ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:270/1378)

domowe lody truskawkowo brzoskwiniowe na patyku 126

składniki: 150 g truskawek bez szypułek 180 g brzoskwiń bez pestek 2-4 łyżki cukru pudru 120 ml śmietany kremówki wykonanie: Truskawki myjemy, przekładamy do wysokiego naczynia naczynia blendera i miksujemy z 60 ml śmietanki oraz cukrem pudrem (cukru dodajemy do smaku). Brzoskwinie myjemy, obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i blendujemy w osobnym naczyniu z pozostałą śmietanką, dodajemy cukier również

Domowy Smak Jedzenia
Letni deser truskawka -morela. 124

Letnie desery z sezonowymi owocami mogą być bardzo apetyczne i lepsze od niejednego ciasta.U mnie propozycja nieco odchudzona,bo zamiast śmietany kremówki dałam do przełożenia warstw owoców jogurt naturalny ,odrobinę śmietanki ,a na niej pokruszone bezy i dużo owoców – morele ,truskawki . Składniki : trzy porcje Truskawki 200 g morele 3 sztuki jogurt naturalny jeden mały kubeczek bita śmietana 38% ,można

Ladylaura.
Orzechowiec 126

śmietankową, następnie przykryć je drugim spodem, wylać na wierzch ciepłą jeszcze masę orzechową. Zostawić do wystygnięcia. Wierzch otulić polewą czekoladową. Polewa : Tabliczkę gorzkiej czekolady rozpuścić w kilku łyżkach śmietany kremówki. Smacznego! fot. Izabela Magdalena fot. Izabela Magdalena fot. Izabela Magdalena

Kuchnia smaków
tort czekoladowy 189

uzyskasz jednolitą gęstość ( tak żeby można było posmarować ciasto ). Ciasto wyłóż na talerzu. Przygotowaną masą czekoladową posmaruj ciasto ( ½ masy  można nawet więcej ) Przykryj drugim ciastem. Ponownie posmaruj ciasto kremem pamiętając o bokach. Udekoruj bezami. Na noc wstaw do lodówki

Darcia w kuchni
Tarta kakaowa z musem truskawkowo-rabarbarowym czyli poWeekendowe Łakocie odc.122 142

piecu nagrzanym do 180 st.C. Studzimy. mus: 400 g rabarabru 150 g cukru 50 ml wody 360 g truskawek 100 ml wody 18 g żelatyny 100 ml śmietany kremówki Rabarbar myjemy, obieramy i kroimy w plasterki. Wkładamy do rondelka. Wsypujemy cukier, wlewamy wodę i gotujemy ok10 minut by się rozgotował. Truskawki odszypułkowujemy, rozgniatamy widelcem. Łączymy z rabarbarem. Całość blendujemy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Domowy Baileys 339

geniuszem ! Oczywiście nie byłabym sobą gdybym go troszkę nie zmieniła, dodałam więcej alkoholu, oraz śmietanki. Likier wychodzi obłędny, spróbujcie koniecznie ! Oto zamienniki : Puszka mleka skondensowanego słodzonego 200 ml śmietanki kremówki 250 ml Whisky 50 ml wódki * 3 czubate łyżeczki kawy rozpuszczalnej  Laska wanilii** Kawę rozpuszczamy w małej ilości wrzątku, a następnie wszystkie składniki wlewamy do dużego słoja. Porządnie mieszamy

Pora na pora
Lody bananowo-truskawkowe 190

łyżki cukru pudru (gdy truskawki są niezbyt słodkie) banan: 1 dojrzały banan 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka ekstraktu waniliowego 50 ml śmietany kremówki 36% Przygotowanie: Truskawki oczyścić z szypułek, umyć i osuszyć na sitku. Blenderem rozdrobnić truskawki z sokiem z cytryny i cukrem, pod koniec dodać serek mascarpone, dokładnie zmiksować. Banana rozdrobnić blenderem

Kuchcik gotuje
Tarta jaglano-truskawkowa (bez pieczenia) 156

też wyłożyć formę okrągłymi biszkoptami, pomijając ich mielenie z dodatkiem masła Nadzienie: 1 szklanka kaszy jaglanej + 3 szklanki wody + 1 łyżka oleju 100 g białej czekolady 200 g śmietany kremówki 1 szklanka pulpy z bardzo dojrzałych, słodkich truskawek (po wyciśnięciu soku z 1,5 kg truskawek) lub 1 szklanka smażonych truskawek: na maśle podsmażyć ok. 3 szklanki truskawek, posypać

