Bardzo lubię domowe chałki. Tym razem z resztki świeżych drożdży wymodziłam taką chałkę w trzech smakach. Polecam! Składniki: 400 g mąki pszennej 1 jajko 25 świeżych drożdży 30 g stopionego, przestudzonego masła 3/4 szklanki letniego mleka 4 pełne łyżki cukru 1 pełna łyżka cukru waniliowego szczypta soli Dodatkowo: 1 płaska łyżka ciemnego kakao 1 pełna łyżka suchego maku 1 jajko do posmarowania chałki (pominęłam) Sposób wykonania: 1. 3/4 szklanki mleka wymieszać razem z 1 łyżeczką cukru, drożdżami i 1 łyżką mąki, ods... czytaj dalej...
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...