ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:301/1378)

Deser z truskawkami i bitą śmietaną 186

szybkie desery, takie jak ten. Nie trzeba wiele wysiłku, aby zaspokoić ochotę na coś słodkiego. Składniki na 2 porcje: Kilka truskawek Kilka herbatników o smaku kakao 200 ml śmietany kremówki 1 czubata łyżeczka cukru pudru Przygotowanie: Herbatniki pokruszyć i wyłożyć je na dnie pucharków. Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Udekorować truskawkami. Smacznego Anulla

Fabryka pomysłów
Słodka pomarańcza 310

rozpuszczamy dwa budynie, łączymy z gotującym się sokiem i gotujemy do zgęstnienia składników. Powstałą gorącą masę przelewamy na wystudzony biszkopt, odstawiamy do zupełnego wystudzenia. Śmietankowa pianka: 1/2 litra śmietany kremówki 3 płaskie łyżeczki żelatyny 1/3 szk gorącego mleka 1. W gorącym mleku rozpuszczamy żelatynę. Dobrze schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno mikserem. Do śmietany dodajemy małymi porcjami zimne mleko z żelatyną

Apetyczna babeczka
Pralinki z truskawkowym nadzieniem 198

Składniki na 24 pralinki: 150 g truskawek 1 łyżka cukru 1/2 łyżki wódki 45 ml śmietanki kremówki (3 łyżki) 200 g białej czekolady 175 g mlecznej czekolady CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MIN+ chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Zaczniemy od przygotowania nadzienia: Truskawki myjemy, odrywamy szypułki, blendujemy na gładkie puree. Przelewamy do garnuszka, dodajemy cukier i gotujemy na małym/średnim ogniu

My Culinary Art
Zupa cebulowa z grzankami 162

dodać opcjonalnie jeszcze łyżkę miodu (pod koniec smażenia). Do rondelka z podsmażoną cebulą wlewamy rosół, gotujemy na małym ogniu jeszcze kilkanaście minut, doprawiamy do smaku i lekko zabielamy łyżką kremówki. Podajemy z grzankami z pieczywa pszennego.   Artykuł Zupa cebulowa z grzankami pochodzi z serwisu Ugotuj

Ugotuj to sam ...
Schab w sosie z czerwonej papryki 141

robimy w ten sposób zasmażkę, która zagęści sos). Dokładnie mieszamy, po chwili dolewamy rosół i doprowadzamy do zagotowania – co spowoduje zgęstnienie sosu. Na końcu dodaję ok. 1 łyżki kremówki, doprawiam do smaku maggi, pieprzem i dodaję (opcjonalnie – jeśli lubicie) łyżeczkę miodu.   Artykuł Schab w sosie z czerwonej papryki pochodzi z serwisu Ugotuj

Ugotuj to sam ...
Sos grzybowy 98

zaczynając na kaszy i chlebie kończąc. Składniki: 1/2 kg grzybów leśnych (prawdziwków, borowików, podgrzybków itp) 1 cebula 2 ząbki czosnku 50 g masła 2 łyżki oliwy 125 ml śmietany kremówki sól, pieprz Grzyby oczyścić i pokroić na kawałeczki. Cebulę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Na patelni rozpuścić 30 g masła i 1 łyżkę oliwy. Wrzucić cebulę i smażyć

My simple kitchen
Barszcz ukraiński 169

litra wody kostka bulionowa 2 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego oraz kilka ziaren pieprzu mały ząbek czosnku sól, pieprz, cukier, majeranek, sok z cytryny 2-3 łyżki śmietany kremówki świeżo posiekany koperek 1 łyżka masła i oliwy Wszystkie warzywa obrać, pokroić w kostkę i wrzucić do garnka z rozgrzanym masłem i oliwą. Smażyć około 15 minut na średnim ogniu

