drozdzowka - 3896 przepisów (strona:115/260)

Masa makowa 50

Masa makowa to idealny dodatek do ciast makowych, drożdżówek czy zawijaków. Oczywiście można zakupić gotową masę makową, ale ta, którą przygotujemy sami, jest o wiele lepsza. Chodzi głównie o smak, ponieważ sklepowe masy są bardzo słodkie, ale również o ich skład. Zawierają wiele konserwantów i innych dodatków, których lepiej unikać. Domowa masa makowa wbrew pozorom jest bardzo łatwa w przygotowaniu

Alle Dobre!
Pierniczki alpejskie – sprawdzony przepis na miękkie pierniczki 266

polać je lukrem lub polewą czekoladową . Dzięki temu pierniczki zyskają na smaku i będą dłużej puszyste i mięciutkie. Sprawdź też inne przepisy na świąteczne wypieki : Norweskie bułeczki cynamonowe Drożdżówki z makiem Świąteczne ciasto czekoladowe ze śliwkami Drukuj Pierniczki alpejskie #wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star

Na-talerzu.pl
Pepparkakor – szwedzkie pierniczki 70

wszystko zależy od tego, czy chcecie dodać swojemu wypiekowi mocny aromat. Polecam jednak zacząć od najbardziej delikatnej melasy z buraka cukrowego. SPRAWDŹ TEŻ inne sprawdzone przepisy na świąteczne wypieki: Drożdżówki z makiem Świąteczne ciasto czekoladowe ze śliwkami Norweskie bułeczki cynamonowe Drukuj Pepparkakor #wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm

Na-talerzu.pl
Przepis na lukier 61

Domowy lukier to idealny dodatek do wielu ciast, ciasteczek, drożdżówek czy pączków. Dla wielu osób przygotowanie domowego lukru wydaje się rzeczą bardzo trudną. Nic bardziej mylnego. Do przygotowania lukru potrzebujemy tylko dwóch składników, które z pewnością większość z Was posiada w swojej kuchni. A jest to cukier puder oraz sok z cytryny. Ten cudowny słodki dodatek, jakim jest lukier można

Alle Dobre!
10 słodkości na jesienną chandrę w listopadzie! 117

DROŻDŻÓWKI ZE ŚLIWKAMI, BUDYNIEM I KRUSZONKĄ! Bo kto nie kocha ciepłego drożdżowego? Sam zapach unoszący się w domu podczas pieczenia bułeczek wprawia Nas w świetny nastrój, a konsumpcja? Niebo w gębie! CANTUCCINI CZEKOLADOWE Z PISTACJAMI. SERNIK! CYTRYNOWY SERNIK Z MASCARPONE! DROŻDŻOWA CHAŁKA Z POMARAŃCZĄ - poprawia humor każdemu! SERNIK Z CHAŁWĄ SERNIK DYNIOWY Z KARMELEM.   NAJLEPSZE KRUCHE CIASTECZKA Z KARDAMONEM

SMYKWKUCHNI
Bułeczki z dżemem i kruszonką 74

Słodkie bułeczki jak drożdżówki idealne do kubka ciepłego mleka lub kakao 😋 Składniki: 2 szklanki mąki tortowej 15 g świeżych drożdży 1/2 szklanki ciepłego mleka 2 łyżki cukru 2 łyżki masła - rozpuścić 1 jajko 1 łyżka oleju szczypta soli Dodatkowo: 6 łyżek ulubionego dżemu lub powideł Kruszonka: 2 łyżki mąki 1 łyżka masła 1 łyżka cukru (może być waniliowy) Sposób wykonania

Kuchnia domowa Ani
Puszyste pizzerinki drożdżowe 97

której się nie obejdzie. U nas każda pizzerinka została przygotowana z innymi dodatkami, możesz zrobić podobnie lub użyć tego co akurat znajdziesz w zakamarkach lodówki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Drożdżówki pizzowe z różnymi dodatkami 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Pizza Kuchnia: Włoska Trudność: Łatwe Ilość 4 sztuki Przygotowanie 20 min. Pieczenie 12 min. Kalorie 270 kcal Pizzerinki

ProstePesto.pl
Ciasto drożdżowe ze śliwkami 60

Jedno z moich ulubionych ciast sezonowych jest właśnie drożdżówka ze śliwkami. Zapraszam po sprawdzony i niezawodny przepis! Składniki (blaszka 20x30cm lub większa) : 500 g mąki pszennej 3 jajka 3 żółtka 200 ml mleka 50 g świeżych drożdży 100 g cukru 100 g masła 400 g dojrzałych śliwek (najlepsze będą węgierki, ale mogą być też inne - jak u mnie) Kruszonka

Kuchnia domowa Ani
Jabłka w słoikach 62

Lubię mieć zawsze pod ręką gotowe jabłka w słoikach. Przydają się do ciast, deserów, drożdżówek a czasem nawet dodaję je do owsianki. Są tak uniwersalne, że pasują praktycznie do wszystkiego na słodko

Prosty przepis na
Krem czekoladowo orzechowy (domowa nutella) 64

lodówce jeszcze  twardnieje, także trzeba go wyciągnąć trochę wcześniej, żeby dobrze się smarował.  Świetny na kanapki, do naleśników, ale również jako nadzienie  do rogalików i drożdżówek.  Składniki: 150 g. orzechów laskowych obranych 100 g czekolady mlecznej 100 g. czekolady gorzkiej 150 ml. mleka skondensowanego niesłodzonego 50 ml. oleju Wykonanie: Kupiłam orzechy prażone i obrane z brązowej

Agusiowe smakołyki

Proponowane wyszukiwania