Kotlety z kaszy jęczmiennej – kuchnia podkarpacka

Kotlety z kaszy jęczmiennej – kuchnia podkarpacka

Kotlety z kaszy jęczmiennej – kuchnia podkarpacka

Kotlety z kaszy jęczmiennej - kuchnia podkarpacka Kuchnia podkarpacka obfituje w dania, których głównym składnikiem jest kasza. Niegdyś stanowiła ona bazę większości dań obiadowych, jednak z czasem została wyparta przez ziemniaki i ryż. Specjały lokalnej kuchni równie często przygotowuje się z kaszy gryczanej, co jęczmiennej, czy jaglanej. Kasza to symbol wpływu kuchni kresowej na kuchnię podkarpacką, choć cieszyła się ona już wcześniej uznaniem zarówno w kuchni polskiej, jak i żydowskiej. Na Podkarpaciu z kaszą robi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

Trzeci Talerz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kasza, kotlet, kotlety, grzyby, zupa pomidorowa, sos pomidorowy, sosy, tarta, gołąbki, kasza gryczana, mięso, pierogi przepis, bułki, pierogi, kasza jaglana, dania obiadowe, mielone z warzywami, drozdzowka, ryż, drożdżówki , kapustą, ziemniaki, mielone, pierogi z mięsem, kotlet z kaszy jaglanej, kotlety mielone, kotlet siekany, pierogi z kapusta i grzybami, bułka pszenna, tarta na słodko

Inne przepisy z Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.