mielone - 47549 przepisów (strona:341/3170)

Makowiec zawijany 162

łyżką. Wykonanie masy makowej: Mak zalewamy mlekiem i gotujemy na małym ogniu przez 15 minut. Odstawiamy do wystygnięcia. Odcedzamy i mielimy 2 razy w maszynce do mielenia mięsa.  Możemy również użyć maku mielonego. Wówczas zalewamy go taką ilością mleka, aby mak je zaabsorbował (mleko dolewamy do maku powoli). Maku mielonego nie trzeba gotować. Jeśli daliśmy za dużo

Smak mojego domu
Ciastka owsiane z mascarpone i orzechami laskowymi – Blogmas 2019 #3 151

orzechami włoskimi, czy z laskowymi Ciastka owsiane z mascarpone i orzechami laskowymi – bez cukru około 25 ciastek 180 g mielonych płatków owsianych lub mąki owsianej 1 jajko 50 g syropu klonowego 70 g ksylitolu lub erytrytolu szczypta ekstraktu ze stewii – opcjonalnie (można dodać trochę więcej sypkiego słodzika) 125 g serka mascarpone(...)łyżki oleju 40 g sypkiego budyniu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 45 g mielonych orzechów laskowych + dodatkowe do dekoracji ciastek, około 25 sztuk 1 łyżka karobu lub kakao Jajko ubić z syropem klonowym i sypkim słodzikiem na gładką masę, dodać olej. Zmielone płatki owsiane (lub mąkę owsianą) wymieszać z budyniem, proszkiem

Fitkot
Kurczak nadziany mięsem i żurawiną 148

Pachnący owocową nutą, miękki i soczysty kurczak ze złocistą, chrupiącą skórką, pieczony z dodatkiem słodkiej żurawiny, wątróbki, mięsa mielonego i aromatycznej natki z pietruszki to świetny pomysł na świąteczny rodzinny obiad. Składniki: 2,2kg kurczaka 2 łyżki przyprawy do kurczaka sól pieprz Farsz: 400g łopatki wieprzowej 250g fileta z kurczaka 400g boczku wieprzowego 500g wątróbki drobiowej 125g masła extra(...)następnie odcisnąć z jego nadmiaru. Mięso z łopatki, filet z kurczaka, boczek i bułki zmielić maszynką do mielenia mięsa. Wątróbkę drobiową drobno pokroić w kostkę, a natkę z pietruszki drobno posiekać. Masło utrzeć z żółtkami na puch, dodać mięso mielone z bułką, wątróbkę, żurawinę i natkę z pietruszki. Całość doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową i dokładnie

Szalona Kuchnia Eweliny
Golden milk - ajurwedyjskie złote mleko 122

stawów obniża poziom cholesterolu wspomaga trawienie działa przeciwnowotworowo Golden milk - ajurwedyjskie złote mleko - składniki 1 płaska łyżeczka mielonej kurkumy 1 łyżka drobno pokrojonego korzenia imbiru lub pół łyżeczki mielonego imbiru 1 szklanka mleka roślinnego np. migdałowego, ryżowego lub kokosowego duża szczypta mielonego czarnego pieprzu (jest niezbędny ponieważ piperyna podnosi biodostępność kurkuminy) pół łyżeczki cynamonu  1 łyżka

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Najlepsze przepisy na śledzie 128

cebula drobno pokrojona połowa zawartości małego słoika śliwek w occie razem z zalewą (lub innych ulubionych owoców z octu: wiśni, gruszek) 3 ogórki kiszone pokrojone na grube plasterki świeżo mielony pieprz Pełny przepis tutaj. ŚLEDZIE Z WÓDKĄ I KISZONĄ CYTRYNĄ Składniki: 2 kiszone cytryny pokrojone na ósemki 2 małe czerwone cebule pokrojone w piórka 4 filety śledziowe typu matias(...)mnie majtasy SEKO) pokrojone ukośnie na 4 kawałki świeżo mielony pieprz szczypta cynamonu sok z całej cytryny kieliszek wódki olej lub oliwa Pełny przepis tutaj. Artykuł Najlepsze przepisy na śledzie pochodzi z serwisu Ugotowanepozamiatane.pl

