ciasto - 163812 przepisów (strona:225/10921)

Sezonowe ciasto pachnące cynamonem – dynia i jabłka w roli głównej 13

Wrzesień to wyjątkowy czas pełen smaków i aromatów. Warzywa i owoce są wtedy najpyszniejsze. Dzisiaj chcę się z Wami podzielić przepisem na ciasto, które łączy oba

codojedzenia
Ciasto kokosowe z borówkami 18

Ciasto kokosowe z borówkami to połączenie świeżych, słodkich borówek i kokosa. Jest to ciasto warstwowe składające się z półkruchego spodu, warstwy budyniowej, w której zanurzone są

Danka Pichci
Fit ciasto czekoladowo-kokosowe z lukrem białkowym – Rustykalny murzynek z duszą 46

Fit ciasto czekoladowo-kokosowe z olejem rzepakowym i białkowym lukrem kokosowym – smak dzieciństwa w zdrowej wersji bez cukru. Historia z duszą i zapachem wspomnień Fit ciasto

RafalCook
Ciasto Malibu Truskawkowe 48

Ciasto Malibu Truskawkowe to połączenie soczystych, słodkich truskawek i kokosów. Jest to delikatnie, efektownie prezentujący się deser, idealny do popołudniowej kawy w letni, ciepły dzień. Ciasto

Danka Pichci
Drożdżowa zebra z makiem 42

Drożdżowa zebra z makiem Puszyste i miękkie ciasto drożdżowe, ale jednocześnie wilgotne za sprawą dodatku masła. Słodkie, ale nie przesłodzone. Świetne połączenie ciasta drożdżowego z masą makową sprawia, że chce się sięgnąć po kolejny kawałek. Polecam!     Składniki: Ciasto drożdżowe: 30g drożdży 400g mąki pszennej 100g mąki krupczatki 250ml ciepłego mleka 100g masła 1 jajko 3 żółtka(...)masło i odkładamy do przestudzenia *** *** Do miski wsypujemy mąki, dodajemy cukier, sól, żółtka, jajko, pozostałe mleko i wyrośnięty zaczyn. Zagniatamy wszystko najlepiej za pomocą robota z hakiem na gładkie ciasto *** *** Gdy ciasto będzie już gładkie i jednolite wlewamy pomału rozpuszczone masło nie przerywając zagniatania. Wyrabiamy do momentu, aż całe masło zostanie wchłonięte przez ciasto *** *** Miskę z ciastem przykrywamy ściereczką

Blog z Apetytem
Proste babeczki z ciasta francuskiego z łososiem 76

przepis na pyszną przekąskę na zimno, czyli babeczki z ciasta francuskiego z łososiem i kremowym serkiem. Babeczki będą świetną przekąską na imprezach i podczas świąt. Czym można nadziać wytrawne babeczki z ciasta francuskiego? Najbardziej popularnym nadzieniem do wytrawnych babeczek jest połączenie kremowego serka i łososia – przepis na to nadzienie znajdziesz poniżej. Wytrawne babeczki możesz też nadziać innymi serkami(...)kozim), a także pieczarkami i serem żółtym (takie babeczki należy zapiec przed podaniem), czy wybraną sałatką. Jak długo można przechowywać te babeczki? Upieczone babeczki z ciasta francuskiego możesz przechowywać nawet przez kilka tygodni (w szczelnie zamkniętym pojemniku, w chłodnym miejscu). Natomiast babeczki z serkiem i łososiem najlepiej spożyć tuż po przygotowaniu. Jednak jeśli musisz je przechować, wstaw je do lodówki

