CIABATTA. DOMOWA. JESZCZE NIE IDEALNA
Wpis bez zdjęcia lub nie udało się go pobrać.
CIABATTA. DOMOWA. JESZCZE NIE IDEALNA
Ciabatta. Włoski biały chleb , robiony z mąki pszennej i drożdży . Bochenek ciabbatty jest wydłużony, szeroki i płaski. Po włosku, słowo ciabatta oznacza nic innego jak ... „kapeć”. Z ciasta na ciabattę możemy robić długie chlebki lub mniejsze bułki. Tu panuje całkowita dowolność. Do ciasta zaleca się użycie mąki chlebowej 750 lub m ąki Manitoba, zwanej inaczej mąką amerykańską (Farina d'America), która jest odmianą mąki o najwyższej zawartości glutenu. Ja do pierwszej mojej ciab...
Czytaj dalej na blogu Walijskie PichcenieAutor
Walijskie Pichcenie
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, chleb, drożdżówki , drozdzowka, bułki, chleb na drożdżach
Inne przepisy z Walijskie Pichcenie
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję