i tworzymy z niej niewielki kopczyk. Masło kroimy w kostkę

Ratunku obiad
Sos pieczarkowy aromatyczny z szybkowaru 239

pozycję) 3 ząbki czosnku, rozgnieć nożem i obierz ze skórki 350 ml zimnej wody sól, czarny pieprz 75 ml białego, wytrawnego wina (użyłam   Sauvignon Blanc) 50 ml śmietany kremówki lub   Crème fraîche   ok. 1,5 łyżeczki skrobi jęczmiennej (więcej jeśli chcesz uzyskać gęstszy sos) lub innej ok. 1 łyżka zimnego masła masło + oliwa do smażenia  Przygotowanie

Szybko Szybkowar
Deser czekoladowy z makiem i miodem kasztanowym z szybkowaru 182

MÓWIĄ, ZAPRASZAM  TUTAJ Składniki 1 szklanka suchych nasion maku 100 g gorzkiej czekolady 70% 2 płaskie łyżki kakao, przesiej przez sitko 250 ml śmietany kremówki 30% (bez konserwantów) miód kasztanowy lub inny o charakterystycznym smaku i aromacie (można użyć syropu z igieł młodej sosny), do smaku Przygotowanie ugotuj mak zgodnie z przepisem Gotujemy mak w szybkowarze , ostudź

Szybko Szybkowar
Letni pudding z lodami karmelowymi 119

Nie znoszę puddingów... Ale kiedy zobaczyłam jak George Calombaris w australijskiej edycji Masterchef'a pokazywał uczestnikom jak go przygotować wiedziałam, że muszę jak najszybciej wykorzystać to

Magiczna kuchnia Darii
Korma z wołowiną 204

kostkę "na jeden kęs"2 białe cebule1-2 łyżki klarowanego masła1 czerwona świeża papryczka chilli3 łyżki posikanej świeżej kolendry50g płatków migdałów2/3 szklanki śmietany 18% + łyżeczka cukru lub śmietany kremówki, wtedy bez cukruSposób przygotowaniaMarynatę zmiksować w malakserze i zalać nią pokrojone mięso wołowe. Najlepiej zostawić na noc w lodówce, w misce przykrytej folią spożywczą. Można zrobić to też w dniu gotowania

W kuchni wieczorem
Eton Mess - słodki deser na Dzień Dziecka :) 318

którym momencie...Takie desery to jedna z tych pyszności, którą zajadamy się w trójkę, a to rzadko się zdarza :)truskawki - ilość dowolna, na 3-4 osoby ok. pół kilośmietana kremówka, ubita bez dodatku cukrubezy, najlepiej własnej produkcji, ale jak deser "na już" to mogą być i z tescoBezy wkruszamy do ubitej śmietany, w wysokich szklankach układamy na przemian

bistro mama