Via Gusto
Chlebek dyniowy z nadzieniem czekoladowo-orzechowym 81

orzechową kruszonką to absolutny hit jesieni. Jest przepyszny, dziecinnie prosty w przygotowaniu (nie potrzebujesz miksera!) i długo trzyma świeżość. C hlebek dyniowy z nadzieniem czekoladowo-orzechowym Wiem, jak lubicie ciasta, które nie wymagają użycia miksera. Dlatego mam dla Was kolejny jesienny przepis, w którym wystarczy Wam miska i rózga lub drewniana łyżka. Ten chlebek dyniowy z nadzieniem czekoladowo-orzechowym jest(...)tylko bardzo prosty w przygotowaniu, ale przede wszystkim przepyszny! Wilgotne ciasto dyniowe z korzenną nutą kryje w sobie czekoladową niespodziankę z dodatkiem orzechów włoskich. Na górze ciasta też są orzechy, w formie słodkiej, mega chrupiącej kruszonki. Po prostu obłęd! OBSERWUJ NA INSTAGRAMIE @PRZEPISYNATALERZU Jak zrobić puszysty chlebek dyniowy? Ciasta ucierane, a zwłaszcza te z dużą ilością wilgotnych składników, są obarczone

Na-talerzu.pl
Tarta z budyniem i owocami 78

Tarta z budyniem i owocami , czyli francuska tarta : Zamknij usta Teściowej by Magda Steczkowska. To ciasto robię cały rok, niezależnie od pory roku, jest szybkie, pyszne, proste i tanie, zmieniam tylko owoce. Ciasto francuskie mam zawsze w lodówce, gdyż bardzo często robię je na słodko: przepis na jabłka w cieście francuskim , ekspresowe całuski z ciasta francuskiego. Ciastka francuskie z serem(...)jabłkiem, Rożki z ciasta francuskiego z jabłkami. lub wytrawnie: tarta ze szparagami 1 i tarta ze szparagami 2, więc nie muszę papugować przepisów od nikogo, ale w tym przepisie spodobał mi się pomysł na krem budyniowy bez masła zrobiony od podstaw, a nie budyń z torebki kupiony w sklepie, ja zmniejszyłam tylko ilość cukru

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Powidlak 153

Ciasto powidlak to wspaniałe połączenie kakaowego ciasta, powideł i wspaniałego kremu, a wszystko zwieńczone prażonymi płatkami migdałów. Jest jesiennie i przytulnie. Do tego filiżanka kawy lub zimowej herbaty i przepis na perfekcyjny wieczór gotowy. Zatem robimy ciasto 🙂 Uwaga: Szklanka 200 ml Blaszka 25 x 29 cm Składniki na ciasto: 270 g (2 szklanki) mąki tortowej 2 jajka(...)Miękkie masło ucieram z cukrem na puszystą masę. Do masy dodaję jajka, dżem i kakao – wszystko miksuję. Mąkę i sodkę mieszam w misce i dodaję naprzemiennie z mlekiem do ciasta cały czas ucierając. Tak przygotowane ciasto wykładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40 minut (do suchego patyczka). Następnie wyciągam ciasto

Słodki sentyment
Szarlotka z bezą i bitą śmietaną-wychodzi perfekcyjna, pyszna, elegancka HIT +FILM 123

Cześć Kochani, dziś przychodzę do Was z po prostu rewelacyjnym ciastem. Musicie spróbować, bo jest po prostu  przepyszne Mowa o szarlotce z bitą śmietaną i bezą. Jest to wspaniałe ciasto, które zachwyca nie tylko smakiem, ale i wyglądem Wygląda niezwykle elegancko, także nada się nawet na specjalne okazje. Przepis jest rewelacyjny, bo szarlotka wychodzi perfekcyjnie. Bardzo Was zachęcam(...)przygotowania. Składa się z ciasta, masy jabłkowej, bitej śmietany i delikatnej, chrupiącej bezy. Zdecydowanie jedno z moich ulubionych ciast, spróbujcie a zapewniam, że zniknie do ostatniego kawałeczka Zapraszam też na film z jej przygotowaniem krok po kroku SKŁADNIKI *blaszka 25x35cm *używam szklanki 250ml CIASTO -500g mąki pszennej tortowej -20dag masła lub margaryny -5 żółtek (białka odkładamy do bezy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Klasyka w nowym wydaniu, kiedy sernik i szarlotka tworzą idealny duet! 131

