ciasta z kremami - 20669 przepisów (strona:221/1378)

Sernikowa składanka 184

cały czas miksując, dodawać po łyżce cukru. Pianę przełożyć do masy serowej, delikatnie wymieszać. Masę serową wykładać łyżką na ciasto. Blachę z ciastem włożyć do nagrzanego piekarnika, piec przez ok. 50 minut w 180 stop, ostudzić. Krem budyniowy: Do garnka wlać 1,5 szkl mleka, dodać masło, zagotować. W pozostałym mleku rozmieszać budynie z mąką ziemniaczaną wlać budyń(...)gotującego mleka, mieszając doprowadzić do zgęstnienia i zagotowania, zdjąć z ognia, lekko przestudzić. Ucierając masę budyniową dodawać po łyżce masy krówkowej, dokładnie utrzeć, podzielić na dwie części. Składanie ciasta: Jedną część kremu budyniowego wyłożyć na ciasto, przykryć warstwą herbatników, następnie frużelina porzeczkowa i warstwa herbatników. Ostatnia warstwa kremu budyniowego i herbatniki. Ciasto oblać polewą czekoladową, udekorować. (function

Kuchnia Danusi
Tort czekoladowy z cytrusami 143

tort ;)! Miał być mocno czekoladowy, z kremem i koniecznie z cytrusami! W końcu czekolada i cytrusy to połączenie idealne! Dziś przedstawiamy Wam pyszny tort - ciasto pieczone z dodatkiem startej skórki z pomarańczy, a do kremu dodaliśmy lekko kandyzowane plastry klementynki w syropie, którą dodatkowo wzbogaca aromat wanilii i woda z kwiatów pomarańczy! Jak smakuje tort? Jest bardzo bardzo czekoladowy(...)cztery blaty ciasta. Dolną warstwę wyłożyć na paterę, skropić syropem pozostałym z odsączenia klementynek oraz rozłożyć część z kremu śmietanowego z mascarpone i białą czekoladą. Na rozsmarowany krem wyłożyć następny blat ciasta, ponownie skropić syropem i wyłożyć kremem, tak samo postąpić z kolejną warstwą, kończąc na ułożeniu ostatniego blatu ciasta. Kiedy tort jest już złożony należy rozsmarować na nim krem

Plate of Joy
Ciasto buraczano-marchewkowe z kremem czekoladowym (Torta di carote e barbabietole con crema di cioccolato) 161

ciasto trochę inne niż dotychczas ;) Do jego przygotowania wykorzystałam moje ukochane warzywa, marchew i buraka, które nadały torcikowi wilgoci a w smaku s ą  prawie niewyczuwalne. Ciasto przełożyłam aksamitnym kremem czekoladowym na bazie gorzkiej czekolady, śmietanki i masła, który wprost rozpływa si ę  w ustach z każdym kęsem . Smacznego!  SKŁADNIKI Ciasto(...)consistenza omogenea. Fatela raffreddare in frigorifero per circa 1 ora. Po wystudzeniu ciasto przekrawamy na 2 blaty. Na pierwszym blacie rozsmarowujemy krem czekoladowy, przykrywamy go drugim blatem. Ciasto dekorujemy pozostałym kremem czekoladowym. ***** Una volta raffreddata, tagliate la torta in due strati.  Distribuite la crema su primo disco, chiudete con il secondo.  Decorate la torta con la crema rimasta

La grande e la piccola cuoca
38. Lody truskawkowe bez maszynki i śmietanki 152

wcześniej powinniśmy włożyć do lodówki mleczko kokosowe, w celu otrzymania kremu kokosowego. (Tworzy się on w górnej części puszki, a na dole pozostaje woda kokosowa. Warto dodawać ich do kremów, ciast, koktajli czy innych rzeczy, gdyż nadają ciekawych i intensywnych walorów smakowych.) Do malaksera wkładamy zamrożone już truskawki wraz z kremem kokosowym (w tym momencie można dosłodzić) i miksujemy

Be Fit Be Strong
Fale Dunaju 197

często w domu rodzinnym . Pasuje na co dzień jak i od święta . Prezentuje się na stole wspaniale, nie jest słodkie przez dodatek gruszek i wiśni z delikatnym kremem budyniowym. Znacie ? Lubicie? :) Składniki: Ciasto: 125 g margaryny 200 g mąki 150 g cukru 3 jajka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki kakao 2 łyżki mleka 2 gruszki szklanka wiśni(...)kompotu. Na cieście ułożyć rzędami cząstki gruszek i wiśni. Piec ok. 30 minut w temp. 180 C. Ze składników ugotować budyń. Przestudzić z zmiksować z masłem. Krem wyłożyć na ostudzone ciasto i polać polewą czekoladową. Polewa: 3/4 tabliczki czekolady deserowej 2 łyżki śmietanki  1 łyżka masła Na polewę , łamiemy czekoladę na mniejsze kawałki i rozpuszczamy ja w kąpieli wodnej

