przez 15 minut. Ostudzić. * Śmietanę ubić z dodatkiem cukru pudru ( dać do smaku wg upodobań) .Dodać sok z cytryny- tez wg własnego upodobania. *Placki przekładać ubitą kremówką.Górną warstwę też posmarować. Schłodzić. Podawać na drugi dzień, kiedy dobrze stężeje masa
Z Majeczką w kuchnipierś kurczaka sól, pieprz, tymianek 1 łyżka oliwy z oliwek Sos z gorgonzoli: 1 łyżka masła 80 g sera gorgonzola 25 ml brandy lub whisky 1 łyżka śmietanki kremówki ale może też być 18% Szpinak: 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku 100 g szpinaku świeżego lub mrożonego 1 łyżeczka gęstej śmietany Dodatkowo
Kubki smakumąki Sernik 500 g tłustego sera twarogowego zmielonego trzykrotnie 500 g sera mascarpone 3 łyżki mąki 1 i 1/2 szklanki cukru 5 jajek 80 ml gęstej śmietanki kremówki 36% 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Mus malinowy koszyczek malin -150-200g *łyżka cukru pudru Wykonanie Odpowiednio wcześniej wyjąć wszystkie produkty z lodówki, by osiągnęły temperaturę pokojową. Piekarnik nagrzać
Kubki smakuSkładniki na masę serową: 1 kg twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie 400 g twarogu naturalnego np. President lub serka naturalnego 1 szkl. śmietany kremówki 36%- nie ubijać 5 jaj w całości 6 łyżek soku z cytryny 2 szklanki cukru pudru 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka olejku waniliowego 1 łyżeczka olejku migdałowego 500 g truskawek
Kubki smakupowstała pierwsza ich wersja. Mocno śmietankowe- nie przypominają tych kupnych, dość twarde -trzeba chwilkę potrzymać je w temp. pokojowej. Zapraszam... Źródło: program "Ugotowani" Składniki: 500 ml śmietanki kremówki 36% 2 jajka 6 łyżek cukru Laska wanilii 1 łyżka cukru waniliowego Sposób przygotowania: Jajka myjemy i sparzamy. Jajka ubijamy z 4 łyżkami cukru oraz cukru waniliowego Dodajemy laskę wanilii
Kubki smakucukru 2 łyżki soku z cytryny Masa orzechowa: 25 dag. orzechów włoskich 1 szkl. mleka 200 g. masła 3/4 szkl . cukru pudru Do dekoracji: polewa czekoladowa- 4 łyżki śmietanki kremówki ewentualnie mleka, 100g. czekolady mlecznej- Smietanke doprowadzić do wrzenia, wyłączyć gaz i wrzucić kostki czekolady. Zostawić pod przykryciem na 5 min i rozmieszać, polewać placek odrazu. Opis: Ciasto: Do mąki
Kubki smakułososia ułożyć na folii spożywczej tak aby powstał prostokąt. Serek mascarpone wymieszać z miodem na gładka masę. Masa powinna być miękka, gdyby była za twarda należy dodać łyżkę śmietanki kremówki. 2/3 masy rozsmarować na plastrach łososia, pozostawiając wolny ok. 1 cm od brzegów. Zawinąć przy pomocy foli w wałek, owinąć folią i wstawić do lodówki na ok. godzinę do stężenia
Kuchnia z widokiem na ogródgorzkiej czekolady 6 jajek 150 gram masła 15 gram cukru 135 gram mąki 20 gram kakao 200 gram konfitury morelowa 150 gram mlecznej czekolady 160 gram śmietanki kremówki szczypta soli Wykonanie: wyjątkowo dodam jutro
W Moim Magicznym Domucukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 olejek cytrynowy 1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżeczka kurkumy szczypta soli Wierz: 1/2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w 1/3 szklance wody 600 ml kremówki 30 % 2 czekolady wedla "złoty kasztanek" 1/2 czekolady do dekoracji (zwykła mleczna bądź łaciata) 1/2 startej skorki z cytryny 1 łyżka cukru pudru Wykonanie: Jajka ubijamy z szczyptą soli
W Moim Magicznym Domujajek 3/4 szklanki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao szklanka cukru zapach waniliowy 15ml. łyżeczka proszku do pieczenia SKŁADNIKI NA KREM CHAŁWOWY: 250 ml. śmietany kremówki 250 g. serka mascarpone 300 g. chałwy naturalnej lub waniliowej DODATKOWO: konfitura wiśniowa 480 g. tabliczka mlecznej czekolady 4 łyżki wódki 2 łyżki wiórków kokosowych DO NASĄCZANIA: Słaba, lekko posłodzona herbata
Domowe TortySkładniki: 3 galaretki o różnych kolorach 1 pojemnik kremówki (330ml) 1 banan rozpuszczalne kakao do posypania Sposób wykonania: Galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu. Jedną galaretkę rozlać na płaski półmisek a dwie pozostałe do pucharków. Odstawić do stężenia. Śmietanę ubić i udekorować pucharki. Galaretkę w półmisku pokroić w kostkę i położyć na ubitą śmietanę. Ozdobić bananem
Prosto i Smacznie z Anetązdejmujemy obręcz. Ciasto przekładamy na talerz i posypujemy mielonym ksylitolem lub pudrem trzcinowym lub smarujemy lukrem przygotowanym z kilku łyżeczek pudru trzcinowego z kilkoma kroplami aromatu migdałowego i dodatkiem kremówki (lub wody). Ja posypałam wierzch dodatkowo płatkami migdałów. Smacznego :-) http://mojpieknystol.pl/ http://mojpieknystol.pl
Smaczne Zdrowemarchewki 1 duża pietruszka kawałek pora kawałek selera 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki białego octu winnego 1 łyżka majeranku 1 łyżka mąki z lekkim czubem 125 ml śmietanki kremówki 30% (pół szklanki) sól morska, świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Grzyby zalewamy na noc trzema szklankami letniej wody (750 ml). Na drugi dzień
Poezja smakusuchego patyczka. Po upieczeniu odstawimy ciasto do wystudzenia. Następnego dnia przekrawamy na dwa blaty. składniki na masę chałwową: 200 g chałwy waniliowej 250 g serka mascarpone 300 ml śmietanki kremówki 30% dodatkowo: 200 g dżemu z czarnej porzeczki wiórka czekoladowe wykonanie: Do rondelka wlewamy śmietankę, dodajemy drobniutko pokruszoną chałwę. Całość podgrzewamy na małym ogniu, mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Następnie
Domowy Smak Jedzenia