Ciasto dwa w jednym zaczęłam piec, aby po części zaspokoić moje kubki smakowe ale też zmniejszyć ilość słodkości w mojej diecie. W ten sposób mogę upiec dwa moje ulubione ciasta w jednej formie. Jeśli lubicie szarlotkę z bitą śmietaną to to ciasto dwa w jednym na pewno Wam przypadnie do smaku. Szarlotka czy sernik? Teraz nie musisz wybierać! Spróbuj upiec(...)ciast0 dwa w jednym! Wybór między szarlotką a sernikiem może być naprawdę trudny, zwłaszcza gdy ma się ochotę na jedno i drugie. Oba te ciasta są popularne i uwielbiane przez wielu, a ich wyjątkowe smaki sprawiają, że trudno się im oprzeć. Jak zatem podjąć decyzję, gdy stajemy przed takim dylematem? Szarlotka , czyli ciasto z jabłkami, jest klasykiem polskiej kuchni

codojedzenia
Ciasto czekoladowe z malinami – takie proste, a jakie pyszne! 91

Ciasto czekoladowe z malinami to bardzo prosty i szybki do zrobienia domowy wypiek. Wychodzi mięciutkie, wilgotne i nie za słodkie. Sprawdzi się w sam raz na deser do popołudniowej kawy. Można je również zabrać ze sobą do pracy czy na wycieczkę. Świetnie wypadnie również na wszelkich plenerowych imprezach, gdyż nic się z nim nie stanie, kiedy spędzi kilka godzin poza(...)lodówką. Choć efekt końcowy robi duże wrażenie, przygotowanie tego ciasta nie jest skomplikowane. Nawet początkujący kucharz poradzi sobie z tym przepisem. Słodka, rozpływająca się w ustach czekolada doskonale komponuje się z lekko kwaśnymi malinami. Ten kontrast sprawia, że każde kolejne kęsy są prawdziwą ucztą dla podniebienia. Składniki na ciasto czekoladowe z malinami: 5 jajek rozmiar L 350 g mąki pszennej

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto z Cappuccino i bezą 99

Przepis na ciasto z Cappuccino i bezą to wyjątkowe połączenie delikatnego biszkoptu, aksamitnego kremu z kawą cappuccino i chrupiącej bezy. Zobacz przepis na to pyszne ciasto na każdą okazję! Jakie są kluczowe zasady przygotowywania idealnego biszkoptu? Przygotowując biszkopt, warto zadbać o to, aby jajka były w temperaturze pokojowej, co ułatwia ich ubijanie. Białka należy ubijać na sztywną pianę, stopniowo dodając(...)formy – spód wykładamy papierem do pieczenia, ale boków nie smarujemy tłuszczem, co pomaga biszkoptowi równomiernie rosnąć. Po upieczeniu biszkopt powinien być stopniowo schładzany, aby uniknąć opadania. Czy bezę do ciasta można zrobić dzień wcześniej? Tak, bezę można przygotować dzień wcześniej. Po upieczeniu wystarczy przechowywać ją w suchym miejscu, najlepiej w zamkniętym piekarniku lub przykrytą ręcznikiem papierowym, aby zachowała chrupkość. Przepis

Via Gusto
Jabłka w cieście 113

razem zapraszam na jabłka w cieście posypane cukrem pudrem. Soczyste plastry jabłek pokryte delikatnym ciastem mącznym, smażone na oleju. Podać można je zarówno na deser jak i na przekąskę. Przygotowanie jabłek w cieście zajmuje około 15 minut , jest to zatem bardzo szybkie do wykonania danie . Zachęcam was do sięgnięcia po poniższy przepis na jabłka w cieście i życzę smacznego. Znajdziesz(...)mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Jabłka w cieście Składniki na jabłka w cieście. 2 jajka “L” 200 g mąki pszennej tortowej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczka soli 1 cukier waniliowy (16 g) 200 ml mleka 600 g jabłek Dodatkowo: olej do smażenia cukier puder do posypania Jabłka w cieście Jak zrobić

MeCooks