Różne smaki w kuchni
Mini serniczki z kremem truskawkowym 517

serniczki bardzo efektownie wyglądają na naszym stole. Z podanej ilości składników można upiec 6 sztuk mini serniczków, natomiast krem truskawkowy wykorzystamy jedynie w połowie. Mini serniczki z kremem truskawkowym Składniki: ciasto kruche 70g mąki pszennej 10g (około 1 łyżki) kakao 40g masła 30g cukru pudru 1 żółtko masa serowa 150g trzykrotnie zmielonego twarogu 1 białko 2 łyżki cukru 1 łyżeczka(...)180g truskawek 1 żółtko 1 łyżka cukru 1 łyżka soku z cytryny 50 g masła Wykonanie: - składniki na masę serową powinny być w temperaturze pokojowej, składniki na ciasto oraz masło do kremu truskawkowego muszą być schłodzone - mąkę przesiać z kakao i cukrem, dodać zimne masło, posiekać, dodać żółtko i szybko zagnieść gładkie ciasto, schłodzić je 30 minut w lodówce - formę

Smakołyki Bereniki
Miodownik z kremem budyniowym. 164

większej satysfakcji niż zjedzony kawałek pysznego miodownika podczas stołu świątecznego.  Miodownik z tego przepisu wychodzi bardzo smaczny, lekko kruchy, przełożony pysznym kremem budyniowym i polany uroczą, błyszczącą polewą czekoladową. Bardzo gorąco polecam przepis do wypróbowania. Składniki: Ciasto: 500-550 g mąki 100 g masła 100 g cukru (ja użyłem trzcinowego) 2 jaja 3 łyżki śmietany 3 łyżki miodu łyżeczka(...)warstwą powidła śliwkowego i nakładamy część kremu budyniowego, przykrywamy drugą częścią ciasta i tą czynność powtarzamy z każdym blatem ciasta.Ostatni blat układamy równą częścią do góry, a boki ciasta smarujemy pozostałym kremem.   W malakserze mielimy pozostałe skrawki ciasta i nimi dekorujemy boki ciasta.  W rondelku łączymy wszystkie składniki polewy, podgrzewamy do połączenia się składników, lekko studzimy

Kuchnia Łukasza
Kakaowe ciasto z nutką piernikową , kremem czekoladowym i wiśniami . 372

Moje dzieciaczki przyszły ze szkoły i zachciało im się ciasta , cóż musiałam wymyślić coś na szybko :) Upiekłam kakaowy biszkopt z nutką piernikową , kremem czekoladowym i wiśniami . Do ciasta użyłam Mąki tradycyjnej z Młyna zbożowego w Szadku  oraz Oleju kokosowego ze Skworcu . Ciasto wyszło pyszne i szybko znikało z talerzyków :) Zapraszam :)  Składniki na ciasto kakaowe: 1 szklanka mąki Tradycyjnej(...)blat ciasta posmarować połową dżemu wiśniowego . Na dżem wyłożyć większą część kremu . Na kremie ułożyć wiśnie  . Spód drugiego blatu posmarować odrobiną kremu i nałożyć na spodnie ciasto . Wierzch posmarować resztą kremu i zetrzeć na wierzch wafelka Grześka . Odstawić do lodówki na kilka godzin . Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Babeczki sezamowe z czekoladowym kremem 142

niedzielny deser polecam babeczki sezamowe z czekoladowym kremem. Ostatnio mam cały czas ochotę na sezam. Bardzo lubię tahini, zawsze mam w lodówce. Przyrządzam z niego sosy, dodaję do ciast, kremów, a nawet do kawy. Dzisiaj upiekłam babeczki sezamowe z tahini. Pyszne, puszyste babeczki przeuroczo pachnące sezamem. Babeczki posmarowałam czekoladowym kremem. Zgadnijcie, czy dodałam do niego tahini? No pewnie! Czekolada

codojedzenia
Babka zebra 170

Pewnie już pisałam, że w mojej rodzinie nie przepada się za "suchymi" (bez kremów) ciastami. O babkę, chociaż superwilgotną, musiałam stoczyć poważny bój. No może nie tak poważny, w końcu to ja jestem domowym cukiernikiem ;) (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Życie zamknięte w smaku
Ciasto z kulkami i kremową pianką 183

