Mój rabarbar jest już duży , czerwony i domaga się zrywania na już. No więc czynię to i popełniam znów jak co roku nowe potrawy. Sezon rabarbarowy jednak nie zacząłby się jak należy gdyby nie ciasto drożdżowe z dużą ilością kruszonki. Zapraszam wszystkich, którym słodkości po świętach jeszcze się nie znudziły ;) Drożdżówka z rabarbarem, jabłkami i nutą imbiru - 50 g drożdży - 3 jajka - 1 szklanka ciepłego mleka 3.2% - 50g stopionego i przestudzonego masła - 4 łyżki śmietany 30% - 4 szklanki mąki - 12 łyżek cukr... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Kuchnia jest miejscem gdzie rodzą się, wybuchają, wygaszają i umierają emocje. W mojej kuchni doświadczysz terapeutycznego działania gotowania