drozdzowka - 3896 przepisów (strona:123/260)

Cynamonka drożdżowa - wersja XXL 68

Tęskni za tym, czego jestem świadoma i za tym, o czym pojęcia mieć nie powinnam ( i tak mam :)) Jaki scenariusz przewidziała na dzień zakończenia aresztu domowego? Zaskakujący. Cynamonowa zawijana drożdżówka, w kawiarnianej sieciówce.  Tej serwującej kawę noszącą imiona klientów. Moje cynamonowe bułeczki są doceniane,  lecz obecnie na wartości podupadły - są na wyciągnięcie ręki. Gdybym nawet na filiżance

Kronika Piekarnika
Drożdżowe rogale expresowe 87

trzepaczką, bądź mikserem na niskich obrotach. Płyn wlewamy do mąki i zagniatamy ciasto w misce. Następnie przekładamy na stolnicę, zagniatamy ponownie kilka minut, aż ciasto będzie elastyczne.  Formujemy drożdżówki rogale, czy co tam chcemy.  Żeby uformować rogala dzielimy ciasto na 3 części, każdą z części wałkujemy na duży cienki okrąg, nożem do pizzy dzielimy na 8 kawałków/ trójkątów

Życie zaczyna się w kuchni
smaczna, łatwa drożdżówka owocowa z kruszonką na oleju... 74

smaku sypka, mniej twarda ) wyrobić palcami na i rozsypać na owocach, piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut, w formie ciasto wystudzić - ta drożdżówka jest bardzo smaczna, mocno owocowa z bardzo dobrą kruszonką zamiast masła na oleju zrobiona.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Bułeczki drożdżowe z kwaśnym dżemem 104

Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy ok 20 – 25 minut. Na koniec, po lekkim przestygnięciu możemy posypać cukrem pudrem. INNE NASZE WYPIEKI Z CIASTA DROŻDŻOWEGO: DROŻDŻÓWKA JAK U BABCI RACUCHY – PAMPUCHY Z JABŁKAMI PĄCZKI SMAŻONE NA SMALCU Smacznego!   Artykuł Bułeczki drożdżowe z kwaśnym dżemem pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
Krem migdałowy 100

razem mam dla Was przepis na krem migdałowy , który jest bardzo zbliżony do tego, którego użyłam do wypełnienia brioche. Ten krem migdałowy sprawdza się fenomenalnie jako nadzienie w drożdżówkach , croissantach czy wypiekach z kruchego ciasta. Podstawą tego kremu są mielone migdały połączone z tłuszczem, jajkiem oraz cukrem. Krem robi się wyjątkowo szybko i nie wymaga on wielu składników. Znajdziesz mnie

MeCooks
3 BIT – 20 minutowe babeczki! 206

Następna warstwa to maślany krem z kaszką, znów pokruszone herbatniki, a na koniec kleks z bitej śmietany i rozpuszczona lub starta czekolada. INNE NASZE SŁODKOŚCI – KLIKNIJ W PRZEPIS: DROŻDŻÓWKA JAK U BABCI PUSZYSTE PĄCZKI SMAŻONE NA SMALCU PANIEROWANE TOSTY Z NUTELLĄ LEKKIE CIASTO JOGURTOWE Smacznego!   Artykuł 3 BIT – 20 minutowe babeczki! pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
Drożdżowy rwaniec z jabłkami i serem oraz owsianą kruszonką 98

Sezon jesienny właśnie się rozpoczął. A to oznacza, że w moim domu zaczynają się wieczorne wypieki do szklanki mleka. Kolejny raz wjeżdża drożdżówka. Tortownica  ok 25 cm wyłożona papierem  pergaminowym Składniki:  Ciasto drożdżowe: 30 g świeżych drożdży 0,5 szklanki cukru  150 ml letniego mleka 450 g mąki pszennej 50 g masła roztopionego  2 jajka

Niezły Młynek
Cebularze drożdżowe z czarnym sezamem 76

Lubicie domowe wypieki? Nie ma nic bardziej przyjemnego, gdy naszą kuchnię wypełnia zapach świeżo upieczonego pieczywa. Chleby, bułeczki i drożdżówki zwiastują, że będzie pysznie. Mam dla Was moją wersję cebularzy drożdżowych z dodatkiem czarnego sezamu. Pachnące, z chrupiącą skórką i puszyste w środku. Koniecznie musicie ich spróbować. Zobaczcie komentarze Tych, co już je zrobili i zachwalają pod moim postem

kulinarnyJa
Ciasto ze śliwkami i lukrem 77

Ciasto ze śliwkami i lukrem. Nasze polskie śliwki jeszcze są do kupienia, kosztują 4 zł i można je wykorzystywać i upiec placek ze śliwkami Polecam też przepisy na Drożdżówkę ze śliwkami i kruszonką , Rogaliki ze śliwkami lub ucierane ciasto ze śliwkami i kruszonką . Lubię robić tacie słodkie przyjemności, on jest wielkim łasuchem i za kawałek domowego ciasta mógłby oddać dusze

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wieniec drożdżowy z jabłkami 75

Wieniec drożdżowy z jabłkami wypiek który sprawdzi się zarówno jako deser do kawy jak i słodki pomysł na śniadanie czy lunch do śniadaniówki do szkoły czy do pracy. Bułeczki, drożdżówki i inne tego typu wypieki pojawiają się u nas często – są bardzo lubiane przez dzieci a więc i przeze mnie bo jak już zrobię ich większa ilość

Dorota Smakuje
Puree z dyni 76

ilość i mrożę ją w formie puree. Takie puree mam zazwyczaj na kilka miesięcy. Puree wykorzystuję do przygotowania dań słodkich jak i dań wytrawnych. Świetnie sprawdza się w pączkach, drożdżówkach, ciastach ale również w sosach do makaronów, zupach oraz jako dodatek do puree ziemniaczanego. Puree robię zarówno z dyni zwyczajnej jak i z dyni piżmowej. To przygotowane z dyni piżmowej

MeCooks
CEBULARZE LUBELSKIE 97

Tak jak Kraków ma swoje obwarzanki, Zakopane – oscypki, a np. Poznań – rogale Marcińskie, tak Lublin słynie z cebularzy. Pewnie już wszyscy się z nimi

Ostra na Słodko
ROŚLINNY COMFORT FOOD dla każdego - recenzja książki 86

dwie części, w pierwszej z nich są przepisy na dania wytrawne, gdzie znajdziemy na przykład przepis na "paluszki bezrybne" z selera, druga część to słodkości i między innymi kuszące drożdżówki z budyniem i orzechami. Oprócz przepisów w swojej książce autor dzieli się z nami swoimi pomysłami na dietetyczne triki, sposobami na oszczędne posiłki, wykorzystujące wartościowe resztki, pokazuje sprzęty i produkty

Kuchnia z widokiem na ogród
Warkocz drożdżowy z nadzieniem szpinakowo-orzechowym 87

Drożdżowy warkocz z nadzieniem z pesto szpinakowym to propozycja drożdżówki na wytrawnie, wszak nie tylko słodkim człowiek żyje. Idealna przekąska, na drugie śniadanie do pracy/szkoły lub kolację. Jako nadzienie wykorzystałam pesto szpinakowe z tego przepisu na blogu. Miks szpinaku z orzechami włoskimi smakuje doskonale

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania