Jagodzianka

Jagodzianka

Jagodzianka

Lubię wszelkiego rodzaju drożdżówki, ale te z jagodami...mniam CIASTO: 3 jajka 4 szklanki mąki 4 dag drożdży 5 łyżek cukru 3/4 szklanki mleka 15 dag roztopionego masła szczypt soli NADZIENIE:   2 szklanki jagód łyżka tartej bułki  4 łyżki cukru  jajko KRUSZONKA: 100g mąki pszennej 50g cukru 50g miękkiego masła  Składniki zagnieść do uzyskania okruchów.  Wszystkie składniki ciasta dokładnie wymieszać i zagnieść, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Humanistka w kuchni

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.