drozdzowka - 3896 przepisów (strona:106/260)

Domowe Jagodzianki 226

Jagodzianki - jedne z popularniejszych drożdżówek - szczególnie w sezonie letnim.  Pyszne, rozpływające się w ustach bułeczki drożdżowe, których serce tworzy nadzienie ze świeżych, aromatycznych jagód, a z wierzchu finezyjnie spływa połyskujący lukier. Rozkosz podniebienia ukryta w prostocie uwielbianych przez nas Jagodzianek, a te domowe... to już istna poezja smaku. Domowe Jagodzianki - Składniki: Bułeczki: 600 g mąki pszennej 250 ml mleka

Słodka Strona
Strucla z powidłami 205

duecie z kubkiem mleka lub, jak kto woli, kawy smakuje obłędnie. Muszę przyznać, że ostatnio bardzo polubiłam przygotowywanie różnych wypieków z ciasta drożdżowego. Często eksperymentuję nie tylko ze słodkimi drożdżówkami, ale też pieczywem. Lubię obserwować jak wyrasta i uwielbiam zapach piekącego się w piekarniku drożdżowego ciasta rozchodzący się po całym domu. Składniki: 375 g mąki pszennej 1 jajko

Smakowity Blog Kulinarny
Jabłuszka w ślimaczkach 136

dobra koleżanka zgodziła się mnie przygarnąć), i pomyślałam, że tak głupio iść z pustymi rękami. A że w domu jabłek mamy pod dostatkiem, postanowiłam je wykorzystać. Wczoraj wieczorem upiekłam drożdżówki z nadzieniem jabłkowym bazując na  tym przepisie . Z wytrawnych przekształciłam bułeczki w słodkie i muszę powiedzieć, że idea była jak najbardziej słuszna. Mięciutkie jabłuszka wspaniale wkomponowały się w drożdżowe

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Drożdżowe ślimaczki z budyniem 323

piekarniku nagrzanym do 180 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) przez około 12 - 15 minut, aż do zarumienienia. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanego przepisu wychodzi około 15 drożdżówek. Można użyć budyniów o dowolnym smaku, a z dodatku rodzynek całkowicie zrezygnować. Można użyć budyniów z cukrem, lub bez, przy czym w tym drugim przypadku należy dodać ilość cukru wskazaną

Gospodyni Miejska
Czekoladowy wieniec drożdżowy podejście drugie. 200

wieczora wniknął jak kamfora więc musicie mnie zrozumieć, no musiałam zrobić następny. Zresztą zróbcie go sami w domu to przekonacie się jak bardzo są smaczne. Bardzo lubię ciasta drożdżowe, drożdżówki własnego wyrobu itp. nie ma pyszniejszego ciasta według mnie, no może sernik mógłby powalczyć o pierwsze miejsce. Uwielbiam zapas drożdżowego gdy roznosi się po domu, nic tylko kubek mleka

ciastkarnia na kruchym spodzie
Drożdżowe ślimaki z jagodami 181

wykorzystać  nowe owoce. No co ja poradzę, że bardzo je lubię?  No ale trudno jak ma dostać uczulenia na borówki to trzeba się poświęcić. Składniki na 10 drożdżówek: 500 g mąki  2 jajka 50 g drożdży 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju szklanka mleka 300 g borówek Wykonanie: drożdże rozpuszczamy w szklance ciepłego mleka.  Przelewamy

ciastkarnia na kruchym spodzie
Drożdżowe rolls'y z budyniem kokosowym 308

odstawiłam do wyrośnięcia i modliłam się, żeby nie było klapy. O dziwo efekt był nie tylko zadowalający, ale zachwycający! :) Potem musiałam się upewnić, że to nie był przypadek, że drożdżówki wyjdą za każdym razem tak samo dobre, i że mogę je Wam z czystym sumieniem polecić. Zabierałam się do tego bardzo długo. Pierwsze wrażenia po tych ślimaczkach były tak dobre

