drozdzowka - 3896 przepisów (strona:111/260)

Babka drożdżowa 89

letnie, gdyż dzięki temu ciasto nam szybciej wyrośnie. Mąkę oraz cukier puder koniecznie należy przesiać przez sitko, po to aby ciasto miało lekką, puszystą konsystencję. Raz chyba upiekłam jakąś drożdżówkę, do której nie przesiałam mąki i wyszła nieciekawie, była bardzo zbita i ciężka. Po wyrobieniu ciasto drożdżowe musi odpowiednio wyrosnąć. Ja zawsze odstawiam je w temperaturze pokojowej na około godzinę

MeCooks
Zakręcony chlebek z pesto 85

Ostatnio na blogu zawitały bułeczki czosnkowe oraz zakręcona drożdżówka z czekoladą , które podbiły Wasze serca. Idąc za ciosem ukręciłem urzekający swoją soczystą zielenią chlebek z pesto . Puszysty, aromatyczny, chrupiący… WSPANIAŁY! Zakręcony chlebek z pesto Dzisiejszy chlebek zrobiłem z zielonym pesto, w skład którego wchodzi bazylia, rukola oraz pietruszka . Korciło mnie, żeby zblendować razem właśnie taki miks zielonych liści

Blendman
Drożdżówki Zajączki Z Twarożkiem 89

Myślę że znane są Wam bułeczki drożdżowe zajączki, ale ja postanowiłam pójść krok dalej i stworzyć drożdżówki zajączki z pełnymi brzuszkami ;) idealne na Wielkanoc. Pysznie nadziane twarożkiem pomarańczowym od OSM Wieluń który jest stworzony wręcz do takich wypieków, ale nie tylko jak pokazałam na moim Instagramie, skraca on np. przygotowanie naleśników, a jego czysty skład gwarantuje nam, że jemy zdrowo

Gotowanie...to proste !
Drożdżówka bez wyrabiania z truskawkami i kruszonką, czyli ciasto drożdżowe dla leniwych 87

Drożdżówka bez wyrabiania z truskawkami i kruszonką, czyli ciasto drożdżowe dla leniwych to idealne wypiek dla osób, które uwielbiają ciasto drożdżowe, ale nie przepadają za ich monotonnym wyrabianiem. Ja właśnie należę do tych osób! Przyznam, że ciasto po upieczeniu zawsze znika Czytaj więcej

Di gotuje
Drożdżówki z parówką i serem 197

jajka 30 g drożdży 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 10 dkg margaryny 10 parówek 10 dkg sera żółtego 1 cebula ketchup … Czytaj dalej Drożdżówki z parówką i serem

czarrna od kuchni
Domowe mini bezy 93

zróbcie od nowa. Następnie zmniejszamy obroty miksera i po 1 łyżce dodajemy cukier. Miksujemy, aż cukier rozpuści się całkowicie. Piana powinna być gęsta i lśniąca. Szybki przepis na: Drożdżówki z Nutellą na słodkie śniadanie Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i następnie przy pomocy rękawa cukierniczego wyciskamy niewielkie beziki. Pozostawiamy między nimi miejsce, bo podczas pieczenia jeszcze urosną. Pieczemy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto drożdżowe z mrożonymi malinami, czerwoną porzeczką i serkiem ricotta 55

kuchni staram się przywołać chociaż jej namiastkę. Ostatnio wyjęłam mrożone owoce i oprócz ugotowania pięknego pod względem koloru kompotu, upiekłam z nimi ciasto drożdżowe. Dodałam delikatnej ricotty i drożdżówka zniknęła w jedno popołudnie! Składniki 250 g mąki pszennej 60 g masła 100 ml ciepłego mleka 50 g cukru 20 g świeżych drożdży 2 jajka 1 łyżka ekstraktu z wanilii wierzch

Raj dla Podniebienia
Drożdżowe babeczki pistacjowe 64

cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 2 żółtka 70 g stopionego masła 500 g mąki pszennej tortowej 50-80g pistacji solonych 2 roztrzepane białka do posmarowania wierzchu drożdżówek lukier kilka kropel cytryny 3-4 łyżki cukru pudru Wykonanie Przygotowujemy zaczyn: w miseczce rozkruszamy drożdże, zasypujemy je cukrem waniliowym i dodajemy mleko. Składniki mieszamy, miseczkę przykrywamy ściereczką i zostawiamy zaczyn

Raj dla Podniebienia
Bułeczki twarogowe na słodko 95

białym serem twarogowym 5 z 1 głos Autor: Martyna Pietruszka Danie: Wypieki Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 8 sztuk Przygotowanie 20 min. Pieczenie 20 min. Kalorie 280 kcal Słodkie drożdżówki z twarożkiem. Bułki z białego sera twarogowego oprószone cukrem pudrem i oblane roztopioną mleczną czekoladą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: BUŁKI SEROWE 300 g mąki pszennej 250 g twarogu półtłustego

ProstePesto.pl
Pyszne ciasto z budyniem i kruszonką 81

Ciasto pyszne, polecam Przygotowanie kremu budyniowego – mąkę ziemniaczaną, żółtko, z małą ilością mleka wymieszać dokładnie. Pozostałe mleko wlać do garnka, dodać cukier i esencję waniliową

Kuchnia Pokoleń

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję