Drożdżówki z rabarbarem i kruszonką

Drożdżówki z rabarbarem i kruszonką

Drożdżówki z rabarbarem i kruszonką

W sprzedaży pojawiły się już rodzime truskawki gruntowe. Na razie ich cena szokuje (na początku tygodnia 22 zł za kg, w piątek 19 zł za kilogram). Dlatego ratuję się słodkościami wypiekanymi z rabarbarem z ogródka. Normalnie do kruszonki dodałabym kardamon, ale pogoda nie rozpieszcza, więc dziś kruszonka jest z rozgrzewającym i obniżającym poziom cukru we krwi cynamonem. Składniki (na 10 bułek): Ciasto na bułki  40 g drożdży  210 ml mleka  80 g masła  100 g cukru + łyżeczka  600 g m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.