DROŻDŻÓWKI Z MALINAMI

DROŻDŻÓWKI Z MALINAMI

DROŻDŻÓWKI Z MALINAMI

Przepis na : podwieczorek

Puszyste, maślane drożdżówki wypełnione malinami. Z cytrynowym lukrem i prażonymi płatkami migdałów. Najlepsze jeszcze ciepłe, dobre do odgrzewania w kolejnych dniach. SKŁADNIKI  350 g mąki pszennej 50 g cukru 25 g świeżych drożdży lub 7 g suszonych 100 ml letniego mleka 3 jajka 150 g miękkiego masła 120 g malin lub pokrojonych truskawek LUKIER 1/2 szklanki cukru pudru sok z ćwiartki cytryny DODATKOWO: 50 g płatków migdałów, krótko uprażonych na suchej patelni  WYKONANIE Masło, jajka, mleko i drożdże wy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu cool and minty

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Autor

COOL AND MINTYCOOL AND MINTY

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, maliny, placki, lukier , ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, drozdzowka, drożdżowe, drożdżówki , truskawka, truskawki, ciasto z malinami, bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasto cytrynowe, ciasto z truskawkami

Inne przepisy z cool and minty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.