Frużelina z wiśni do ciast, deserów, budyniu

Frużelina z wiśni do ciast, deserów, budyniu

Frużelina z wiśni do ciast, deserów, budyniu

Wiśnie stosunkowo rzadko goszczą na naszym stole a to z tego względu, że mąż za nimi nie przepada. Robi jednak wyjątek dla frużeliny. To gęsta masa z owocami wiśni, jaką możemy dekorować budyń, dodawać do ciast, kremów, nadziewać nią naleśniki czy babeczki. Zastosować frużeliny jest naprawdę dużo, a ogranicza nas jedynie wyobraźnia. U mnie przepis bardzo podstawowy, jednak możecie sami dosmaczyć według własnych upodobań swoją frużelinę dodając goździki, cynamon, wanilię czy choćby anyż. Masa nie jest bardzo ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mieszam w Garnku

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

mieszamWGarnku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

wiśnia, frużelina, ciasto, budyń, deser, desery, przetwory, naleśniki, słoik, ciasto z kremem, ciasta z kremami, dania obiadowe, naleśnik, babeczki, zupa, krem, por , sosy, ciasto na naleśniki, ciasta z masa, dania na gorąco, krem z pora, zupa krem

Inne przepisy z Mieszam w Garnku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.