Ugotowane pozamiatane
Imprezowe dania na Andrzejki – przepisy 143

bolońsku Kotlety mielone pieczone Krem z cukinii i pora Pieczona dynia i biała kiełbasa Chili con carne z fasolką szparagową Zapiekanka makaronowa z kozim serem Kotlety mielone gyros Imprezowe dania na Andrzejki Artykuł Imprezowe dania na Andrzejki – przepisy pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Ryba w kukurydzianej panierce 106

zalewie pomidorowo-octowej   Składniki: 350 g filetu ryby (jesiotr, dorsz) sól i pieprz 1,5 szklanki płatków kukurydzianych 1/2 płaskiej łyżeczki słodkiej papryki mielonej szczypta ostrej papryki mielonej 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 1 jajko olej   Rybę pokrój na mniejsze kawałki. Posyp je solą i pieprzem, a następnie dłońmi lekko wetrzyj przyprawy w mięso. W blenderze zmiksuj(...)dłońmi, by panierka lepiej przylgnęła do mięsa. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.   Dania z piekarnika: – Cukinia faszerowana mięsem – Chaczapuri adżarskie – Gniazdka z mięsa mielonego – Ryba pieczona na ryżu

Kulinarny S.O.S.
Ryba w kukurydzianej panierce 106

zalewie pomidorowo-octowej   Składniki: 350 g filetu ryby (jesiotr, dorsz) sól i pieprz 1,5 szklanki płatków kukurydzianych 1/2 płaskiej łyżeczki słodkiej papryki mielonej szczypta ostrej papryki mielonej 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 1 jajko olej   Rybę pokrój na mniejsze kawałki. Posyp je solą i pieprzem, a następnie dłońmi lekko wetrzyj przyprawy w mięso. W blenderze zmiksuj(...)dłońmi, by panierka lepiej przylgnęła do mięsa. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.   Dania z piekarnika: – Cukinia faszerowana mięsem – Chaczapuri adżarskie – Gniazdka z mięsa mielonego – Ryba pieczona na ryżu

Kulinarne S.O.S.
Masa makowa 125

pomarańczowego --------------------------------------- 3 białka Wykonanie: Mak zalewamy mlekiem i gotujemy na małym ogniu przez 15 minut. Odstawiamy do wystygnięcia. Odcedzamy i mielimy 2 razy w maszynce do mielenia mięsa.  Możemy również użyć maku mielonego. Wówczas zalewamy go taką ilością mleka, aby mak je zaabsorbował (mleko dolewamy do maku powoli). Maku mielonego nie trzeba gotować. Jeśli daliśmy za dużo

Smak mojego domu
Placki z białej kapusty 156

placków): ćwiartka dużej białej kapusty łyżeczka suszonego cząbru mała cebula 3 gałązki natki pietruszki 2 jajka 3 łyżki bułki tartej pół łyżeczki mielonego kminku pół łyżeczki mielonej kozieradki pół łyżeczki ostrej papryki w proszku pół łyżeczki słodkiej papryki w proszku sól olej do smażenia Kapustę poszatkować, wrzucić do garnka, dosypać cząber, zalać wodą (powinna przykryć kapustę), doprowadzić(...)kwadrans, by bułka tarta nabrała wilgoci (nie będzie wtedy chrzęścić przy gryzieniu placków). Na patelni rozgrzać sporą ilość oleju. Mokrymi dłońmi formować placki (wielkości podobnej do kotletów mielonych). Układać na patelni i smażyć na palniku o średniej mocy na ładny kolor. Wykładać na ręcznik papierowy, by odsączyć nadmiar tłuszczu. Placki podawać z pure ziemniaczanym (z masłem i dużą ilością

Weekendy w domu i ogrodzie
Zapiekanka z mięsem i makaronem 147

stronę na Facebooku gotowaniepatki ❤ Gotowanie Patki  Składniki dla 4 osób:  Mięso:  500 g mięsa mielonego (ja dałam z indyka)  2 łyżki przyprawy do Mięsa mielonego Skworcu  1 łyżka Papryki Mielonej Słodkiej Skworcu  1 łyżeczka Suszonej Bazyli Skworcu  Sól i pieprz do smaku  1 łyżeczka czosnku granulowanego Skworcu

