Polecam bardzo prosty torcik z masą jogurtową oraz owocami, które zalałam przezroczystą galaretką. Wygląda i smakuje rewelacyjnie. Na dodatek nie wymaga odpalania piekarnika:) SKŁADNIKI NA TORTOWNICĘ
Pani na deserZdarzyło Wam się nie dodać do ciasta proszku do pieczenia? Ja tak, niestety, dzisiaj zrobiłam. Poprzednia babka była z malinami, jabłkiem i bananem. Do tej już
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comłyżki mąki ryżowej 1 łyżeczka odżywki białkowej BioGol ryżowa 2 ząbki czosnku 1/2 opakowania sera feta 3 jaja 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia olej do smażenia Sos jogurtowy: jogurt naturalny 150 ml 1 ząbek czosnku szczypta soli i pieprzu dowolne zioła Jogurt przełóż do miseczki, wciśnij czosnek, dopraw solą i pieprzem oraz ziołami. Wymieszaj. Przygotowanie: Umytą cukinię zetrzyj(...)miski. Dodaj pozostałe składniki oraz pokruszoną fetę. Rozgrzej patelnie na średnim ogniu, wlej trochę oleju i łyżką nakładaj porcje ciasta. Smaż na rumiano z każdej strony. Usmażone placuszki wykładaj na ręcznik papierowy. Podawaj z sosem jogurtowym
AZgotuj!twarogowy, doprawiamy rozdrobnionym kuminem, solą i pieprzem. Dokładnie łączymy ze sobą składniki i odstawiamy. PRZYGOTOWANIE dipu jogurtowego do pierożków: Do miseczki przekładamy jogurt grecki. Dodajemy drobno starty czosnek i posiekany koperek. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i ostawiamy. PRZYGOTOWANIE chrupiących pierożków: Ciasto francuskie rozwijamy i dzielimy nożem na 4 prostokąty. Każdą część ciasta smarujemy rozpuszczonym masłem. Na cieście układamy farsz(...)składamy ciasto na formę trójkąta. Zlepiamy brzegi pierożków. Gotowe układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia z odrobiną oliwy. Pierożki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200'C z funkcją termoobiegu przez 20-25 min. Na złoto-brązowy kolor. Upieczone pierożki serwujemy z wcześniej przygotowanym dipem jogurtowym. Smacznego. Dzisiejszy wpis zawierał lokowanie produktów sklepu internetowego kreta24.pl
kulinarnyJałączyliśmy po prostu wszystkie składniki. Dzięki temu było szybciej, ale babka była bardziej krucha, a ciasto mniej zwarte. Przypominało muffiny. Natomiast w tej łączy się jajka z cukrem, troszkę jak na biszkopt. Dzięki czemu ma bardziej zwartą konsystencję. Obie pyszne i obie wyszły Babka jogurtowa z żurawiną składniki na foremkę 9×25 cm: 300 g mąki pszennej 2 łyżeczki(...)pieczenia (ja wykorzystałam swoje malutkie foremki: dwie keksówki i jedna mini tortownica). Ciasto wylewamy do około 2/3 wysokości foremki (powinno wyrosnąć). I wstawiamy do piekarnika na około 45 minut. Ja swoje wyciągałam już po 40 minutach, a myślę, że mogły się piec jeszcze krócej. Babka jogurtowa z żurawiną Prosta i szybka babka Pyszna babka jogurtowa Smacznego!!! Justyna PS. Źródło wpisu
RelaxtimeMałe racuszki z jabłkami przygotowane na jogurcie naturalnym, bez drożdży. Szybki, tani i prosty przepis. Wystarczy tylko wszystkie składniki wymieszać łyżką lub trzepaczką i ciasto gotowe
Kuchnia MagdaLenyChrupiące krakersy z kremowym serkiem z warzywami łososiem Składniki (na ok 25 krakersów): ciasto: 3 dl mąki orkiszowej + do podsypania przy wałkowaniu 125g masła 100ml kefiru szczypta soli 1 jajko do posmarowania krakersów przed pieczeniem serek: 2 opakowania jogurtowego serka (np Almette) 2-3 łyżki śmietany 6 rzodkiewek nieduży ogórek świeży 2-3 łyżki posiekanego szczypiorku pieprz sól dodatki: plasterki
