ODRYWANE CIASTO DROŻDŻOWE Z BIAŁYM MAKIEM

ODRYWANE CIASTO DROŻDŻOWE Z BIAŁYM MAKIEM

ODRYWANE CIASTO DROŻDŻOWE Z BIAŁYM MAKIEM

Stałam się szczęśliwą posiadaczką masy (miazgi) z białego maku.  Zastanawiałam się do czego jej użyć.  Niespodziewanie, jakby czytając w moich myślach z pomocą przyszła Emilia z Turcja od kuchni zamieszczając na swoim blogu przepis na odrywaną drożdżówkę. Ciasto wyszło bardzo smaczne, choć następnym razem zamiast suchych drożdży użyję świeżych. SKŁADNIKI: 2,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka suchych drożdży 1 łyżeczka cukru szczypta soli   1/2 szklanki mleka 2 jajka 60g roztopionego i ostudzoneg... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w opałach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.