Gotowanie Patki
Szarlotka w wersji odchudzonej z chrupiącymi, surowymi jabłkami 137

aromatyczne, dojrzałe, miękkie, niemalże kremowe i bardzo słodkie! Dzięki temu można z nich przygotować ciasto o zmniejszonej ilości cukru. Gdy bazą będzie kruchy spód z mąki pełnoziarnistej i mielonych migdałów, z dużą ilością niesamowitego cynamonu i kardamonu, okaże się, że to lekkie ciasto może zaspokoić ochotę na szarlotkę! Na wierzch, w drodze eksperymentu ora uzyskania efektu świeżości i chrupkości(...)godziny. Składniki 1 kg jabłek galaretka cytrynowa 1 cytryna 150 g mąki pełnoziarnistej 100 g zmielonych migdałów 3 jajka szczypta soli 1 i ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka mielonego cynamonu ½ łyżeczki mielonego kardamonu 4 łyżki cukru trzcinowego 75 ml soku jabłkowego 3 łyżki ksylitolu (lub 4 łyżki cukru trzcinowego) 2 łyżki oleju kokosowego (można użyć też masła

Eat me! Fit me!
Karkówka 5 minutowa – wędlina na kanapki 3072

słodkiej papryki mielonej 1 łyżka ziół prowansalskich 2 przeciśnięte ząbki czosnku 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 1 łyżka majonezu Zalewa: 1 łyżka cukru 2 łyżki soli 1/3 łyżki pieprzu mielonego 1 łyżka ziół prowansalskich 2 liście laurowe 2 kulki ziela angielskiego 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sarepskiej ok 1 litr wody (lub więcej – mięso musi być(...)palnik i pozostawiamy mięso w marynacie na około 9 godzin *** *** Po tym czasie wyjmujemy mięso z marynaty i odsączamy na ręczniku papierowym. Karkówkę możemy dodatkowo delikatnie natrzeć słodką papryką mieloną i suszonymi ziołami aby mięso nabrało ładnego, rumianego koloru z wierzchu *** *** Mięso kroimy w cienkie plasterki *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ

Blog z Apetytem
Kurczak z patelni z pieczarkami, balsamiczną cebulą oraz serem 146

octu balsamicznego 1/2 szkl. bulionu 1 pęczek natki pietruszki około 100-150 g tartego żółtego sera (u mnie tarta mozzarella) 1 płaska łyżeczka mąki pszennej mielona papryka słodka mielona papryka ostra sól, pieprz, cukier olej Oczyszczone mięso kroimy w kostkę. Oprószamy mieloną papryką słodką i ostrą oraz solą i pieprzem, mieszamy. Odstawiamy na około 30 minut

Smaki Na Talerzu
Mercimek köftesi - tureckie klopsiki z soczewicy i kaszy bulgur 202

szklanka czerwonej soczewicy 1 i 1/2 szklanki kaszy bulgur 3 szklanki wody 1 średnia cebula 2 łyżki oliwy sól do smaku świeżo mielony pieprz do smaku słodka mielona papryka do smaku 1 łyżka salça z papryki * 1 łyżka salça z pomidorów * szczypior z 2 cebul dymek  świeży koperek - po posiekaniu około 1 łyżka Jak zrobić klopsiki(...)namiastka, więc w przepisie podałam oryginalny składnik.   Przepis na dip czosnkowy  Składniki: 3 łyżki majonezu 4 łyżki kwaśnej gęstej śmietany 3 większe ząbki czosnku 2/3 łyżeczki grubo mielonego pieprzu sól do smaku Jak zrobić dip czosnkowy? Czosnek obrać i posiekać drobno. Na posiekany czosnek nasypać dużą szczyptę soli i przy użyciu noża rozetrzeć na miazgę. Do kubeczka

Codzienna kuchnia niecodzienna