ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:293/1378)

Sernik Speculoos 196

Składniki: Spód ciasteczkowy: 160 g ciastek Speculoos (np. z domowego przepisu  ) 1 łyżeczka cynamonu 30 g roztopionego masła Masa serowa: 500 g zmielonego twarogu półtłustego 250 ml śmietanki kremówki 36% 300 g kremu Speculoos (np. z domowego przepisu ) 5 jajek 1/2 szkl. cukru (lub mniej-sam krem Speculoos jest bardzo słodki) 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka ciemnego rumu

Nastoletnie Wypiekanie
Lody maślankowe 120

szklanki śmietany 18% 1 łyżka świeżego soku z cytryny szczypta soli przygotowanie 24 godziny przed szykowaniem lodów misę maszyny do lodów wstawić do zamrażalnika – zgodnie z instrukcją Śmietanę kremówkę wlać do rondelka, podgrzewać tak długo aż prawie się  zagotuje. Żółtka i cukier ubić w misce. Stopniowo wlewać gorącą śmietanę  do  ubitych żółtek. Przelać z powrotem

Stare Gary
Ciasto śmietankowe z czarnymi porzeczkami 222

blaszkę: 40x25 cm Czas przygotowania: 5 godzin Składniki: Biszkopt: 4 jajka  EKO Szklanka cukru 4 łyżki oleju rzepakowego szklanka mąki tortowej łyżeczka proszku do pieczenia Chmurka: litr śmietany kremówki 30%tł 3/4 szklanki cukru pudru 2 galaretki agrestowe 0,5 litra wody Ok. 400-500g czarnych porzeczek Tabliczka gorzkiej czekolady Przygotowanie: 1/ Miksujemy składniki na biszkopta,przelewamy

Kuchnia PROzdrowotna
Czekoladowo-truskawkowy przekładaniec sernikowy 205

śmietany 30 % Mus truskawkowy: 1 galaretka truskawkowa 3/4 szkl. gorącej wody 200 g truskawek 2 łyżki cukru (opcjonalnie) Polewa z białej czekolady: 1 biała czekolada 80 ml śmietany kremówki 30% Dodatkowo: herbatniki maślane okrągłe biszkopciki świeże truskawki do dekoracji Przygotowanie: 1. Ciasteczkowy spód: Herbatniki drobno pokruszyć lub zmiksować w malakserze. Wsypać kakao i dobrze wymieszać. Masło rozpuścić, przestudzić. Następnie wlać

Nastoletnie Wypiekanie
Jabłkowo-jagodowe ciasto z kokosem 113

ekstraktu z wanilii 150 g mąki pszennej Mus jabłkowy: 1,5 kg jabłek 2 łyżki cukru (opcjonalnie) 2 łyżeczki cynamonu  2 galaretki pomarańczowe Pianka jagodowa: 500 ml śmietanki kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru 5 łyżek soku z jagód 1 łyżka żelatyny odrobina gorącej wody Dodatkowo: 100 g wiórków kokosowych  2 łyżki masła 2 łyżki cukru Przygotowanie

Nastoletnie Wypiekanie
Sernik „Krówka” 108

temperaturze pokojowej ¼ szkl. cukru 3 duże jajka w temperaturze pokojowej 100 g krówek 50 ml mleka 2 łyżki kaszy manny 1 łyżki mąki ziemniaczanej Sos krówkowy: ¼ szkl. śmietanki kremówki 36% 100 g krówek Dodatkowo: kilka posiekanych krówek do dekoracji Przygotowanie: 1.Ciasteczkowy spód: Ciastka drobno pokruszyć, dodać stopione masło i wymieszać. Powinna powstać masa o konsystencji mokrego piasku. Przełożyć

Nastoletnie Wypiekanie
Kawowo-truskawkowe ciasto Akrobatki 100

szkl. cukru  1 szkl. mąki pszennej  1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia  3 łyżki kawy rozpuszczalnej  Masa kawowo- śmietankowa:  300 g śmietany kremówki 36%  2 łyżki cukru pudru  2 łyżki kawy rozpuszczalnej  1 łyżka żelatyny  odrobina gorącej wody   Masa truskawkowo- jogurtowa:  2 galaretki truskawkowe  250 ml. jogurtu naturalnego