SandraFrej.comBardzo fajne ciasto bez pieczenia. Dla mnie łączące niejako dwie pory roku – lato i jesień. Lato to oczywiście mus owocowy, oraz lekka pianka, zaś jesień to nutellowa masa grysikowa. Całościowo bardzo fajna kompozycja. Masa grysikowa: 650 ml mleka 120 g masła 3 pełne łyżki Nutelli 90 g kaszy manny 1 łyżka cukru Masa truskawkowa: 700-750 g truskawek(...)krótko miksując. Na koniec dodajemy żelatynę i ponownie krótko miksujemy (wcześniej do żelatyny można dodać łyżkę masy i wymieszać dokładnie). Masę jogurtową wylewamy na przestudzoną masę truskawkową i wstawiamy do lodówki na całą noc. Przed podaniem możemy udekorować ciasto kawałkami świeżych owoców. Źródło
Smaki Na Talerzujeszcze wyższy poziom. Chrupiące brzegi i pysznie aksamitny środek z charakterystycznym, serowym akcentem to pyszny pomysł na wakacyjny obiad lub letnią przekąskę, czy kolację. Do tego lekki sos jogurtowy z ziołami i czosnkiem i jeszcze więcej sera! :) Proste, pyszne i idealne na biesiadowanie pod chmurką ♥ Nie ma co tu więcej pisać, gdy na patelni już skwierczą złociste placuszki, zatem siadajcie(...)drobno cebulę, mleko i jajko - połącz wszystko na jednolitą masę. 3. Na rozgrzany olej wykładaj po 1 czubatej łyżce cukiniowego ciasta i smaż placki na złoto z obu stron. 4. Podawaj placuszki posypane dodatkowym parmezanem i z dipem jogurtowym. 5. Dip : połącz ze sobą wszystkie składniki. Smacznego! Zucchini fritters with Parmesan cheese Ingredients: about 300g of zucchini, grated on coarse
Kuchnia w Słońcu Skąpanazabrałam się za pieczenie, najpierw była to nasza ulubiona zapiekanka ziemniaczana, następnie rogale śniadaniowe, a na sam koniec to oto ciasto, wyszło pyszne, także dziele się z nim z Wami ;) Składniki na blaszkę 20 x 20 cm ciasto: 1 szkl mąki pszennej tortowej (szklanka o poj. 200 ml) 50 g zmielonych migdałów lub mąki migdałowej 1/2 szkl cukru(...)łyżki kakao 2 łyżki powideł lub innego gęstego dżemu 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa jogurtowa: 1 mały jogurt naturalny 200 ml 200 ml wody 1 galaretka porzeczkowa 150 g borówek 1. Składniki na ciasto zmiksować ze sobą i przełożyć do blaszki wyścielanej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Ciasto pieczemy w 170 stop
Gotowanie...to proste !skrobi -50g wody kokosowej (pozostałej po odjęciu śmietanki kokosowej) Polewa jogurtowo-makowa -150g jogurtu naturalnego (u nas bez laktozy) -1-2 łyżki maku niemielonego -ksylitol (według indywidualnych preferencji) -1 płaska łyżeczka żelatyny + 1/4 szkl. wody Ciasteczka pingwinki -80g mąki gryczanej + 2-3 łyżki do wyrobienia ciasta przed wałkowaniem -60g mąki amarantusowej -30g kakao(...)włożyć do woreczka foliowego i umieścić w lodówce na minimum 45 minut. Po tym czasie ciasto wyrobić z ok dwoma łyżkami mąki gryczanej. Rozwałkowywać partiami między warstwami worka foliowego i wycinać kształty. Ciasteczka piec w 130’C do zarumienia. Na koniec udekorować. POLEWA JOGURTOWO-MAKOWA Żelatynę namoczyć we wodzie na kilka minut do napęcznienia wraz z ksylitolem. Jogurt wymieszać
Candy PandasShare Pinterest Print Sałatka makaronowa z brokułem i kukurydzą z dodatkiem parmezanu i czerwonej cebuli. Całość wymieszałam z sosem jogurtowo – majonezowym z czosnkiem. To pyszna
Oryginalny smakSałatka ziemniaczana w wersji wzbogaconej o jajka ugotowane na twardo oraz smażony boczek. Podstawowy przepis na sałatkę ziemniaczaną, który składa się z ugotowanych ziemniaków, ogórków kiszonych
Kuchnia MagdaLenySałatka z makaronu typu cienkie rurki (również będzie tu pasował makaron typu kolanka) z dodatkiem szynki, sera żółtego, selera sałatkowego ze słoika, kukurydzy oraz szczypiorku, podana
Kuchnia MagdaLenySałatka z rukolą, awokado, ogórkiem, kiełkami jarmużu i ugotowanym na twardo jajkiem, polana sosem jogurtowo-słonecznikowym. Sałatka jest delikatna, smaczna i na pewno urozmaici niejeden obiad
Oryginalny smak