Drożdżowe z rabarbarem à la toskańska schiacciata

Drożdżowe z rabarbarem à la toskańska schiacciata

Drożdżowe z rabarbarem à la toskańska schiacciata

W ubiegłym tygodniu na swojej stronie Weganon przypomniał toskańską schiacciatę. Lubię ciasta drożdżowe i rabarbar (a obie odmiany nad wyraz wyrosły w tym roku), więc wykorzystałam przepis Weganona jako inspirację. Zdecydowanie zmieniłam nutę smakowo-zapachową, bo o tej porze roku cynamon zastępuję kardamonem. Pod ścianą pięknie wybujała mi melisa cytrynowa, więc nie mogło być inaczej - użyłam do ciasta, by dopełnić smak rabarbaru i kardamonu. Zapraszam na kawałek drożdżówki z rabarbarem - chrupiącej z wie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Autor

Badylarka

gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, mielone, ciasto drożdżowe, drożdżowe, focaccia, ciasto owocowe, drozdzowka, drożdżówki , por , ciasto cytrynowe

Inne przepisy z Weekendy w domu i ogrodzie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.