Nastoletnie Wypiekanie
Biszkoptowe wieżyczki straciatella 156

jajka w temperaturze pokojowej 3 łyżki cukru pudru szczypta soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 40 g mąki ziemniaczanej 50 g mąki pszennej Bita śmietana: 300 g śmietanki kremówki 36%  1 śmietan-fix 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo:  25 g startej, gorzkiej czekolady Przygotowanie: 1. Biszkopciki: Białka ub ić na sztywną pianę ze szczyptą soli, stopniowo dodawać cukier

Nastoletnie Wypiekanie
Brzoskwiniowy ślimaczek i współpraca z Rossi.pl 227

wykładamy brzoskwiniowymi ślimaczkami. Masa: Śmietanka i serek powinny być dobrze schłodzone-prosto z lodówki, Żelatynę rozpuszczamy w minimalnej ilości gorącej wody, do uzyskania płynnej masy. Śmietanę kremówkę ubijemy na sztywno z cukrem pudrem i sokiem z cytryny, dodajemy serek miksujemy wlewając powoli ostudzoną ale płynną żelatynę, Masę wylewamy na ślimaczki w tortownicy, wierzch wygładzamy. Brzoskwinie obieramy ze skórki kroimy

Wanilia i Kardamon
Porzeczkowa fantazja 174

temperaturze 180 stopni przez około 35 minut, wystudzić. Masa: 250 g czarnych porzeczek 6 łyżek ajerkoniaku 100 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 350 g twarogu 350 ml śmietany kremówki 8 łyżeczek żelatyny woda Żelatynę zalać zimną wodą, odstawić na kilka minut do napęcznienia. Po tym czasie żelatynę lekko podgrzać, do rozpuszczenia i odłożyć do przestudzenia. Śmietanę ubić na sztywno

Domowa cukiernia Ewy
White Russian Drink 521

Aksamitny w smaku i bardzo 'uderzający' w głowę drink... :D Składniki 60 ml wódki 40 ml likieru kawowego 20 ml kremówki Przygotowanie Wódkę i likier kawowy wkładamy do shakera razem z lodem. Do alkoholu dodajemy śmietankę i dokładnie mieszamy. W szklankach do drinków umieszczamy lód i wlewamy wymieszany drink

R'n'G Kitchen
Naleśniki serowo bananowe z sosem pomelo i chia 147

mleka kilka łyżek mąki łyżeczka (płaska) proszku do pieczenia jajko olej kokosowy do smażenia szczypta soli Farsz: 250 g tłustego twarogu 2 banany 250 ml śmietany kremówki 2 łyżki ksylitolu 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Sos: dojrzałe pomelo 2 łyżki miodu 2 łyżki chia Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Naleśniki: Mleko dokładnie mieszamy z mąką ,proszkiem ,jajkiem

R'n'G Kitchen
Deser porzeczkowy z ksylitolem i kokosem ZDROWE ZĘBY 236

garście czerwonych porzeczek obranych z kiści 5 łyżek cukru brzozowego łyżeczka oleju kokosowego VIRGIN 15 listków mięty Opakowanie konfitur-fix (bądź innego zawierającego pektyny) Herbatniki  150ml zimnej śmietany kremówki 30%tł Przygotowanie: 1/ Porzeczki wymieszane z odpowiednią porcją konfitur-fixu i ksylitolu (patrzymy na opakowanie ile dodać na konfiturę) gotujemy zalane wodą tylko by je zakryć 5 minut . Przelewamy

Kuchnia PROzdrowotna
Ekspresowy sorbet w 5 minut 117

włożyć sorbet jeszcze na 20 minut do zamrażalnika i zmiksować jeszcze raz przez podaniem. W wersji dla tych co nie liczą kalorii jogurt naturalny możemy zastąpić ubitą śmietanką kremówką a stewię cukrem

Pyry na Gaz
Lekki Sernik na Zimno z Owocami Lata 193

deserem miałam okazję poczęstować kilka osób – wszyscy byli zachwyceni. Polecam i Wam. Składniki: 300 g białej czekolady 600 g kremowego serka typu Philadelphia 280 ml śmietany kremówki 36 % 50 g cukru kryształu 1 łyżka żelatyny 5 łyżek dżemu malinowego 150 g malin 200 g truskawek 8-10 podłużnych biszkoptów Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do ostygnięcia

Made By Mom And Son