Przepis na : obiad
Lubię. Bo bezmięsne, bo aromatyczne, bo zdrowe. Mięsożerny (ostatnio nie tak bardzo mięsożerny) też je ze smakiem. Z Tolką trochę gorzej, ale to pewnie przez kumin. Dorośnie, poczekam. Składniki: 1 szklanka suchej czerwonej soczewicy 1 marchewka 1 cukinia 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko pół szklanki bułki tartej 2 łyżki mielonego siemienia lnianego (opcjonalnie) ćwierć łyżeczki mielonego kuminu pół łyżeczki mielonej kolendry pół łyżeczki wędzonej papryki sól pieprz olej rzepakowy (przepis na około 15 kotletów)... czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...