Domowa Cookierenka Agi
Domowy Baileys 341

geniuszem ! Oczywiście nie byłabym sobą gdybym go troszkę nie zmieniła, dodałam więcej alkoholu, oraz śmietanki. Likier wychodzi obłędny, spróbujcie koniecznie ! Oto zamienniki : Puszka mleka skondensowanego słodzonego 200 ml śmietanki kremówki 250 ml Whisky 50 ml wódki * 3 czubate łyżeczki kawy rozpuszczalnej  Laska wanilii** Kawę rozpuszczamy w małej ilości wrzątku, a następnie wszystkie składniki wlewamy do dużego słoja. Porządnie mieszamy

Pora na pora
Deser truskawkowo-kokosowy bez pieczenia 251

temperatury pokojowej, następnie schować do lodówki, aby lekko stężała. Mleczko (tylko białą część) umieść w misie miksera, zmiksować do uzyskania sztywnej pianki (nie będzie jednak tak sztywna jak z kremówki). Cały czas miksując powoli wlewać tężejącą galaretkę. Wsypać wiórki, krótko zmiksować. Dodać truskawki wymieszać. Mus kokosowy ostrożnie i powoli przelać na zastygnięty mus truskawkowy, wyrównać, wstawić do lodówki na kilka

moj przepis na
domowe lody waniliowe 131

konsystencją - kremowa, plastyczna masa z maleńkim waniliowymi piegami, rozpływająca się w ustach. Moja Córka bardzo chwaliła smak, dla mnie jednak mogłyby być nieco mniej słodkie... składniki: 400 ml śmietany kremówki 4 świeże jaja 3/4 szkl cukru laska wanilii Jaja (najlepiej ze sprawdzonego źródła - ja mam ten komfort, że dostaję jaja prosto z kurnika Taty...) sparzyć, rozbić, ubić z cukrem

6niebo
Najpyszniejsza zapiekana biała kiełbasa w sosie chrzanowym - efekt pomylonego przepisu 115

dodatków, bez różnicy jaka waga - czy 160 g czy 200 g. Jeśli więcej, to będzie bardziej ostry, a jeśli mniej, to trochę delikatniejszy w smaku. 200 ml śmietanki kremówki - jedno opakowanie 1 ugotowane na twardo żółtko sól i cukier do smaku Przygotowanie: 1. Gotujemy wodę z przyprawami, grubo pokrojoną cebulą i posiekanym czosnkiem. Gdy się zagotuje, dodajemy kiełbasę. Gotujemy

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Deser z jeżynami, mascarpone i bezą 199

obiecałam kolejny wpis z jeżynami w roli głównej :) Tym razem deserek, prosty, szybki, na prośbę młodego i tego starszego też i ja oczywiście nie pogardziłam he he :)) Troszkę śmietany kremówki, serek mascarpone, jeżyny i pokruszona beza. Pyszota :))) Składniki na 3 porcje: 200 ml śmietany 30% 125 g serka mascarpone jeżyny beza do pokruszenia cukier puder (nie koniecznie) Śmietanę ubić, dodać

kruche babeczki
Brownie jaglane z migdałami i jagodami goji 107

gorzkiej (użyłam 74%) 1 szklanka cukru (można zastąpić np. ksylitolem) 1-2 łyżki jagód goji ok. 50 g płatków migdałowych 1/2 szklanki śmietanki UHT 10-12% (można użyć także kremówki) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3 duże jajka (w temperaturze pokojowej) 4 czubate łyżki kakao 4 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki oleju (rzepakowego lub np. z pestek winogron

MyCookBook.pl
Schab z serem pleśniowym i gruszkami 180

sposób na schab, tym razem zapieczony z gruszkami i serem pleśniowym. Składniki: 4 kotlety ze schabu 2 czerwone cebule 4 gruszki sól, pieprz 2 gałązki rozmarynu 150 ml śmietany kremówki 250g sera pleśniowego z niebieską pleśnią 50g orzechów włoskich Cebulę i gruszki obieramy, kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni na złoto. Schab rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem, podsmażamy

Gotowanie i blogowanie