Miodowa babka z jabłkami i kruszonką – miodowy jabłecznik

Miodowa babka z jabłkami i kruszonką – miodowy jabłecznik

Miodowa babka z jabłkami i kruszonką – miodowy jabłecznik

Przepis na : deser

Miodowa babka z jabłkami (miodowy jabłecznik) wygląda na pracochłonną, a jest wręcz przeciwnie – ciasto to przygotujemy bez pomocy miksera – składniki wystarczy wymieszać łyżką. Dodatkowo zyskuje na smaku, jeśli przygotujemy kruszonkę. Jest bardzo wilgotna od jabłek. Biorąc kęsa od razu czuje się, że to połączenie szarlotki i drożdżówki z kruszonką – jeśli lubicie te oba ciasta, to pokochacie ten przepis. Miód nadaje nie tylko bursztynowego koloru, ale też charakterystycznego posmaku, który idealnie ko... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.