Panna cotta

Panna cotta

Panna cotta

Przepis na : deser

Panna cotta to bardzo popularny włoski deser z gotowanej śmietanki. Ma kremową, bogatą, aksamitną konsystencję, a jego przygotowanie zajmuje tylko kilka minut i wymaga jedynie 5 składników. Panna cotta – klasyczny deser kuchni włoskiej z Piemontu Dokładna historia powstania tego deseru nie jest znana. Panna cotta (wł. gotowana śmietanka ) pierwszy raz pojawia się we włoskich książkach kucharskich dopiero w latach 60. XX w. Według niektórych źródeł jej twórcą jest Węgierka, która żyła na terenie północny... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Na-talerzu.pl

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.