Dziś mam dla Was przepis na jedno z moich ulubionych ciast, które wygląda pięknie, a smakuje jeszcze lepiej. Kruchy spód połączony z delikatną kremową pianką i

Cynamonowe szczęście
Torcik z masą kawowo-śmietanową 196

Zazwyczaj piekę tradycyjne, duże torty, jednak czasem potrzebny jest mały, symboliczny torcik:) Ten jest malutki i zupełnie inny od tradycyjnego tortu. Przede wszystkim ciasto jest bardzo wilgotne a krem bardzo prosty, aczkolwiek niecodzienny:)  Do ciasta wykorzystałam Olej ze słonecznika , który otrzymałam jakiś czas temu do przetestowania... Ciasto: 200g mąki pszennej ,  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 4 łyżki kakao(...)czekoladowe serduszka.    Kawę rozpuścić we wrzątku, lekko przestudzić i wraz z cukrem pudrem dodać do śmietany. Dokładnie wymieszać.  Masą przełożyć blaty ciasta. Wierzch i boki ciasta udekorować resztą kremu.  Posypać startą na dużych oczkach czekoladą oraz pokruszoną bezą. Udekorować serduszkami.  Wstawić na kilka godzin do lodówki

Z miłości do słodkości
Nutellamisu - tiramisu z nutellą 2521

Dodajemy 3 łyżki nutelli i mieszamy. W czekoladowym mleku maczamy biszkopty, a następnie wykładamy nimi dno formy do ciasta. Mleko zagęszczamy kolejnymi 6-cioma łyżkami nutelli i tak powstałą masę odstawiamy do wystygnięcia. Żółtka ucieramy z cukrem na puszysty, jasny krem. Dodajemy serki mascarpone i dalej miksujemy. W oddzielnej misce ubijamy(...)sztywno mocno schłodzoną śmietankę. Przekładamy ją do kremu i delikatnie wszystko razem mieszamy. Połowę kremu nakładamy na biszkopty. Na krem nakładamy masę mleczno - czekoladową a na nią drugą część kremu. Ciasto wkładamy do lodówki na 4-5 godzin (najlepiej na noc). Przed podaniem oprószyć kakao

Qchnia po prostu
Rolada truflowa z rodzynkami 176

położyć na ściereczce w taki sposób, aby papier do pieczenia był na górze. Delikatnie ściągnąć go z ciasta. Pracując szybko zwinąć jeszcze gorące ciasto w roladę razem ze ściereczką, wzdłuż dłuższego boku. Odłożyć do całkowitego wystudzenia. Krem truflowy z rodzynkami: Cukierki pokroić na mniejsze kawałki, czekoladę posiekać. Do garnuszka przelać śmietankę. Postawić na niedużym ogniu i mocno podgrzać(...)razem na wolnych obrotach miksera, do otrzymania gładkiego, sztywnego kremu ( ubijanie nie trwa długo, krem szybko gęstnieje ). Do gotowego kremu wmieszać rodzynki. Roladę rozwinąć, usunąć ściereczkę. Ciasto równomiernie nasączyć przygotowanym ponczem. Wyłożyć krem truflowy, rozsmarować na całej powierzchni. Zwinąć z powrotem w roladę. Włożyć do lodówki do schłodzenia, na około 1 godzinę. Polewa czekoladowa: Czekoladę posiekać Śmietanę kremówkę umieścić

Opowieści z piekarnika
Ciasto rafaello na krakersach 416

Rafaello na krakersach... Warstwy lekko słonych krakersów. A pomiędzy nimi kokosowy krem budyniowo-maślany. Wierzch oprószony wiórkami kokosowymi. Pyszne ciasto nie wymagające pieczenia. Zapraszam! Składniki: Krem kokosowy: 2 żółtka; Opakowanie cukru wanilinowego (16 g); 3/4 szklanki białego cukru; 2 płaskie łyżki mąki pszennej; 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej; 500 ml mleka; 250 g miekkiego masła; 150 g wiórków kokosowych. Dodatkowo(...)najlepiej to na całą noc, aby krakersy miały czas nasiąknąć kremem. Masło w kremie można zastąpić margaryną. Smak kremu kokosowego można wzbogacić o kilka kropel olejku migdałowego. Krem w cieście jest bardzo słodki, więc można śmiało zmniejszyć ilość cukru. Ciasto, z uwagi na dodatek masła do kremu, jest dość ciężkie. Źródło przepisu:   Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska