Dżem z czarnej porzeczki

Dżem z czarnej porzeczki

Dżem z czarnej porzeczki

Czarna porzeczka bogata w witaminę C, jest często przez nas wybierana do dżemów i soków. Korzystamy z jej dobrodziejstw nie tylko latem, ale również przez resztę roku, jeśli odpowiednią ją zamkniemy w słoikach lub zamrozimy. A miłośników rękodzieła wysyłam na stronę Pani Karoliny , po przepiękne ręcznie wykonane nakładki na słoiki. Składniki: 1 kg czarnej porzeczki  80 dag cukru kryształu  Owoce oczyścić, umyć, wymieszać z cukrem i zmiksować. Masę porzeczkową smażyć ok. 10 minut i gorącą napełnić sł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Apetyczna babeczkaApetyczna babeczka

Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

czarna porzeczka, porzeczki, babeczki, słoik, jajko, ryby, przetwory, sok, krem, deser, desery, pieczywo, ciasto z kremem, ciasta z kremami, ryba, ciasto, dodatki do mięs, ryba w ciescie, ciasta siostry anastazji, ciasta z masa, ciasto z masa, ryby smażone, deser z owocami, ciasto z porzeczką, masa do babeczek

Inne przepisy z Apetyczna babeczka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.