mielone - 47549 przepisów (strona:340/3170)

Kotlety mielone ze szpinakiem 142

Kolejna już odsłona kotleta mielonego. Tym razem wzbogaciłam go o szpinak. Składniki: 5-6 kostek mielonego mrożonego szpinaku 500 g mięsa mielonego 1 jajko 1 czerstwa kajzerka + mleko / woda do namoczenia 1-2 ząbki czosnku 1 płaska łyżeczka soli pieprz do smaku 1 mała cebulka suszony majeranek bułka tarta olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Szpinak rozmrozić

Kuchnia domowa Ani
Zupa szpinakowo miętowa z kaszą na ostro 137

płaska łyżeczka kurkumy mielonej, ok. 1 l bulionu drobiowego 100 g kaszy jęczmiennej mazurskiej, 1 łyżka sosu sojowego ciemnego, 1 płaska łyżeczka suszonej mięty zielonej, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, suszona chili świeżo mielona do smaku, ewentualnie sól do smaku. Przygotowanie: Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę, marchew w średniej wielkości. W garnku rozgrzewamy olej

Moniki Smakołyki
Domowy makaron z sosem z szynki z czarnuszką 102

obiad gotowy. Zapraszam :) Składniki na makaron: 6 żółtek 1/4 szklanki wody 300 g mąki typ 550 lub 0 + do podsypania 1 łyżeczka soli 1 łyżka oleju 250 g mięsa mielonego  300 g gotowej  szynki z czarnuszką Duda    600 ml sosu pomidorowego sól, pieprz, szczypta chili do smaku  2 łyżki masła  1 cebula Wykonanie(...)wrzucamy partiami makaron gotujemy około 10 minut. Gotowy makaron przelewamy zimną wodą na durszlaku. Gotową szynkę mielimy na dużych oczkach maszynki. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. W głębokiej patelni rozpuszczamy masło, dodajemy cebulkę i chwilę podsmażamy, następnie dodajemy surowe mięso mielone i szynkę, oprószamy pieprzem, chili i podsmażamy około 7 minut. Następnie dodajemy gęsty sos pomidorowy

Sama słodycz i szczypta chili
Kotlety mielone z płatkami czosnku 68

Kotlety mielone z płatkami czosnku Na zimne dni proponuje pyszne kotleciki o smaku i zapachu czosnku. Składnik: ·        ½ kg mięsa mielonego z łopatki ·        Jajko ·        10 dag sera żółtego ·        3 ogórki konserwowe

Kulinarna Chwila
Biały salceson ze świeżym majerankiem, zdrowe wędliny 124

świeżych skór świńskich 3 serca wieprzowe przyprawy: 1 łyżka ziela angielskiego 4-5 liści laurowych 3 cebule 1 czubata, łyżka mielonej, białej gorczycy 2 łyżki świeżo mielonego pieprzu czarnego pęczek świeżego majeranku 1 płaska łyżka mielonego kminku 2 łyżki żelatyny 1 łyżka cukru sól do smaku Mięso i podroby, włóż do mocno osolonej wody z dodatkiem listków

Ogrodnik w podróży
Pieczony mielony z kaszą i buraczkami 117

miękkości. 3. Marchew obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. 4. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. 5. Łączymy ugotowaną i przestudzoną kaszę z marchewką, połową szalotki, mięsem mielonym, przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, posiekaną natką pietruszki, musztardą, lubczykiem, majerankiem, szczyptą soli, i pieprzu. 6. Całość dobrze wyrabiamy i formujemy kotleciki (przed formowaniem kotletów dłonie smarujemy olejem). 7. Kotleciki(...)Ugotowanego buraka obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach i łączymy z resztą posiekanej szalotki, szczyptą soli, i octem. 9. Kotleciki podajemy z surówką z buraczków. Pieczony mielony jest bogaty w: - pełnowartościowe białko (pochodzące z piersi kurczaka), które pełni funkcję budulcową, - β-karoten (pochodzący z marchewki), który jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo, - antocyjany (pochodzące z buraków), które również posiadają

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Zupa warzywna z mięsem mielonym na bogato 80

bogatą i pożywną zupę z mięsem mielonym. Spróbujcie! Składniki na 4-6 porcji: – 1l bulionu warzywnego (lub 1l wody + 1 czubata łyżka koncentratu bulionu warzywnego ) – 500g mielonej wołowiny – 400g pomidorów krojonych (z puszki) – 200g pieczarek – 8-10 brukselek – 2 czerwone papryki – 2 łodygi selera naciowego – 1 duża marchew(...)ogniu przez 20 minut, a następnie wkładamy podpieczone warzywa oraz posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy i gotujemy jeszcze 5 minut. Podajemy z listkiem natki. Smacznego! Artykuł Zupa warzywna z mięsem mielonym na bogato pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Mielone z musztardą i pietruszką 59

Dziś pomysł na nieco inne mielone, bo z dodatkiem musztardy i posiekanej natki pietruszki. Takie mielone są delikatne, ale zarazem wyraziste w smaku. Są miękkie i soczyste. Mają chrupiącą skórkę. Są takie jak lubię. Mam nadzieję, że wam też przypadną do gustu. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 300g szynki wieprzowej 1 małe jajko