My simple kitchen
Gorąca czekolada truskawkowa 111

Walentynki :) Piliście już kiedyś taką? To polecam ją osobom którym nie straszna słodycz w buzi :)  Składniki: 15 dag truskawek (użyłam mrożonych) 70 g białej czekolady 100 ml śmietany kremówki 100 ml mleka Truskawki rozmrażamy i za pomocą blendera miksujemy na gładką pulpę. Do garnuszka wlewamy mleko oraz śmietanę i podgrzewamy, niemal do wrzenia. Następnie zdejmujemy z ognia i wrzucamy

My simple kitchen
Trufle Rafaello 211

Składniki: (na około 20-35 trufli) 200 g wiórków kokosowych  70 ml śmietanki kremówki 30 % 70 g cukru pudru  30 g masła 2 łyżki likieru śmietankowego- bądź kokosowego 40 ml mleka kokosowego 150 g białej czekolady całe migdały wiórki kokosowe do obtoczenia trufli od 50 do 100 g pokruszone wafeli do lodów 5-10 sztuk w zależności

KreatywnePiny
Creme brulee z truskawkami 233

Pyszności! Trzeba na niego długo czekać ale definitywnie warto. Niebawem na blogu dwie inny wersje tego deseru również z truskawkami <3 Składniki: (na 2 porcje) 250 ml śmietany kremówki 30% bądź 36% 3 żółtka 1/2 laski wanilii 40 g białego cukru 2-3 łyżeczki brązowego cukru po 6 truskawek na kokilkę Przygotowanie: 1. Śmietankę zagotować ziarenkami z laski wanilii

KreatywnePiny
Łosoś z sosem ogórkowym - w wolnowarze 159

najlepiej rzepakowego) 1 łyżki masła 1 szalotki pokrojone w kostkę 100 g ogórki kiszone, obrane i pokrojone w drobną kostkę 1/2 szklanki bulionu (drobiowego lub warzywnego) 1/2 szklanki śmietany kremówki 36% pęczek koperku sól, biały pieprz, cukier + sok z kiszonych ogórków opcjonalnie do podania Kawałki cytryny, gruba sól morska przygotowanie Łosoś: Wolnowar nagrzać zgodnie  z instrukcją. Połączyć wodę, wino

Stare Gary
Kawa mrozona z bita smietana lub lodami 165

Znalazłam resztkę śmietany kremówki w lodówce, było upalne popołudnie. Przyszła więc pora na pyszna kawkę :) Kawa mrożona z bita śmietaną ulubiona kawa zaparzona w połowie ilości wody (bez fusów!!!) ew. słodzidło do smaku pół szkl. zimnego mleka 4 kostki lodu 2 łyżki śmietany ubitej na sztywno (możemy ja zstąpić gałka lodów) Kawę wlewamy do szklanki, ew. słodzimy, wlewamy mleko, wrzucamy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Kapuśniak z młodej kapusty z ryżem 163

marchewka kawałek selera 8 ziaren pieprzu 8 ziaren ziela angielskiego 2-3 listki laurowe 2 kostki rosołowe przyprawa do dań z kapusty czubata łyżka koncentratu pomidorowego 50 ml śmietanki kremówki lub zwykłej Kapustę poszatkować, odstawić. Wodę zagotować wraz z marchewką i selerem. Dodać   kostki, ziele, pieprz i listek. Gotować 30 minut. Następnie dosypać ryż i co jakiś czas mieszając

kulinarnyswiatdomi
Makaron z bitą śmietaną, truskawkami i musem malinowym / Pasta with whipped cream, strawberries and raspberry mousse 117

Składniki / Ingredients: makaron / pasta truskawki / strawberries mus malinowy / raspberry mousse 1 śmietana kremówka 30 - 36% / 1 whipping cream 30 - 36 % 3 łyżeczki cukru waniliowego / 3 teaspoons vanilia sugar 3 łyżeczki cukru pudru / 3 teaspoons powdered sugar Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: 20 min, ilość porcji: 4   Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Truskawki dokładnie myjemy, suszymy i usuwamy końcówki. Śmietanę

Projekty ze smakiem