Jagodzianki

Jagodzianki

Jagodzianki

Przepis na : śniadanie

Spośród wszystkich rodzajów drożdżówek, to na jagodzianki zawsze czekam z niecierpliwością i co roku sezon jest na nie zdecydowanie zbyt krótki dla mnie. Chyba nie ulega wątpliwości, że to te domowe bułeczki wypełnione owocami po brzegi są najsmaczniejsze. Bo w końcu nie ma to jak wypływające jagody podczas kolejnych kęsów i te fioletowe zęby oraz język po zjedzeniu — niebo w gębie! Takie jagodzianki mają jednak jedną wadę — znikają w mgnieniu oka, dlatego zaleca się robić ich od razu więcej. Składniki Ciasto... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Analiza Smaku

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Analiza SmakuAnaliza Smaku

Cześć! Mam na imię Daria i z wykształcenia jestem matematykiem. Żyję wśród cyferek ale to co naprawdę mnie pochłania to gotowanie - uwielbiam uszczęśliwiać ludzi jedzeniem :) Prowadzę bloga kulinarnego, na którym dzielę się swoimi sprawdzonymi przepisami i poradami. Jeśli chcesz mnie bliżej poznać, to zapraszam na mój blog. Tutaj liczy się smak!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, z jagodami, śniadania, drożdżowe, ciasto drożdżowe

Inne przepisy z Analiza Smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.