Waniliowe Improwizacje
Pizza z patelni (bez drożdży) 110

pory będzie to chyba moje ulubione cienkie ciasto na pizzę. Dodatki można dobrać dowolne. U mnie to ketchup z cukinii jako sos, smażona cebula i kotlety mielone. Dodatkowo oczywiście ser żółty. Oto dokładny przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto: 100g(...)mąki pszennej ok. 80ml wody 1 łyżka oleju + do posmarowania patelni  0,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta cukru szczypta soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dodatki: 1-2 kotlety mielone 1 cebula 2-3 łyżki ketchupu z cukinii 1 łyżeczka ziół prowansalskich ok. 100g żółtego sera olej do smażenia Sposób przygotowania: Cebulę obrałam i pokroiłam w półplasterki. Kotlety

Waniliowe Improwizacje
Krem z pieczonej dyni z pomidorami z pieca 68

Blachę wyłóż folią aluminiową i rozłóż na niej kawałeczki dyni. Oliwę i miód połącz w gęsty sos i polej nim dynię. Posyp delikatnie solą i świeżo mielonym pieprzem. Piecz do osiągnięcia miękkości i pięknego rumieńca :) Dynia idealnie nadaje się do mrożenia! Możesz zrobić jej więcej i odłożyć część na kolejną porcję zupy :) Krem z pieczonej dyni z pomidorami(...)miękkie - zmiksuj je za pomoc blendera. W razie potrzeby dodaj jeszcze wody, żeby uzyskać odpowiednią gęstość. Pod koniec gotowania dopraw przeciśniętym czosnkiem, suszonymi pomidorami, odrobiną octu, solą i świeżo mielonym pieprzem. Podawaj z pieczonymi pomidorkami. Ja używałam koktajlowych :) Dynia pieczona z miodem i rozmarynem Krem z pieczonej dyni z pomidorami z pieca Gotujcie! Smakujcie! Pozdrawiam

Gary Bez dna
FLACZKI Z BOCZNIAKÓW 91

warzywnego 1 łyżka sosu sojowego 2 liście laurowe 3 ziela angielskie 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej 1/4 łyżeczki papryki ostrej mielonej 1/3 łyżeczki imbiru mielonego 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej sól, pieprz olej do smażenia Wykonanie: Marchewki, pietruszkę i selera obieramy, myjemy, osuszamy i ścieramy na tarce o dużych oczkach

Kuchnia MagdaLeny
FLACZKI Z BOCZNIAKÓW 91

warzywnego 1 łyżka sosu sojowego 2 liście laurowe 3 ziela angielskie 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej 1/4 łyżeczki papryki ostrej mielonej 1/3 łyżeczki imbiru mielonego 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej sól, pieprz olej do smażenia Wykonanie: Marchewki, pietruszkę i selera obieramy, myjemy, osuszamy i ścieramy na tarce o dużych oczkach

Kuchnia MagdaLeny
Swojski garnek 108

całej rodziny. Palce lizać!     Składniki: ok 10 pieczarek 1 cebula 400g mielonej wieprzowiny 1 jajko 3-4 łyżki bułki tartej przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka mielona słodka i ostra, 1 liść laurowy, 2 kulki ziela angielskiego mąka do obtoczenia klopsików 1/2 małego pora 1 niewielka marchewka olej do smażenia 1,5 szklanki bulionu warzywnego lub wody(...)śmietany 12 lub 18 %       *** Pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach i razem z pokrojoną w kosteczkę cebulą, podsmażamy na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju *** *** Do mięsa mielonego dodajemy podsmażone pieczarki z cebulką, jajko, bułkę tartą i przyprawy – do smaku *** *** Wszystko razem dokładnie mieszamy *** *** Z masy mięsnej formujemy małe klopsiki i obtaczamy je w mące

Blog z Apetytem
Orzechowiec w cieście półfrancuskim 165

fareast-language:EN-US;} Składniki na blaszkę 24x36cm Ciasto: 300g mąki 300g masła 2 łyżki zimnej wody 3 żółtka Masa orzechowa: 7 jajek 1 szklanka cukru kryształu 250 mielonych orzechów włoskich Polewa: 50ml słodkiej śmietanki 1 tabliczka białej czekolady Wiórki orzechowe Sposób przygotowania: Składniki na ciasto siekamy i zagniatamy lub wyrabiamy z pomocą robota kuchennego. Dzielimy na dwie części(...)chowamy do woreczka i także schładzamy w lodówce przez ok 30 minut. Piekarnik nagrzewamy do 200ºC. W tym czasie przygotowujemy masę. Orzechy włoskie mielimy. Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy z cukrem na jasną masę. Dodajemy mielone orzechy, a na końcu pianę ubitą z białek z dodatkiem szczypty soli. Masę przekładamy na schłodzone ciasto i przykrywamy drugą, rozwałkowaną

Kuchnia w czekoladzie
Fasolka po meksykańsku 103

chorizo lub kiełbasy wędzonej 1 cebula 4 ząbki czosnku 200g koncentratu pomidorowego 1 papryka czerwona 1 marchewka 1/2 papryczki chili 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej pół łyżeczki kuminu mielonego pół łyżeczki kolendry mielonej sól olej Jak zrobić fasolkę po meksykańsku: Zaczynamy od fasoli, wsypujemy ja do miski i zalewamy wodą. Następnie zostawiamy na noc do namoczenia. Potem

Dorota Smakuje