Uwielbiam jagodzianki. A z kruszonką są naprawdę rewelacyjne. Przepis nieco podobny do tego, co już na blogu jest ( KLIK ). Tym razem postawiłam na bułeczki w wersji mniejszej niż tradycyjne drożdżówki. Dzięki temu udało się nimi obdzielić większą ilość osób. Zachęcam do upieczenia. Składniki (na 30 małych jagodzianek): Ciasto: 500g mąki pszennej + troszkę do posypania 2 jajka 50g świeżych drożdży 1/2 szklanki cukru aromat waniliowy lub cukier waniliowy 300ml mleka 125g rozpuszczonego masła s... czytaj dalej...
Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...