Ratunku obiad
Drożdżowe ślimaczki z budyniem 415

deseru, jak i drugiego śniadania czy przekąski w ciągu dnia. Kto z nas, będąc nieraz na mieście lub w podróży, nie posilał się kupioną w cukierni czy na dworcu drożdżówką? Dziś postanowiłam przygotować takie bułeczki w domu - nie wymagają one zbyt wielu składników, wystarczy przepis na ciasto drożdżowe i dodatki, a ponieważ bardzo lubię smakołyki z budyniem, pokusiłam się

Smakołyki Bereniki
Strucla drożdżowa z kremem czekoladowym. 102

Drożdżówka jest dobra na wszystko :) Przynajmniej dla mnie.  Nie ważne czy na słodko, czy na słono. Uwielbiam ciasto drożdżowe robić  i uwielbiam jeść.  Dziś mam dla Was przepis na słodko.  Słodkie ciasto drożdżowe, posmarowałam kremem czekoladowym zawinęłam,  upiekłam i mogłam zachwycać się jego smakiem.  Do kawy, herbaty, lub mleka idealne.  Składniki

Agusiowe smakołyki
Piekarnia Żywioły otwiera się dla mieszkańców Ursynowa 103

zimno. Od 7:00 do 20:00 w tygodniu i do 15:00 w soboty w sprzedaży oprócz świeżo wypieczonego pieczywa dostępne będą, m.in. słone i słodkie przekąski (drożdżówki, muffiny, croissanty, donuty), kanapki na ciepło i zimno (np. z halloumi i konfiturą cebulową czy z cukinią, camembertem i pesto genovese), zapiekanki (np. z pomidorem malinowym i bazylią

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makowiec – 15 przepisów 104

makowiec bez ciasta) Strucla z makiem Drożdżowy makowiec zawijany Makowiec w kształcie choinki Najprostszy makowiec dla leniwych Wielkanocny wieniec z makiem Babka z makiem drożdżowa Ciasto marchewkowe z makiem Drożdżówki z makiem Bezglutenowe muffinki z makiem Mini makowce z bezą Placek z brzoskwiniami Gofry à la makowiec Ciastka owsiane z makiem i kokosem Dietetyczne ciastka pełnoziarniste Migdałowe biszkopty z makiem

Dorota Smakuje
Drożdżowa gwiazda z makiem 86

Posiłek ciasto, deser Kuchnia polska, tradycyjna Słowo kluczowe ciasta, ciasteczka na święta, ciasto, ciasto drożdżowe, ciasto na święta, drożdże, drożdżowa gwiazda, drożdżowa gwiazda z makiem, drożdżowe, drożdżowe z makiem, drożdżówki, gotowa masa makowa, klasyczne ciasto, mak, makowiec, makowiec z gotowej masy makowej, masa makowa, masa makowa z puszki, prosty przepis, przepis na święta Całkowity czas przygotowania 2 hours

Na-talerzu.pl
Bułeczki cynamonowe 95

przygotowania tego słodkiego wypieku, polecam przeczytać przepis do końca, znajdziecie w nim kilka wskazówek i porad. Jeśli tak, jak ja lubicie ciasto drożdżowe to myślę, że chętnie przygotujecie drożdżówki ze śliwkami, albo pyszne cytrynowe ciasto drożdżowe. Jednak jednym z moich ulubionych wypieków śniadaniowych jest ogromna, pyszna i pachnąca Domowa chałka drożdżowa. Bułeczki cynamonowe składniki Bułeczki cynamonowe składniki na farsz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gwiazda makowa 140

ciasto jest jej podstawą. Ciasto drożdżowe i jego przygotowanie zajmuje mi najwięcej czasu, gdyż masę makową robię na ogół wcześniej w dużych ilościach i rozmrażam ją w momencie robienia drożdżówek bądź ciast. Kiedy ciasto drożdżowe mam już gotowe i ładnie wyrośnięte, przekładam jego blaty masą makową i formuję całość w kształt gwiazdy. Tę gwiazdę makową lubię piec w formie

MeCooks

Proponowane wyszukiwania