ulatnianie się powstającej podczas pieczenia pary. Z pozostałych skrawków ciasta wykroiłem dekoracje i „nakleiłem” na ciasto roztrzepanym widelcem żółtkiem. Pozostałym żółtkiem posmarowałem całą powierzchnię ciasta , łącznie z „naklejonymi” dekoracjami. Zapiekankę wstawiłem na ok. 30 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni
R'n'G Kitchenskładniki: 2 małe bagietki 300 g pieczarek 20 g czosnku 50 g cebuli ok. 50 g masła 100 g sera żółtego sól, pieprz, zioła prowansalskie lub
Domowy Smak JedzeniaCobbler to amerykański specjał podobny do brytyjskiego crumble. A mianem crumble jak wiecie określamy owoce zapieczone pod chrupiącą kruszonką – taka owocowa zapiekanka. Oba te desery mają ze sobą wiele wspólnego – owoce , kruche ciasto … i najczęściej podajemy je z lodami lub bitą śmietaną. Wiem wiem! Już Wam cieknie ślinka! Do zrobienia Cobblera używamy mniej masła, więc jest
Ostra na Słodkośrodowy poranek mam dla Was przepis na pyszną zapiekankę z ziemniaczkami. Jest szybka i łatwa do przygotowania. Doskonale smakuje ze szklanką zsiadłego mleka lub kefiru. SKŁADNIKI: 1/2 kg młodych ziemniaków, 20 dag cienkiej kiełbasy, 1 cebula, 1/2 pęczka koperku, sól, pieprz, 2 łyżki masła. PRZYGOTOWANIE: Ziemniaki obieram i gotuję na półtwardo w osolonej wodzie, odcedzam. Ziemniaki kroję w plastry. Cebulę
Tradycyjna kuchnia Kasipogoda zrobiła się przyjemniejsza. Nie jest upalnie a na termometrze za oknem jest własnie 22 stopnie w cieniu a nie jak jeszcze wczoraj gdy było ponad 30. Zrobiłam dziś zapiekanki. Poszperałam w zamrażarce, znalazłam jeszcze opieńki i ser koryciński ( bo nie wiem czy wiecie, ale ser koryciński można mrozić ), dodałam trochę papryki i coś tam jeszcze i mam super pomysł
Ewa w kuchnideka cukru, bo truskawki były wystarczająco słodkie, ale jeśli ktoś ma potrzebę może sobie masę serową dosłodzić. fit sernik, fit śniadanie, sernik, sernik z truskawkami, szybkie zdrowe śniadanie, truskawki, Zapiekanki, Zdrowe jedzonko, zdrowe śniadanie
Cynamonowe szczęściedokładnie energicznie mieszamy drewniana szpatułką. Etapami dolewamy mleko, mieszając jednocześnie, aż sos zgęstnieje i nie będą się formować grudki. Doprawiamy do smaku gałką muszkatałową, solą oraz pieprzem. Zalewamy sosem zapiekankę i posypujemy startym parmezanem. Wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 30 -40 minut. Pieczemy pod przykryciem. Smacznego
ChilliJemyOstatnio zastanawiałam się co tu zrobić ciepłego na kolację , zostało mi kilka kajzerek więc postanowiłam je jakoś wykorzystać , no i wpadłam na pomysł zrobienia z nich zapiekanki , z dodatkiem szynki , sera żółtego i pieczarek smakowała wyśmienicie :) musicie koniecznie wypróbować , no i pieczywo które Wam zostanie nie zmarnuje się
Sama słodycz i szczypta chilisycąca i nie zawiera glutenu. A najbardziej lubię ją za neutralny smak, dzięki któremu można ją przyrządzać na słodko i na słono. Nadaje się w zasadzie do wszystkiego - zupy, zapiekanki, sosy, burgery, ciasta, kremy, pudingi, ciasteczka lub co tylko przyjdzie Wam do głowy :) Mi do głowy wpadł pomysł na niezwykle prostą, wegetariańską zapiekanę z użyciem suszonych pomidorów, papryki i mnóstwem
DefinicjaSmakuWitajcie! Już dziś podrzucam Wam pomysł na jutrzejszy piątkowy obiad. Myślę, że nie będziecie zawiedzeni, bo ta zapiekanka rybna jest wyjątkowo pyszna! Składniki: 700 g filetów z ryby ( u mnie miruna) 20 dag pieczarek 1 cebula 1/2 czerwonej papryki 1/2 zielonej papryki 150 dag śmietany 18% sól przyprawa do ryb pieprz cytrynowy sok z cytryny olej siekany koperek Sposób wykonania
Kuchnia domowa AniSzynkę kroimy w plastry grubości 3-4 milimetrów.Na , każdy plaster szynki kładziemy dwie ,trzy łyżki gęstego sosu i przykrywamy plasterkiem sera żółtego.Tak przygotowaną zapiekankę zapiekamy w nagrzanym piekarniku do 18-190 °C około 12-15 minut.Do rozpuszczenia się sera Smacznego
w mojej kuchniZapraszam do wypróbowania nowego przepisu na Zapiekankę z Tuńczykiem. CZYTAJ DALEJ
Sylwetka Od Kuchnipiec 15-20 minut w 200 stopniach SMACZNEGO! Zobacz tez przepis na Frytki z cukinii z sosem czosnkowym <klik> Zobacz tez przepis na Zapiekankę ziemniaczaną z pieczarkami i cebulą <klik
Pora na pora i pomidoraowoce. Ja staram się ją maksymalnie wykorzystać i serwuję mojej rodzinie duże ich ilości czy to w formie surówek, sałatek czy też jako samodzielne dania. Ostatnio była to zapiekanka warzywna. Do jej przygotowania użyłam ziemniaki, marchewkę, brokuły i własnoręcznie wyhodowaną fasolkę szparagową. Warzywa wcześniej ugotowałam na parze ( ja robię to w kuchence mikrofalowej - moja posiada taką funkcję ), dzięki czemu wystarczy
Wiem co jemPomysł na tę zapiekankę podsunęła mi siostra. Jest doskonała na drugie danie lub ciepłą kolację. Bardzo sycąca. Doprawiona na ostro białym pieprzem. Pachnąca czosnkiem i cebulą. Kusi nie tylko smakiem i aromatem, ale także wyglądem." Czytaj więcej
Wiem co jem