Drożdżówka z tortownicy z jabłkowych podkówek

Drożdżówka z tortownicy z jabłkowych podkówek

Drożdżówka z tortownicy z jabłkowych podkówek

  Ciasto wielokrotnie pieczone, tym razem w dość ciekawej odsłonie. Puszyta, subtelnie maślana drożdżówka. W jej zakamarkach aromatyczne jabłka, bez dodatku cynamonu. Niewiele tłuszczu i cukru,  a bułeczka zachwyca miękkością i delikatną słodyczą. Zagniotłam ją bardzo szybko, w czasie wsłuchiwania się wykłady on - line.  Przyjemne z pożytecznym. Coś dla ducha, coś dla ciała. Wystarczy jedno spore jabłko, starte na grubych oczkach  - ukryte jest w każdym, podkówkę przypominającym elemencie,&n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kronika Piekarnika

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.